De zware sancties tegen Rusland komen. Dus; zware sancties tegen onszelf. Putin lacht.

.

Rusland gaat zich echt niet terugtrekken, want dat is wat de EU wil in hun objectieve onderhandelingen. De EU wil zonder leger het Oekrainse land veroveren met valse honing en beloften.

De sancties tegen Rusland komen. Dus; zware sancties tegen onszelf, want Rusland gaat echt niet inbinden en heeft veel meer troefen dan de EU elite denkt.

Ze hebben de gaskraan/China als bondgenoot/valuta reserves/grondstoffen en nog veel meer om zich onafhankelijk van de EU te maken. De EU heeft Rusland meer nodig (gas) dan andersom. Vooral Duitlsand.

De EU elite gelooft echt dat ze Putin met sancties klein kunnen krijgen. Wat een hoogmoed en miscalculatie!

Gisteren schreef ik dit.

 

EU/US hadden hun handen nog van Oekraine kunnen terugtrekken. Nu is het te laat.

De EU/US had zich los moeten maken van Oekraine om de pro- Oekrainers geen hoop meer te geven. De Westerse media steunt echter breedschalig deze onbenullige mensen; ze hebben blijkbaar geen enkele inzicht in de EUSSR plannen. Ze dromen van de Westerse vrijheid/welvaart en gelijkwaardigheid, maar vergeten dat ze onder een Brusselse dictatuur als schuldenslaaf verder moeten. Als ze eens wisten dat ze veel minder welvaart/vrijheid krijgen dan ze verwachten, dan zouden ze wel anders piepen en veel minder strijdlustig zijn. De Grieken weten hier alles van en lijden op vele fronten in armoede. De Oekraine is mijn inziens beter af onder Russiche heerschappij die beter bij de (corrupte) volksaard past.  

Het zijn nu de pro-Oekrainers die de Kiev regering dwingen om in te grijpen, anders barsten zij los tegen de eigen regering. Dat kun je alleen nog ontkrachten door zich als EU/US terug te trekken. Daar ziet het nu niet meer naar uit.

EU en US hadden nadrukkelijk tegen de huidige Oekraine regering moeten zeggen; ga vooral niet met een zware tank dollen en grollen om de Russische beer te provoceren. Maar nee, dat deden ze juist wel en daarmee is het meteen een militaire aktie geworden die Rusland niet kan negeren.

Onze Nederlandse media is pro-Oekraine en die sukkel van Jelle Brandt Corstius (in de DWDD vanavond) gooit er nog een schepje bovenop (had ik van hem niet verwacht trouwens). Putin is een agressor en we moeten alles doen om hem tegen te houden. Wat een waanzin.

Rusland hoeft Oekraine helemaal niet over te nemen, zoals nu gevreest wordt, maar wil wel leidingevend zijn in belangrijke zaken, zoals het in de driehonderd jaren daarvoor ook al deed. Oekraine kan gewoon verder als soevereine staat. Een failliet Oekraine gecompenseerd door Russisch gas en andere economische belangen houden het land wel overeind.

Nu is echter de EU-US tever gegaan in haar imperialisme zonder leger. De EU/US ambtenaren-tereur voert een oorlog die zij als eerste zijn begonnen en gaan stug verder; ze schoppen openlijk tegen de schenen van de Russische Beer.

De westerse media lijkt zich helemaal niet in te binden en omschrijft Putin als de grote aggressor. Het is een kwestie van tijd, voordat Putin andere delen van Europa gaat veroveren. Dat is pure oorlog-hetserij en ze zijn zich van geen kwaad bewust. De oplossing zit in de terugtrekking van de EU/US belangen in Oekraine en die oplossing lijkt steeds verder weg te geraken.

Een burgeroorlog lijkt onafwendbaar op deze manier en wakkert de Koude Oorlog tussen twee grootmachten verder aan. De grootmachten zullen echter niet direct met elkaar in gevecht gaan en blijven zoveel mogelijk langs de zijlijn staan. Burgers, landloze militairen, Oekrainers en andere actiegroepen vechten het onderling maar uit. De dynamiek blijft echter onvoorspelbaar en een snelle inname van Rusland van Oost Oekraine blijft mogelijk, maar ik zie niet dat de US daar iets tegen gaat inbrengen. Misschien gaan ze West Oekraine snel bezetten en wordt de grote rivier die de Oekraine doorsnijdt een nieuwe Berlijnse Muur.

Nogmaals voor de goede orde: Oekraine heeft geen enkele echte noodzakelijkheid voor de EU/US en is ronduit overbodig. Het heeft daarom een ander doel. Een systeemcrash?  Ik kan het niet anders verklaren. Een bankrun vormt zich momenteel al in de Oekraine. Russiche tegoeden worden bevroren. Roebel zakt door het ijs. Gaskraan dicht. Oekraine is al failliet en straks echt failliet? Enzovoort.

Mark Rutte cartoon karikatuur.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s