Black Swan event. De zwarte zwaan is los, maar we zien hem nog niet.

.

Ontkenning, woede, berusting en dan actie.

Bij Business Class en Buitenhof zien we de eerste speelse actie’s ontstaan.

Onze Harry Mens ziet in de nieuwe bankrun een nieuwe kans. Burgers  gaan weer (zijn) huizen kopen, omdat de banken niet meer te vertrouwen zijn. Hij vergeet dat alle banken direct failliet gaan als de daling van vastgoed echt afgeschreven gaat worden door de banken, maar dat terzijde.

Keukenprins Tielemans ziet ook groeimogelijkheden in de te verwachten bankrun. Er gaat niets boven een goede bankrun: ‘Koop een mooie keuken.’ Ze spelen met vuur zonder het te weten.

Bas Jacobs geeft in Buitenhof aan dat een groot banken- en schuldsanering project in Europa onvermijdelijk is geworden door de onmiskenbare oproep tot een bankrun. Er moet nu zo snel als mogelijk een bankenunie komen, waarin de zombiebanken worden gescheiden van de goede banken.

Op verschillende fronten gaat de bankrun reclame zich ontwikkelen. In Italie is de eerste bankrun op een belangrijke bank losgebarsten na langdurige ontkenning.

Het hek is in Europa van de dam en de hoop zal zich gaan richten op een goede afwikkeling van die bank- en schuldsanering.

Als we in Nederland geen goed toezicht kunnen houden op onze banken en schulden, dan lukt dat helemaal niet op Europees niveau. Gaan we met handje klap op Europees topniveau bepalen welke bank een zombiebank is en welke niet?

Eigenlijk is Europa ontrouw geworden aan het wereldwijde project van Centrale banken die alles oplossen met geld van de belastingbetaler. Dit zal de kapitaalvlucht uit Europa ongekend versterken.

Volgens Bas Jacobs weet de EU top heel goed welke banken zwak zijn en als zombiebanken voortleven. Dat is klink klare onzin, want SNS, ING, Fortis, ABN-AMRO stonden onder direct toezicht en bleken geleid te worden door blinde vinken. Bas Jacobs beweerde ook nog dat we toe moeten naar het Amerikaanse systeem van bankencontrole, want die is zo geweldig en open. Daar zakt me de broek helemaal vanaf als we kijken naar de FED die alles opkoopt als een gek om overeind te blijven. 

Willem Buiter denkt aan een afschrijving van 1000 tot 3000 miljard over de ruggen van de spaarders, maar dat is veel te weinig. Buiter heeft er zo vaak naast gezeten, maar soms zit hij in de goede richting. Hij zit nu in de goede richting en meer niet.

Het Europese schuld- en banksaneringsprojekt is veel te grotesk en veel te ingewikkeld om eerlijk afgehandeld te worden. En het is bovendien veel te laat ingezet.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Black Swan event. De zwarte zwaan is los, maar we zien hem nog niet.

  1. Roberto la Verita zegt:

    ” Bas Jacobs ,
    Met dit soort mensen aan het roer kan je toch alleen maar op de klippen lopen!
    Roberto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s