De huidige Gutmenschen zullen ooit als verraders te boek staan.

.

Misschien kan ik wat Hyperinflatie fans overhalen om te kijken op twee andere sites die ik sinds kort ontdekt heb. Amsterdampost en Geennieuws.

.

Er is de laatste twee maanden weer wat groei in vieuws op hyperinflatie WordPress. Van gemiddeld 70 per dag naar gemiddeld 110 per dag. Soms zit er een topdag van 200 bij en de onbegrijpelijke highscore ligt op 379 op één dag!

.

Artikel uit;

Uit Amsterdampost.nl

.

Lees vooral de reactie’s die maken het verhaal completer.

phpMyVisites

De Gutmensch en ik

Door: Bottehond

In  mijn vorige column heb ik de lezer uitgelegd wat een Gutmensch is. De in die column beschreven Gutmensch lijkt in alles diametraal tegengesteld aan mijzelf, voor wat betreft de visie op de mens, maatschappij en islam. Het valt u wellicht niet op, maar ik gebruik het woordje “lijkt” niet voor niets. De Gutmensch en ik verschillen namelijk nauwelijks van elkaar als het gaat om onze meest basale uitgangspunten.

Voor mijzelf is dit inzicht snel gekomen nadat ik me op Internet ging bemoeien met themas als islam, immigratie en integratie. De ontelbare discussies die ik had met mensen waren bikkelhard. Maar als ik met diezelfde mensen geen discussie over deze onderwerpen had waren we het over veel onderwerpen verrassend eens. Dit bleek steeds weer terug te voeren op het feit dat de Gutmensch en ik dezelfde kernwaarden delen.

Het zal U niet verbazen dat het meer dan eens voorkwam dat als ik dit inzicht aankaartte de Gutmensch in verwarring raakte en soms zelfs het contact verbrak. “Een islamofoob die zoveel op mij lijkt, dat kan niet en mag niet!” leek de boodschap. Toch heeft dit inzicht mijnerzijds veel meer Gutmenschen tot nadenken en heroverwegen gebracht dan dat er afhaakten. Terugkijkend op al die jaren besef ik dat ik veel van mijzelf heb blootgegeven om mijn boodschap hanteerbaarder te maken voor Gutmenschen.

Dat laatste is zonder meer de juiste insteek gebleken. Kennelijk werkte het zo dat zolang het gemakkelijke vooroordeel over de persoon van de islamofoob als domme, ongeletterde haatzaaier in stand bleef er geen werkelijke discussie en uitwisseling ontstond. Het is tenslotte makkelijk om de boodschap uit de weg te gaan zolang je de boodschapper niet serieus hoeft te nemen. Ik bedoel: wie neemt een brallende racist serieus? Niemand. Door een mens van vlees en bloed, wellevend en vrijzinnig te worden werd mijn boodschap kennelijk ook aanvaardbaar. Simpele logica, maar zo werkt het.

U vraagt zich wellicht af hoe ik, als verklaard bestrijder van de Gutmensch, tot de conclusie ben gekomen dat ik in weinig verschil van degene die ik zo vasthoudend en consequent bestrijd. Stelt U zelf de proef op de som. Ga in gesprek met een Gutmensch over vrijheid. Hij zal u een antwoord geven dat u waarschijnlijk ook zelf had kunnen geven. Vraag hem naar onderdrukking en hetzelfde zal gebeuren. Vrouwenrechten, de positie van homoseksuelen, democratie, welk thema u ook aansnijdt op dit vlak, U zult ontdekken dat U in weinig verschilt van de Gutmensch.

Maar vanwaar dan die diepe kloof tussen Gutmenschen en de groep die ik de vrije, (islam- en EU) kritische burger noem? Dat verschil is te verklaren uit twee oorzaken. Ten eerste is de Gutmensch behept met een veel te rooskelurig mensbeeld. Hij gaat er van uit dat alle mensen en groepen gedreven worden door de Rede en de redelijkheid. Inmiddels moeten we constateren dat dit een fikse misvatting is van de Gutmensch. Zo denkt en handelt iemand uit een groepscultuur anders dan iemand uit een geindividualiseerde samenleving.

Ondanks zijn intellect begrijpt en aanvaardt de Gutmenschen deze fundamentele verschillen tussen mensen niet. En als hij ze al onderkent zal hij zichzelf voorhouden dat tijd wonderen doet en ook islam zich aan zal passen aan de moderniteit. Dat dit tot op heden met het fenomeen islam niet gebeurt kan de Gutmensch niet verklaren, dus richt hij zich liever op het bestrijden van islamkritiek.

De tweede oorzaak voor de gapende kloof tussen de Gutmensch en de kritische vrije burger is vooral gelegen in een verschil van inzicht welke strategie ten opzichte van islam de juiste is. De Gutmensch weet niet eens zeker of islam een bedreiging is, maar voor zover ze dat naar zijn mening is dient ze hetzij niet serieus genomen, dan wel met voorzichtigheid, respect en zijden handschoentjes aangepakt te worden. Dat zou moslims in het kamp van de moderniteit lokken. Islamcritici begrijpen meer van islam en weten ook dat deze strategie niet werkt en ook niet gaat werken. Zij kiezen er daarom voor islam te confronteren en pal achter de westerse waarden te blijven staan. Dat dit een betere strategie is om lauwe moslims te helpen ontgaat de Gutmensch overigens.

Omdat mijn manier van omgaan met de Gutmensch gebaseerd is op inzicht, analyse, de bereidheid tot debat en het bouwen van bruggen is ze in mijn beleving succesvol. Door vooroordelen over de islamkritische burger weg te nemen onstaat de noodzakelijke ruimte om de Gutmensch op andere gedachten te brengen. Iedere islamcriticus weet uit eigen ervaring dat het proces naar realistisch inzicht over islam pijnlijk is. Gun de Gutmensch dezelfde tijd, moeite en weerstand die je zelf hebt gehad als islamcriticus. Hij lijkt tenslotte meer op je dan hij zelf weet.

Laatste 5 artikelen door Bottehond

Gerelateerde berichten:

356 views

Geplaatst door: Bottehond op 9 okt 2012. Gearchiveerd onder Featured. U kunt de reacties op dit artikel volgen via RSS 2.0. U kunt onderaan de pagina een reactie achter laten. Pingen is momenteel niet toegestaan.

14 Reacties voor“De Gutmensch en ik”

 1. 1

  .

  Ik zou je verhaal ook zo kunnen omschrijven.

  Ga aan tafel zitten met een Gutmensch om over Islam en EU te praten en hij zal je in veel gevallen gelijk geven zolang je hem duidelijk maakt dat je ook een linkse Gutmensch bent.

  Zo gauw je echter gaat bekennen dat je tegen Islam EU bent, dan vergeten ze alles wat ze daarvoor tegen je gezegd hebben, want jij bent opeens geen Gutmensch meer en dat is onacceptabel. Liegen en ontkenning over eerdere uitspraken is dan opeens toegestaan, ook al schaadt het de regels van Gutheid.

  De hypocrisie van de Mainstreammedia zit als een grammofoontik in het hoofd verborgen en deze mensen zijn shizofreen geworden zonder dat ze dit beseffen.

  Maar in de kern (en los van hypocrisie en shizofrenie) zijn de meeste Gutmenschen het helemaal eens met de fouten van de EU en Islam, zolang ze het maar niet echt hoeven te bekennen. Schuilen onder de paraplu van de Politieke Correctheid is heilig, onbegrijpelijk en onweerstaanbaar.

  .

  Meld dit commentaar

 2. 2
  Gielah zegt:

  We hébben geen tijd meer.
  Dat is nu juist het probleem… en de urgentie.

  Er is zo ontzettend veel info verspreid op internet dat Gutmenschen, die nu nog niet doorhebben dat er een stille, maar genadeloze oorlog aan de gang is… wereldwijd….. dat een land als Nederland al geen souvereiniteit, geen geld en geen leger meer heeft en -als de EU nog wat meer uit de kast komt — ook geen vrijheid meer…
  met alle geduld van de wereld van onze kant ook niet zúllen gaan zien wat er aan de hand is.

  Zij hebben namelijk besloten dat ‘niet zien’ gemakkelijker en comfortabeler is.
  Zij houden zichzelf uit de wind.

  Bovendien passen zij zich nú al aan bij de heersers van morgen.
  Natuurlijk geven zij dat niet toe.
  Dat doen zij waarschijnlijk zelfs niet tegen zichzelf.

  De strijders tegen de islamisering zijn en blijven dus een kleine groep.
  Omdat er daaronder ook nog mensen zitten, die niet alleen een hekel hebben aan de islam, maar ook aan Joden en christenen,
  is die groep -wat mij aangaat- nóg weer een beetje kleiner dan voor seculiere mensen.

  Meld dit commentaar

 3. 3
  Bottehond zegt:

  Hyperinflatie

  Goed verwoord!

  Meld dit commentaar

 4. 4
  Bottehond zegt:

  Gielah

  Eensch. Toch is het van belang bruggen te blijven bouwen.
  Heb menig Gutmensch zich zien omtwikkelen tot islamcriticus.
  En elke Ziel telt, zeker gezien het te geringe aantal critic.

  Meld dit commentaar

 5. 5
  Dr. Buddy zegt:

  Goede omschrijving van de huidige verhoudingen. De Gutmensch is bovenal vol vertrouwen en neemt de informatie die tot hem komt als bouwsteen voor het debat in kleine kring. Dat deze informatie vaak bijzonder gekleurd is ontgaat hem. En mocht kritiek in het bereik van de Gutmensch komen dan is er altijd nog een harde kern van activisten die de aandacht snel verlegt door op de persoon te spelen of kritiek selectief te spiegelen. En dan wendt de Gutmensch zich af want hij houdt niet van ruzie en polarisatie. En zo blijft alles bij het oude.

  Meld dit commentaar

 6. 6

  Kijk als we daar nou een duo van kunnen maken: Bottehond als good cop en Martien Pennings als bad cop, wekelijks bij de Populistische Omroep Nederland.

  Volgens mij moet er met de hamer worden gefilosofeerd. De tijd dringt en het gesloten wereldbeeld van de Gutmenschen wordt te veel gevoed door de MSM. Als ik het goed begrijp uit de instemming (of niet?) van Bottehond in comment nummer 3 met Hyperinflatie in 1 dan weet Bottehond dat zelf eigenlijk ook.

  Goed geschreven artikel overigens.

  Meld dit commentaar

 7. 7
  Bottehond zegt:

  Populist

  can do /:-)

  Meld dit commentaar

 8. 8
  Steffen zegt:

  God wat zijn we ineens mild. Heb je aan de miswijn gezeten?

  Meld dit commentaar

 9. 9

  Ik kán niet anders dan tot dezelfde conclusie komen. Op hoeveel sites ben ik niet de discussie aangegaan, werd er verrot gescholden voor nazi, xenofoob en racist en dat uiteindelijk na die discussie de conclusie was dat die VanFrikschoten toch wel mee viel eigenlijk. Desondanks lees je van dezelfde persoon waar je mee in conclaaf was nog geen week later een artikel waarin je met naam en toenaam wederom wordt neergezet als…inderdaad: nazi, xenofoob en fascist.
  In beide kampen lijkt het realistisch en nuchter denken kennelijk uitgeschakeld bij sommige lieden terwijl via de achterdeur de werkelijke vijand van al dat vrije denken binnensluipt.
  Nogmaals hoe Iran onder de ayatollah’s kwam in 1979: De sjah werd afgezet door een coalitie van islamisten en socialisten. Khomeini kwam uit ballingschap terug uit Frankrijk en nam het roer over. De intellectuele socialisten en Gutmenschen werden direct uitgemoord door de islamisten. Voilà: de shariahstaat.
  En dat is hoe het in Egypte gaat, in Libië, Tunesië, Libanon en nu ook, as this story is unfolding, in Syrië. En als we blind genoeg blijven uiteindelijk ook in Europa.
  Het is heel simpel: De islam wijst vanuit zijn bronnen de democratie af en verklaart het zelfs de oorlog. Maar het misbruikt die democratie, de achilleshiel van de vrijheid, om de shariah in te voeren! DUS is er geen ruimte voor islam in welke vorm van democratie dan ook.
  “Gutmensch” zijn is een luxe die men zich alleen kan permitteren in een democratie waar de islam geen rol speelt.

  Meld dit commentaar

 10. 10
  Avidia zegt:

  Heel goed Frik, ik wilde dat ik het geschreven had.

  Meld dit commentaar

 11. 11

  Onder “die hard” communisme werd religie nog verboden. Daar was islam nooit een issue. In het zwakzinnige westerse socialisme krijgt het zelfs een prominente rol omdat het stemmen oplevert via immigratie. Alsof men zijn eigen toekomstige beul verwelkomt. Volslagen waanzin.

  Mensen zijn nogal kort van geheugen. Een Shariah4Holland die Tofik Dibi, een parlementariër, belaagt of een Hizb ut-Tahrir op de Dam in de jaren ’80 die de Nederlandse rechtstaat verwerpt? Ondenkbaar! Een vermoorde cineast en columnist in de Linaeusstraat in de jaren ’70? Te idioot voor woorden. Blèrende minaretten in de regeringsstad Den Haag? Ondenkbaar 25 jaar geleden. Maar het klopt inmiddels niet eens meer aan de deur maar staat al binnen. Vergis u niet!

  Qua politieke ideeën haal ik de SP nog links in op sommige punten. Op andere ben ik nog rechtser dan de SGP. Problemen los je op met een daarvoor uitgekiende oplossing die het meeste positieve rendement haalt uit de ontstane situatie. Ongeacht uit welk *isme dat komt. Het moet de bevolking ten voordele dienen. Dat doe je niet met een standaard riedel uit een vastgeklonken ideologie van welk pluimage dan ook.
  De islam draagt daarin niets anders dan destructie bij. Het is een gevaarlijke doodscultus van fanatici die middels een wetgevende en politieke agenda de wereld wil bezetten en dat veelal doet onder de valse vlag van spiritualisme of religie om de mensen te misleiden. Het is slechts de dekmantel van de eeuwig durende oorlogsdoctrine die er onder schuil gaat.
  Word eens wakker Gutmensch! It is your neck that’s on the line in the first place!

  Meld dit commentaar

 12. 12
  Avidia zegt:

  Heel goed Frik, weer met je eens. Ik ben altijd al rechts geweest, het vreemde is dat ik meest linkse “vrienden ” heb, die altijd janken hoe slecht ze het hebben, ze doen dan ook meestal geen reet, zitten op hun gat, wachtend op hun uitkering, en daar ga ik over los, ze krijgen het van mij met bloemrijke berispingen. Ja, ze zijn jaloers op mij, jij doet maar, ja, dat kan jij wel doen, ja, daar moet je wel de centen voor hebben enz. enz. Ik lach me slap, en zeg heel lankmoedig, lieve vrienden, handjes uitsteken, dan kun je alles doen wat je wilt. Razend worden zij daarover. Hier in mijn streek zeggen ze, ik ben nogal doenig, dat wil zeggen dat je altijd bezig bent, nou dat ben ik ook. En dat stoort vaak mensen die op hun gat zitten en handje ophouden. Ik heb het natuurlijk niet over mensen die echt niet kunnen werken, Ik heb een paar vrienden die het echt niet kunnen, die stop ik van tijd tot tijd iets toe. Maar die anderen lach ik in hun gezicht uit. Zucht, wat toch een toestand, het gaat helemaal fout, ook het geknuffel van al die vreemdelingen, wat zouden we een geld overhouden als ze er niet waren. Ik snap de overheid echt niet, dat ze dit allemaal toelaten, de ondergang van Nederland betekent het, dit kunnen we nooit volhouden. Maar Frik, wees blij dat wij rechtuit gaan, ik ben er trots op dat ik rechts ben en rechts mijn handen uit de mouwen steek, welk jaloezie ik ook tegenkom, ga zelf maar aan de bak denk ik dan.
  Slaap lekker Frik, Groetje van Avidia

  Meld dit commentaar

 13. 13
  Ester Losita zegt:

  Ik ben het eens met # 1. Want dat komt terug in discussies. Zo gauw een Gutmensch ontdekt dat een deel van zijn opvattingen verenigbaar is met afwijzing van de islam, gaat hij alles doen om aan te tonen dat hij toch echt recht in de leer is. Liegen hoort daar probleemloos bij.

  Dit is hetzelfde wat communisten en socialisten deden in de jaren 30 om het nationaal-socialisme te stoppen en we weten hoe succesvol ze waren…

  De Gutmensch is een collectief denkende mens, die wil opgaan in de massa en daar zoveel mogelijk van wil profiteren, en moslims doen dat ook.

  Meld dit commentaar

 14. 14

  Het is lang geleden dat ik een discussie in Nederland zag, waarin ik mij zelf kon terugvinden.

  Raar maar waar.

  Op het Duitse Hartgeld.com kom ik dagelijks aan mijn trekken. Je vind daar volop rechtspopulistische, maar zeer integere boodschappen.

  Hartgeld.com heeft vele miljoenen vieuws opgebouwd. Kijk maar eens op de teller van die site.

  Ik ben slechts een paar dagen deelgenoot op deze site en ik weet niet in hoeverre jullie in de goudstandaard geloven.

  Ron Paul wil terug naar de goudstandaard. Bv.

  In Nederland zijn een paar sites die over het falende geldsysteem berichten, alleen de bedrijvers van deze sites zijn vaak gewoon links. Ze halen hun neus op voor een site als Hartgeld,com en maken er helemaal geen gebruik van.

  Toch zijn sites als Biflatie en goudportal interessant om te volgen

  De echte internationale top is natuurlijk Zerohedge.com.

  Er gaat een wereld voor je open en met jullie intelligentie en kritisch vermogen is het maar een kleine stap om te ontdekken dat goud en zilver als standaard de juiste basis vormen voor een nieuwe economische vrijheid.

  Meld dit commentaar

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s