Dijsselbloemetjes; vleesetende planten.

.

Het is geen blauwdruk, het is wel een blauwdruk. Het is geen blauwdruk, het is wel een blauwdruk. Het is geen blauwdruk, het is wel een blauwdruk, het is geen en wel.

De kogel is door de kerk en Diijsselbloem mocht hem afschieten. Hij heeft geen spijt, omdat zijn collega’s hem steunen en adviseren. Het wordt breed gedragen en is zeker geen bezeten eenmansactie.

De grote wending is ingezet als we Dijsselbloem horen spreken bij Pauw en Witteman. We keren de volgorde gewoon om.

Ze denken werkelijk dat ze de volgorde zomaar kunnen omdraaien om de burgers verder uit te kleden. Waar de mensen ook heen gaan met hun geld; ze weten het te vinden en gaan het controleren. Veel rijken met meer als 100.000 euro in Europa hebben vannacht slecht geslapen en krabbelen zich verbaasd op hun bolletje.

Het is voorbij met de vrijgevigheid van de EU. Burgers moeten zich bewust worden van het feit dat ze nergens meer veilig heen kunnen met hun geld en mee moeten betalen. Buiten de EU woont niemand en niemand wil nog Euro’s? Of zijn er soms wereldwijd plannen om de volgorde om te keren?

De denkfouten die economen en bankiers in het algemeen maken zijn grotesk. Er is namelijk genoeg geld in de wereld voor een sterke en wereldwijde inflatie en zelfs hyperinflatie. Een kleine verschuiving van het grote geldvermogen naar echte goederen en de crack-up-boom is niet meer tegen te houden.

Een kleine verschuiving van het grote geld naar echte goederen en de inflatie breekt los. En die verschuiving is een grote stap dichterbij gekomen, want rijken weten niet meer goed waar ze hun geld veilig moeten stallen. Rijken hoeven maar een klein deel van hun vermogen in goud om te zetten als appeltje voor de dorst en de gevreesde verschuiving is een feit.

Er hoeven maar een paar slimme rijken te zijn die echte waar voor hun geld willen en kopen bv massaal fietsbanden op. De prijs van fietsbanden zal flink omhoog gaan. Zo simpel werkt inflatie.

Er is gigantisch veel geld in de papierenwereld en er hoeft maar een klein deel af te dalen naar de gewone economie en je hebt de poppen aan het dansen.

.

‘Plan Cyprus is blauwdruk’

Het reddingsplan voor Cyprus waarover maandag een akkoord is bereikt, is een blauwdruk voor het oplossen van problemen met banken in de eurozone.

Ook andere landen moeten mogelijk hun bankensector hervormen. Dat zei eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem maandag tegen persbureau Reuters.

Löst er damit einen Bankrun aus? Dijsselbloem sagt Zypern ist die Vorlage für weitere Eurozone-Haircuts

Damit ist es offiziell. Die EU plant weitere Raubzüge gegen die Sparer und wohl auch weitgehende Kapitalverkehrskontrollen.TS

[17:30] Alle Grossanleger in den Eurozone wissen jetzt, auch sie kann es treffen – besonders nach solchen Aussagen. Kein Wunder, dass der Euro abverkauft wird.WE.

Jeroen Dijsselbom: ‘Uw geld is niet meer veilig’

Uit Geen stijl.nl

Cyprus is dus zogenaamd gered van een faillissement. Dat is niet waar. De Cyprioten en bankrekeninghouders met > 100.000 euro spaargeld zijn geslachtofferd om de euro (tijdelijk) wat lucht te geven. Winkels verkopen niets meer, banken zijn nog steeds gesloten, de opnamelimiet bij pinautomaten is op een lullige 100 euro vastgezet, 1 bank (Laiki) is omgevallen als direct gevolg van de ‘redding’ en Rutger van Castricum ligt in een Cypriotisch zwembad. Maar toch kraait de Eurogroup van Jeroen Dijsselbloem victorie. Sterker nog, het redden van Cyprus is zó succesvol, dat de casus waarin de eilandbewoners tot economische labratten zijn gemaakt, nu Europabreed de norm wordt. Dijsselbloem in een interview met Reuters: alle spaarders kunnen voortaan ingeschakeld worden voor een ‘bail-in’ om banken mee overeind te houden. Nu nog alleen voor mensen met meer dan een ton op de bank, maar dat zal vast niet zo blijven. De markt reageert ONMIDDELLIJK op deze institutionalisering van diefstal. De AEX duikt in het rood, Europese markten op de helling (naaromlaag, uiteraard), de aandelenhandel in Italië ligt helemaal plat en onze huisbankier Peter Verhaar is ontploft. Iedere keer als Dijsselbloem zijn waffel open trekt, sterft ergens een klein landje. Is een oproep tot een bankrun eigenlijk nog steeds strafbaar als het maniakale hoofd van alle Europese ministers van Financiën hem doet? Kijkersvraag: Wanneer gaat u uw spaargeld van de bank halen? Twitter het met de hashtag #PenW. Vergeet Slovenië, Jeroen Dijsselbom heeft zojuist de hele euro opgeblazen.
PANIEK! Dijsselbloem laat via woordvoerder weten dat Reuters het artikel aanpast omdat de uitspraken wel kloppen, maar de context niet (?). Jammer Jeroen, te laat…

Tyler Durden's picture

Eurogroup Head Says He Did Not Say What He Said

Submitted by Tyler Durden on 03/25/2013 – 13:56That thing Diesel-BOOM very, very clearly said earlier? He did not say it. After all, can’t have the market getting any ideas that reality may be slowly coming back to the basket case that is Europe:

  • EU DIJSSELBLOEM SPOKESWOMAN: DIJSSELBLOEM DIDN’T SAY CYPRUS A TEMPLATE FOR BANK RESTRUCTURINGS – DOW JONES

So not only are European depositors still impairable, because sadly Dijsselbloem was dead serious in his Reuters interview, but the new Eurogroup head pulled a Juncker and confirmed “it is serious” in the process losing all credibility too.

Fill In The Blanks

Submitted by Tyler Durden on 03/25/2013 – 14:11* * * Cue to Diesel-Boom, sitting in his desk, phone ringing: Ring Ring Ring * * *

Diesel-BOOM: “Hello…. Oh Hi Goldman, how are the tentacles hang..”

* * * Interrupted… screaming heard in earpiece * * *

Diesel-BOOM: “You want me to do what… You want me to RETRACT an on the record interview with two major publications… But…But…”

* * * Interrupted again… Long silence… listening intently….Beads of sweat forming on forehead * * *

Diesel-BOOM: “Oh…. Dear Lord…. I see…. Ok Then…. Done.”

* * * Click, fade to black * * *

The Russians Are Outtahere: “The Cypriots Killed Their Country In One Day”

Submitted by Tyler Durden on 03/25/2013 – 13:46It appears the Cypriots (or more clearly the European leaders) do not appreciate the extent to which Russia has propped up the local economy.“When the Russians leave who is going to stay at the Four Seasons for $500 a night? Angela Merkel?” one wealthy Russian asks rhetorically, as The FT reports, they are receiving a deluge of overseas phone calls from helpful Swiss bankers looking to swoop up the deposit transfers. “The locals should understand: as soon as the money leaves, the people who go to restaurants, buy cars and buy property leave too. The Cypriots’ means of living will disappear,” and there are signs that the locals are getting how drastic this situation is, as a large billboard has sprung up at Larnaca Airport with a Russian flag and the words “Brat’ya ne predaite nas!” – “Brothers, don’t betray us!” Many Russian businessmen appear to have one foot out of the door already and are considering whih jurisdiction to move to as they await to see if Medvedev follows through on his threat todismantle the double tax treaty with Cyprus.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s