De tachtig machtigen van de Groningse politiek.

.

De magische rode lijn die gepasseerd wordt als je bij de top van de politiek terecht komt is flinterdun en bijna onzichtbaar, maar eenmaal gepasseerd is er geen ontkomen meer aan de corrumptie van macht.

In Groningen bestaat onze politieke top uit zo’n tachtig mensen. Ze komen als student (Gijlswijk), als linkse socioloog (Wallage) of uit het bedrijfsleven (Joost van Keulen). Voor het passeren van de beruchte redline heeft men idealen en eerlijkheid voorop staan, maar al snel wordt men slachtoffer van de groepsdynamiek en die kan slechts met pozen worden weerstaan.

Slechts enkelen kunnen zich momenteel in Groningen losmaken van die groepsdynamiek. De PVV in de provinciale Staten (Ton van Kesteren, Matthijs Jansen en Dennis Ram) zijn daarin zeer sterk. De Stadspartij (Jacob Bolhuis en Robert Prummel) in de gemeenteraad doen het soms redelijk en de SP af en toe. 

De rest gaat bijna volledig op in de groepsdynamiek met de Haagse politiek als lichtend voorbeeld.

De rest wie zijn dat? Het zijn mensen van vlees en bloed die vele miljoenen te verdelen hebben met grote gevolgen. Het zijn burgers die onopvallend tussen de burgers leven, maar zich helemaal niets meer aantrekken van de burger. Familie, vrienden en kenissen begrijpen ze volkomen en delen hun mening, maar uiteindelijk kunnen ze allemaal de boom in als ze in de politieke bankjes plaats nemen, waar de corrumperende macht hen in de nekvel grijpt.

De 80 Groningers die meestal onopvallend tussen ons leven (op de wethouders na) lijken niet erg gedreven of gevangen door een politieke macht, maar dit is weldegelijk het geval. Ze hebben uiteindelijk totaal scheit aan de mening van de burger. Jarenlang was dit nog net te verwerken en nog net te behappen, maar zo erg als de burger en politiek nu langs elkaar heen leven en werken is gewoon te gek voor woorden. Er is sprake van onbehoorlijk bestuur op meerdere fronten.

De 80 machtigen van Groningen.

Raadsleden Groningen

Overzicht van de 39 raadsleden van de gemeenteraad Groningen

Leemhuis, dhr. W.B. (GroenLinks)

Info
 

Raadsleden Groningen

Overzicht van de 39 raadsleden van de gemeenteraad Groningen

Verhoef, dhr. M. (Christenunie)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s