Tjaa.

PVV-bijeenkomst zorgt voor een volle zaal in Oude Pekela

8 november 2014 – 1:21 Ξ WS Ξ Reactie mogelijkheid uigeschakeld
 
 
Foto: Herman Alink
Foto: Herman Alink

OUDE PEKELA – Vanavond (7 november) vond er een sympathisantenbijeenkomst plaats van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) in het multifunctioneel centrum De Binding te Oude Pekela.

Ton van Kesteren, fractieleider PVV in de Provinciale Staten van Groningen opende de vergadering door alle aanwezigen welkom te heten. De heer van Kesteren gaf aan dat de PVV graag de stem van de Pekelse bevolking wil hebben om zo meer macht te kunnen krijgen om hun standpunten beter te kunnen uitvoeren. Hij noemde het bijvoorbeeld schrijnend dat wij zoveel miljard aan Griekenland geven terwijl ons eigen bevolking dientengevolge maar moet inleveren. In Brussel weten ze niet wat armoede is. Ook noemde hij de “asielzoekersindustrie” verspilling van geld. Inmiddels bivakkeren ruim 165.000 asielzoekers en oostblokkers in Nederland. Zijn speech werd afgesloten door gezamenlijk het Gronings Volkslied te zingen, onder de woorden: “ik ben trots op deze provincie”.

Vervolgens gaf Tweede kamerlid Harm Jan Beertema aan dat PVV’ers geen racisten zijn. Maar hij koestert de waarden die de Nederlandse bevolking heeft als hard werken, spaarzaam en niet direct je hand ophouden. De PVV wil af van de steeds groter wordende groep migranten die ons land op jaarbasis ruim 7 miljard kost, door onze grenzen te sluiten. Internationale verdragen op dit gebied kun je opzeggen. Dit tast steeds meer onze economie aan, vooral de groep met de middeninkomens, die juist de ruggengraat van de Nederlandse economie zijn. De PVV merkt aan alle kanten een minachtend gedrag van de politieke elite en moet ook niks hebben van de hoofdzakelijk linkse media die alles uit hun verband rukt. Ze beseffen dat je een lange adem moet hebben om politieke veranderingen tot stand te kunnen brengen. Daartoe zullen we moeten bewerkstelligen dat we bij de komende Provinciale Statenverkiezingen winnen en daardoor ook meer zetels in de Eerste Kamer krijgen, waardoor het huidige kabinet Rutte vleugellam wordt gemaakt.

Beertema complimenteerde nog Ton van Kesteren voor zijn werk als Statenlid in de Provincie Groningen.We komen er graag maar het is niet de gemakkelijkste provincie. Vanuit linkse traditie is het natuurlijk wel logisch dat rechts moeilijk voet aan de grond krijg, vroeger was alles wat rechts was niet goed, aldus Beertema. Over de PvdA zei hij dat ze hun eigen kiezers verraden hebben. Hij noemde het ‘klassenverraad’.

Machiel de Graaf, ook Tweede Kamerlid voor de PVV gaf een kritisch geluid over minister Asscher van sociale zaken over het creëren van nieuwe banen. De banenmotor hapert van alle kanten en de toegezegde banen van een kwart miljoen is helemaal niets terecht gekomen. Ook noemt hij bedenkelijk dat er zo’n 4.000 asielzoekers worden opgevangen door de provincie Groningen. In Pekela officieel 483 (COA) maar bepaalde bronnen zeggen, dat dit mogelijkerwijze nu over de 600 personen zijn. Volgens de Graaf zegt de burgemeester hier niets over en de gemeenteraad zou niet worden geïnformeerd. De Graaf is nog bezig samen met twee stagiaires via WOB (Wet Openbaar Bestuur) om alle gegevens van Nederlandse gemeentes te verzamelen over het aantal asielzoekers wat nu opgevangen wordt. Als alle informatie hierover is verzameld zal de Graaf dit openbaren. Verder gaf de Graaf aan dat volgens (nog) onofficiële berekening de staat per asielzoeker 20.000 euro betaald, zodat dit in totaal op 80 miljoen komt.

Na de betogen van beide Kamerleden kregen ze een zelfportret uitgereikt gemaakt door de sympathieke kunstenaar Kees Wiersma. De muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door zanger Harm Jan de Ruiter die mooie liedjes in het Gronings zong.

Ton van Kesteren eindigde de avond door te zeggen: “Met de PVV meer in de portemonnee”

Opvallend was dat geen van de plaatselijke partijen de moeite had genomen om eens in discussie danwel de standpunten van de PVV aan te horen. Terwijl bij de laatst gehouden landelijke verkiezingen in 2012 wel zo’n 14% van de Pekelse bevolking koos voor de PVV. Vergelijken we dit met de gemeenteraadsverkiezing in 2014, dan had men met 3 zetels in de raad gezeten.

Foto’s: Herman Alink

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s