“De gezelligheid zal verdwijnen”, deel 1

E.J. Bron

Screenshot_25

(Door: Martin Bosma)

“De moslims zullen de koran via de oren het hoofd van hun kinderen instampen, een hersenspoeling achter gesloten deuren en dichte gordijnen, zodat ze de Nederlanders gaan haten en hen als hun vijanden zien. Voor dit doel zijn hun scholen beschikbaar gesteld waar zij ongehinderd  hun moslimbommen  kunnen  vervaardigen”.

Bron: “De ondergang van Nederland”
Auteur: Mohammed Rasoel.

View original post 442 woorden meer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op “De gezelligheid zal verdwijnen”, deel 1

 1. De gezelligheid uit jouw eschatologische blogjes is allang verdwenen. Op je vorige blog maakte ik een vergelijking tussen de opmerkingen van Borio en de opmerkingen van professor of economics Michael Hudson. Die reactie is nog steeds in afwachting van moderatie. Dat ligt waarschijnlijk aan WordPress. De server deed erg raar gisteren. Of heb ik echt een ban van jou?

  • Er waren moeilijkheden, want ik heb nog steeds Windows XP. Ben nu naar Fire Fox gegaan en die pakt oude systemen wel op.

   En het is sowieso wat rustig; de Orwelliaanse markten lijken ontastbaar, maar juist als iedereen (inclusief mijzelf) gaat geloven dat alles gewoon doorgaat, dan gaat het juist mis.

   Mises en Hayek krijgen gelijk. Alleen het ‘wanneer’ wordt een vermoeiende bezigheid.

   • Over Mises, Von Hayek en Friedman kunnen we redetwisten. Vooral de laatste heeft van Adam Smith een eenarmige bandiet gemaakt toen hij opmerkte dat bankiers zich bij winstmaximalisatie niets moesten aantrekken van maatschappelijke ontwikkelingen. Smith was een classicistische moralist die weliswaar de ‘onzichtbare hand’ ontdekte (en dat was een prima ontdekking) maar zou, los van het feit dat er destijds geen enkel idee bestond over wat we tegenwoordig de ‘vrije markt’ noemen, gegruwd hebben van het idee om bankiers een dergelijke vrijheid te geven. Eigenlijk is het stabiliteitspact voor de euro van 1997 een Amerikaans product. Zonder politieke eenheid zou de VS vele ‘Griekenlanden’ kennen. Er zijn daar staten met enorme begrotingstekorten. En de financiële crisis … enfin, zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Windows XP en Fire Fox hebben niets te maken met het feit dat WordPress mijn reactie van gisteren op je vorige blog voor spam heeft aangezien. Je hebt die reactie wel degelijk ontvangen. Zoiets gebeurt ook regelmatig bij andere bloggers. Raadpleeg de handleidingen om die reactie alsnog te plaatsen. Als je dat wilt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s