Autoritaire EU socialisme schaft zich vanzelf af.

.

We beginnen dit blog met een gedeelte uit een bijdrage van Hannibal op de Dagelijkse Standaard.nl.

Vervolgens mijn ietwat arrogante reactie daarop.

En als dessert een gerucht

…..

ECB-president Mario Draghi lijkt de strop steeds strakker rond zijn nek te krijgen wat betreft zijn betrokkenheid bij het schandaal dat zich ontwikkelt rond de bank Banca dei Monte Paschi in Siena. Deze bank, die deze week voor de 3e maal in een paar jaar een bailout van de centrale bank kreeg, heeft in de periode dat Draghi (tot 2011) gouverneur van diezelfde centrale bank was, diverse stunts uitgehaald die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat begon met onverantwoordelijke transacties, die men nadat ze enorme verliezen opleverden poogde af te dekken met nog grotere (en gevaarlijker) transacties. Nick Leeson en de ondergang van Barings bank, maar dan op bestuursniveau.

Nog onder het bewind van Draghi werden onregelmatigheden ontdekt. En dat het zwalkende beleid bij de 3e bank van Italië niet aan de gouverneur van de centrale bank werd voorgelegd kunnen we gevoegelijk uitsluiten. Dat Draghi op de hoogte was staat dus wel vast. Het is dus ook geen wonder dat hij al weken weigert commentaar op deze zaak te geven. Bloomberg bericht hierover:

The Bank of Italy under former Governor Mario Draghi spotted accounting irregularities that allowed Banca Monte dei Paschi di Siena SpA to mask losses more than two years before the lender was forced to say it will have to restate profit.

 

In 2010, “a problem came to light” on Monte Paschi’s booking of a structured deal called Santorini, Italy’s Rome- based central bank said in a report dated Jan. 28. The Bank of Italy alerted “other authorities” a year later and talks with those regulators, which it didn’t identify, haven’t concluded. It didn’t explain the delay in forcing the bank to disclose the information.

 

 “I would have expected the Bank of Italy to have requested transparency from Monte Paschi back in 2010 after reviewing the transactions,” said Carlo Alberto Carnevale-Maffe, professor of business strategy at Milan’s Bocconi University. “Hidden documents found recently wouldn’t have changed the substance of the original findings.”

 

 The Bank of Italy said that as early as 2010 it sought daily liquidity reports from the lender as margin calls on Santorini drained funds. The regulator said a week ago Monte Paschi hid documents, impeding its analysis of the “true nature” of the company’s dealings.

Een duidelijk verhaal. BMPS’ handel en wandel was genoegzaam bekend. Sinds ik hierover voor het eerst schreef is er nog een tweede grote transactie uit de kast met lijken opgedoken, en opnieuw ziet het er niet mooi uit. Dat de bank sindsdien ook probeerde te verbergen waarmee ze bezig was geweest wordt de nagel aan Draghi’s doodskist, want dat hij er in is getrapt lijkt onwaarschijnlijk. En zelfs al gebeurde dat, des te meer reden hem te vervangen. Het is dan ook omineus dat de  ECB categorisch weigert commentaar te geven op Draghi’s positie.

….

Mijn reactie:

Luister ditmaal goed.

Hannibal geeft zelf aan dat frauduleuze praktijken onontkoombaar zijn; ook bij de topfiguren.

Dit gaat natuurlijk ook plaatsvinden als de EU verder gevorderd is en zodanig veel macht heeft gekregen dat ook de gewone burger het besef krijgt dat ze onder supervisie staan van Brussel.

In de nabije toekomst komen nieuwe Draghi momenten en dan pikt de bevolking het niet meer. Ze kunnen immers niet alles verborgen houden.

Nu kunnen we dergelijke wanpraktijken nog wel aan, maar in de toekomst niet.

Het EU socialisme en de nieuwsgierige en betweterige media gaan zichzelf in hun voet schieten.

….

En als toetje een gerucht die goed in mijn vermoedens past.

Er gaan geruchten dat Duitsland al het goud uit Frankrijk wil terughalen als voorbereidende stap om de eurozone na de Bundestagverkiezingen vaarwel te kunnen zeggen. Het zou niet handig zijn om de eurozone te verlaten, wetende dat er nog een slordige 400 ton in een Franse kluis ligt opgeslagen. Het zal dan moeilijk worden om deze alsnog terug te kunnen halen, gezien de talloze claims en rechtszaken die zo’n uittreding tot gevolg zal hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s