Duitsland verlangt naar de Europese recessie.

.

Simpele uitleg.

Stimuleringen uit de hoge EU hoed zal de rente op staatsaandelen van Duitsland en Nederland verhogen. Nog meer besparingen zullen dan moeten volgen. Vele tientallen miljarden. Politiek niet meer te verkopen. Vooral nu niet.

Klaas Knot begrijpt niet veel, maar dit heeft hij wel door: De rente op de Nederlandse en Duitse staatsaandelen gaat omhoog als de EU net als Amerika en Japan gaat bijdrukken uit het niets.

Duitsland gokt op twee paarden en het is duidelijk welke wint. ‘De Euro gaat vallen’ paard ligt duidelijk op kop, maar de ‘Euro overwint’ krijgt alle aandacht en lijkt te gaan winnen.

Duitsland heeft de wedstrijd al gewonnen. De EU kan niet meer gaan stimuleren. Dit kon nog wel toen de welvarende EU landen nog geen last hadden van de bezuinigingen, maar nu ze er middenin zitten, wordt het politiek helemaal onverkoopbaar.

En als mokerslag. Zelfs stimuleringen van een paar honderd miljard of zelfs duizend miljard zullen de Europese economie niet meer uit het slop kunnen trekken. Met 5 biljoen kunnen we nog wat, maar Duitsland zal dat grotendeels moeten dragen en zichzelf in een Weimar 2 positie manoeuvreren.

.

Rezession bald in ganz Europa

Soros: „Deutsches Spardiktat hat Europa in Existenzkrise getrieben“

George Soros warnt Deutschland: Wenn Berlin weiter auf Sparprogramme in Europa dränge, würden auch die Deutschen in den Abgrund gerissen. Er fordert mehr Wachstums-Impulse.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s