SNS Reaal; ideale springplank van vertrouwen voor Europese bankenunie.

.

Dow 14,000

Presented with one comment… ‘wealth’

Als we kijken naar de grootste golfbewegingen van geld, dan ben ik benieuwd hoe de volgende groteske bewegingen gaan lopen. Met deze grote golfbewegingen bedoel ik de eeuwig lijkende golf tussen staatsaandelen en marktaandelen.

Gaat het slecht met staatsaandelen, dan vlucht men naar de aandelen op de beurs en als het op de beurs slecht gaat dan vlucht men weer naar staatsaandelen.

Als de binnenkort de aandelen beginnen in te storten of sterk terugvallen, dan vlucht het grote geld weer terug naar overheidsaandelen (met name de Amerikaanse die nu al voor 75 procent door hen zelf worden opgekocht) en als het weer wat rustiger is dan stappen ze weer in de markt.

Gaat de absurde stijging op de beurzen nu gewoon door? Men durft of gaat gewoon niet meer zo snel terug naar de overheidsaandelen, die bijna niks meer opleveren en veel minder veilig zijn als voorheen. Aandelen zijn nu veiliger als overheidsaandelen, want dan heb je toch nog wat echte waarde van een bedrijf in handen.

Om de golfbeweging in stand te houden en de overheden te steunen zal de rente van staatsaandelen omhoog moeten. Als dat plaats vindt zijn de rapen echt gaar, want hoge rente’s zijn desastreus. Ooit zullen de belangrijkste overheden een hogere rente moeten invoeren, want het grote geld zal niet altijd vanzelf uit de markt trekken naar overheden die een schijntje rente betalen en een minder veilige haven bieden als de aandelenmarkten. Het kiezen van de gouden middenweg moet ook tenkoste van alles vermeden worden, want dan raakt het evenwicht van het grote geld helemaal zoek en ligt een systeem crisis op de loer.

Dus gaat dit aandelen circus nog een tijdje door en dan weer terug naar de Amerikaanse staatsaandelen of kiest men nu eindelijk zelf voor de gouden middenweg en voor grondstoffen, vooral voor edele metalen. Hopelijk is een deel van dit grote geld zo slim, want terug naar overheidsaandelen is nogal stompzinnig als de rente niet omhoog gaat.

Als bizar toetje;

Konijnen gaan op jacht naar koeien. Prijs van gezoet walvisvlees schiet omhoog.

CEO van SNS Reaal concludeert daarom dat een half miljoen gerechtvaardigd is.

Als kleurrijk toetje.

Italian Bank Scandal Spreads To Other Banks: Berlusconi Big Winner

Submitted by Tyler Durden on 02/01/2013 – 09:34

As we warned last week when the BMPS fraud story broke, this is highly likely to be the canary in the Italian banking system coalmine; and sure enough today, Reuters reports that:

Als huichel dessert.

ITALIAN PROSECUTORS INVESTIGATING MONTE PASCHI, BNL, UNICREDIT, INTESA SAN PAOLO AND CREDEM – JUDICIAL SOURCE

Italian bank stocks (still under short-selling bans) are plunging (and the EUR is dropping) but, as Reuters notes, the winner in this growing debacle is Berlusconi as Italians blame the Democratic Party for the problems at the banks. Most pollsters, however, still think it unlikely that Berlusconi can overtake Bersani with little more than three weeks to go – after being more than 15 points behind in early December. And just as a reminder Mario Draghi was running the Bank of Italy during this era of evasion.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s