Griekse rijken……. Vijf keer rijker als….. de rijkste Duitsers!

.

.

Uit de Lagarde lijst blijkt dat 2000 rijke Grieken 1500 miljard gestald hebben in Zwitserland. Dit bedrag wordt door de Mainstream verzwegen, terwijl het zo veelzeggend is.

.

1500 miljard!

.

319 miljard….  is slechts het vermogen van de rijkste Duitsers!

.

Griekse rijken zijn tien keer rijker als de Nederlandse rijken. Quote 500 Nederland beslaat slechts 150 miljard.

.

En als we even doordenken is het toch wel erg zot dat de Griekse rijken meer vermogen bezitten als de Duitsers en Nederlanders. Dat kan toch echt niet? 

.

Hebben de rijke Duitsers en Nederlanders (net als de Grieken) niet veel meer geld op de Zwisterse banken en ander belastingparadijzen gestald, dan zij voor de openbare orde willen vermelden?    

.

.

DEUTSCHLAND ÜBER ALLES
Van Albrecht (Aldi), Dr Oettker tot Stefan Quandt (BMW) en Ferdinand Porsche: schatrijke Duitsers zijn nóg rijker geworden.
 

Krise? Welche Krise? 
Klik voor vergroting

 

 
Net als het blad Quote met zijn 500 Rijkste Nederlanders en de Britse Sunday Times Richlist publiceert ook het Duitse Manager Magazin elk jaar een rijkenlijst. De nieuwste uitgave ligt nu in de kiosk en de eerste conclusie is dat het de Duitse rijken beter gaat dan de Nederlandse. ‘Krise? Welche Krise?’ heet dat nagsynchroniseerd.
 
Waar naar verluidt de Nederlandse rijken in de Quote 500 dit jaar een fikse veer zullen laten, zijn de rijken over de oostgrens juist rijker geworden. Hun vermogen steeg met 4 procent tot een gezamenlijk bedrag van €319,85 miljard. Ietsje minder dan  het BBP van de Oekraïne, iets meer dan dat van Singapore. 
 
Stijgers en dalers
De allerrijkste Duitser is meteen de oudste. Op nummer 1 in de (nog niet op internet gepubliceerde) lijst staat Karl Albrecht (92), een van de twee oprichters van supermarktconcern Aldi. Zijn broer Theo overleed twee jaar geleden op 88 jarige leeftijd. In de jaren zestig kregen de broers ruzie en splitsten het bedrijf in Aldi Nord en Aldi Sud. De eerste is actief in Nederland. Het vermogen van beide families worden geraamd op een €17,2 en €16 miljard.
 
Grootste daler was de familie Schlecker, die zijn drogisterijketen ineen zag storten. Hun geschat vermogen daalde van €1,92 miljard tot €40 miljoen. 
 
Grootste stijger was zeiler Hasso Platnner, een van de oprichters van het Duitse softwarebedrijf SAP, zowel zakelijk als op het water aartsrivaal van de Amerikaan Larry Ellison.  Zijn vermogen steeg met 900 miljoen euro tot 5,95 miljard. 
 
 
  1. Familie Karl Albrecht (Aldi Süd) 
  2. Familie Berthold en Theo Albrecht jun. (Aldi Nord)
  3. Dieter Schwarz (Lidl, Kaufland)
  4. Familie Reimann (o.a. Reckitt Benckiser, Coty)
  5. Susanne Klatten (u.a. BMW, Altana)
  6. Familie Otto (Otto Versand, ECE)
  7. Familie Würth (Würth) 
  8. Günter und Daniela Herz (u. a. German. Lloyd)
  9. Familie Oetker (o.a. Oetker, Hamburg Süd)
  10. Stefan Quandt (BMW)
 
 
Hasso Plattner interviewt Hasso Plattner over in-memory databases
en Larry Ellison
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Griekse rijken……. Vijf keer rijker als….. de rijkste Duitsers!

  1. Als we afgaan op de informatie die Quote ons verschaft dan zitten we per definitie fout… De “echte” rijken staan daar niet in. Ik moet altijd glimlachen als ik lees dat Bill Gates of een ander bliksemafleider de rijkste man ter wereld zou zijn.

    Onlangs was er toch de bevinding dat er 17 Triljoen dollar aan zwart geld was gevonden. Die namen zijn interessant…niet die van de zogenaamde witte rijken.

    • Als de zwart geld Grieken al 1500 miljard hebben, dan is het bij ons en Duitsland nog erger.

      Ik denk; gewone rijken worden erbij gelapt door openheid bij Zwisterse banken en elders.

      De superrijken hebben een heel groot netwerk van postbusjes met vermogens op belastingparadijsen.

      Ooit allemaal uitgedacht en opgezet door de pionier Ivar Kreuger; de luciferkoning uit Zweden. Momenteel verbannen uit de Zweedse geschiedenisboeken.

      .

  2. pukjepiet zegt:

    Er is nu diverse keren gezegd dat in Griekenland een veertig miljard per jaar aan belasting wordt ontdoken.
    Dank zij de EU mogen landen als Duitsland en Nederland dat betalen.

    • Die Grieken hebben er scheit aan dat andere Grieken daar voor moeten boeten, net als de suprerrijken.

      Als deze lui geen heil zien in Griekenland, dan is het voor de gewone Griek toch duidelijk dat het nutteloos is om in de Euro te blijven.

      Het zijn vooral de mensen van de overheid en de aanhang die uit deze ruif eet, die nog in de Euro geloven. Meer als de helft van het werk is overheidsheids werk.

      De gewone Griek is slim of heel erg dom. Slim omdat ze de Euro zoveel mogelijk leeg eten en daarna hopen op herstel met de rijke Grieken ofzo. Of gewoon dom en onwetend zoals overal in de Euro.

      Zoiets.

Plaats een reactie