Forconi Hooivorken protest in Italie verdient meer succes.

.

Forconi is beangstigend en terecht; de gewone burger met gezond verstand pikt het niet langer. Europa is geen multicultureel paradijs en zal dat nooit worden.
  
“Forconi, beangstigend protest”

La Stampa, 11 december 2013
 Voor de derde dag op rij zijn de medestanders van de Forconi-beweging (‘forconi’ is Italiaans voor ‘hooivorken’) in een aantal Italiaanse steden de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering, het bezuinigingsbeleid en de euro. Meerdere wegen zijn door de demonstranten geblokkeerd. Dat meldt La Stampa.

Bij de beweging, die in 2011 werd opgericht, hebben zich naast straatventers, vrachtwagenchauffeurs en kleine ondernemers ook rechtsextremisten en voetbalhooligans aangesloten. Een aantal leden hebben gedreigd met een “opmars naar Rome” indien de regering de motie van wantrouwen vandaag overleefd. Oppositieleiders Silvio Berlusconi en Beppe Grillo hebben hun politieke steun betuigd aan het protest.

Volgens het hoofdartikel in La Stampa zijn de demonstraties verontrustend omdat:

het de eerste zullen zijn die plaatsvinden in een Italië met een lege maag, of om precies te zijn: in een Italië dat bang is dat de maag snel leeg zal zijn. […] Laten we de gepensioneerden in Griekenland niet vergeten die we onverwacht met fakkels op straat zagen lopen. Wanhoop kan iedereen veranderen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s