Europa pakt Oekraïne af van Rusland via de Gene Sharp methode

MinisterTimmermans Europa en Amerika staan er bij de oplettende lezer inmiddels om bekend de Gene Sharp methode toe te passen bij het overnemen van een land. Waar Adolf Hitler nog wapengekletter nodig had, past Europa de slimmere methode toe die ooit uitgewerkt werd door deze schrijver en werd overgenomen door Westerse geheime diensten. Via de Gene Sharp methode werd in Joegoslavië verdeel en heers toegepast en via de Gene Sharp methode werden de opstanden in Egypte gecoördineerd.

De kern van deze psychologische volksmenners methode is de sympathie van het volk te winnen door een soort groepsgevoel te creëren. Daarbij worden onderwerpen benadrukt die iedereen aanspreken, zoals ‘vrijheid‘, ‘welvaart‘, ‘democratische inspraak van het volk‘ en om de om ver te werpen heersende kliek uit het zadel te krijgen wordt onderhuidse onvrede uitvergroot. Revolutiemanagers worden goed getraind en geïnstrueerd om zo groepen te vormen en een sneeuwbaleffect te…

View original post 450 woorden meer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Europa pakt Oekraïne af van Rusland via de Gene Sharp methode

  1. Arjan Fernhout zegt:

    Dank voor deze verwijzing. Ik had destijds een kleine Joegoslavische vriendenkring die van de hoed en de rand wisten en die zich hier ongetwijfeld in kunnen vinden. Eén van hen, een dochter van een Kroaat en een Servische, slaagde erin om met gevaar voor eigen leven haar moeder daar weg te halen voordat de pleuris uitbrak. Wij in Europa hebben in 20 jaar niets geleerd. Een goede analyse daarover vind je in ‘De elite verongelukt’ van HJA Hofland (1994) waarbij deze gebruik maakt van de analyses van Alain Finkelkraut, een denker waarmee ik het niet zo vaak eens ben; maar dat over voormalig Joegoslavië klopte wel.

  2. zwartepiet zegt:

    Ging het in teheran in 1953 niet al net zo ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s