De nieuwe trends in het Europese lijden.

.

.

Hoe meer we nu samen gaan lijden, des te meer we een band (en vooral Europese band) met elkaar gaan krijgen.

.

Nog geen paar maanden geleden zouden we ons zo snel mogelijk uit de ellende groeien en stimuleren en nu zijn we opeens slachtoffers die nog jaren van lijden voor de boeg hebben.

.

Wat een overgang. De politieke elite heeft er geen moeite mee en de Brusselse eurofielen merken er nauwelijks iets van. Maar hoe zit het met de Nederlanders die jarenlang geloofd hebben in de religie van stijgende huizenprijzen? Jarenlang was dit de melkkoe voor onze welvaart!

Volgens mij zijn ze in Griekenland en Portugal al een stap tever gegaan in het samen belijden van de Euro.

.

In Spanje en Griekenland daalt de waarde van onroerend goed met honderden miljoenen per dag. De banken zijn traag met het afschrijven, maar het is zeer logisch dat het kopen van een huis in deze landen taboe is. Eerst brood op de plank en daarna zien we wel weer verder. 

.

Stukje van artikel uit goldonomic.be

En verderop iets over Griekenland en het direct van de rekening afboeken van belastinggeld. Als ze dat voor elkaar krijgen! Iedereen die pinnen zo leuk en handig vond komt van een koude kermis thuis. Even wachten met belasting betalen, want geld voor energie en eten gaat voor. Zeer menselijk en wenselijk, maar niets daarvan! Het wordt binnenkort gewoon afgeboekt om de EU te plezieren. Zal dit leiden tot investeren in de ideale vluchthaven; goud en zilver? Het biedt veel opstandige potentieel, want de Griek is gewend aan sjoemelen en uitstellen!

 

.

De mainstream media is wat het zegt: de media van de kudde, van de schapen: u zult er niet lezen hoe correct te investeren, waar u uw spaartegoeden veilig kunt parkeren, hoe gevaarlijk de overheden zijn en hoe elke keer dat de schatkisten leeg zijn de burgers zij de burgers laten betalen voor het tekort in belangrijke kranten. Noch wordt dit uitgezonden door enige grote (en zelfs kleinere televisiestations). Noch zult u het horen uit de mond van een president, Koning of Koningin. Wat u zult lezen en horen is dat we allen samen moeten betalen (lijden) voor het zieke spendeergedrag van onze overheden. 

De ironie is dat de dag dat u kunt lezen hoe te investeren en waar u uw spaartegoeden kunt aanhouden, we ofwel een climax bereikt hebben (net als nu voor OBLIGATIES) en ofwel de investering te duur is geworden en/of de wetten zijn aangepast (voor uw veiligheid) en kapitaalscontroles hebben de regels van het spel veranderd.

Troika: Griechenland soll Steuern direkt von Bankkonten der Bürger abbuchen

  |  Veröffentlicht: 02.01.13, 11:59  |  Aktualisiert: 02.01.13, 12:00  | 29 Kommentare

Die Troika schlägt Athen die Einführung einer staatlichen Einzusermächtigung vor. Die griechische Regierung war nämlich nicht in der Lage, ausstehende Steuern in der Höhe von 55 Milliarden Euro einzutreiben. Nun soll Athen die Steuern direkt von den Konten der Bürger abbuchen.

Aktuell:
US-Repräsentatenhaus beschließt Steuererhöhungen

Die griechischen Steuerbehörden sind unverändert unfähig, die fälligen Steuern bei den Bürgern einzutreiben. Hinzu kommt, dass infolge der Renten- und Gehaltskürzungen viele Bürger einfach nicht mehr in der Lage dazu sind, ihre Steuern zu zahlen. Athen muss aus diesen Gründen auf Steuereinnahmen in Höhe von 55 Milliarden Euro verzichten.

Monatlich kommt rund eine Milliarde zu dieser Summe hinzu, wie Kathimerini berichtet. Für 2012 entspricht das einer Neuverschuldung in Höhe von rund 12 Milliarden. Innerhalb des letzten Jahres konnte das griechische Finanzamt gerade mal 1 Milliarde der Altlasten sowie eine Milliarde der Neuverschuldung einfordern.

Diese Steuereinnahmen entsprachen nur knapp den Forderungen der internationalen Gläubiger. Die Troika fordert nun in einem Bericht die griechische Regierung zusätzlich zu Reformen auf. Die Behörden sollen dazu ermächtigt werden, notfalls automatisch auf die Konten der säumigen Steuerzahler zugreifen und die Fehlbeträge abbuchen zu dürfen. Außerdem soll in Erwägung gezogen werden, in Zukunft keine Schulden mehr abzuschreiben.

Die fehlenden Steuereinnahmen sind nur ein Teilproblem der griechischen Schuldenkrise. Immer wieder kommen neue Korruptionsvorwürfe gegen führende Politiker ans Licht (mehr hier). Auch die Exekutive hat mit Skandalen zu kämpfen: der oberste Drogenfahnder soll in Drogengeschäfte verwickelt sein (hier).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De nieuwe trends in het Europese lijden.

  1. King Billy zegt:

    Houd deze in je acheterhoofd: Multi-culti flexburger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s