Vrije markt is goud waard.

.

.

We horen altijd van de Eurofielen en goudhaters, dat de vrije markt altijd wint.

 

Bij nader inzien staat goud gelijk aan een vrije markt.

.

Goud (en zilver) gaan dus winnen.

.

 

Volgende tekst; Ergens gekopieerd en hier geplakt.

.

Wanneer we de afgelopen 6000 jaar van monetaire geschiedenis onderzoeken, dan lijkt het wel alsof er een aantal zeer duidelijke Monetaire Constanten opduiken. Deze zelfde constanten komen keer op keer terug en hebben niets te maken met een bepaald koning- of keizerrijk, specifieke heerser of sociale structuur uit die tijden. En hoewel er meerdere van dit soort constanten te vinden zijn, zijn er slechts drie belangrijk voor onze reis door de geschiedenis naar het heden.

  1. Geld is het resultaat van het functioneren van de vrije markt. Net zo lang als de mensheid zijn goederen en diensten verhandelde op de markt, is geld (ofwel een uitruilmiddel) ontstaan als gevolg van dit vrije markt proces. Bijna zonder uitzondering zijn altijd goud en zilver verschenen als ‘vrije markt geld’ keuze. Geen enkele andere vorm van geld heeft ooit zo goed of zo lange tijd gefunctioneerd als deze twee edelmetalen. Goud, gereserveerd voor grotere transacties en de internationale handel. Zilver, het geld voor de alledaagse handel. Zij zijn op natuurlijke manier ontstaan en niet als gevolg van een of ander regeringsvoorschrift of decreet van een heerse.
  2. Regeringen hebben altijd geïntervenieerd. Zo lang als er geld bestaat hebben heersers of regeringen uit die tijd zich altijd met de gang van zaken willen bemoeien en raakten daarbij diep betrokken in dit vrije markt proces, in hun pogingen het te controleren, manipuleren en uiteindelijk het geld te ontwaarden door middel van het besturen van het proces van uitgifte. Vaak zien we dat de heersers uit die tijd nauw samenwerkten met de geldwisselaars of bankiers om dit doel te bereiken. Uiteindelijk heeft deze regeringsinterventie tot de ondergang van heel machtige keizerrijken en economieën geleid met dit door de regeringen uitgegeven en gecontroleerde geld.
  3. De vrije markt wint altijd. Uiteindelijk wint dit vrije markt proces het altijd van het proces van regeringsinterventie. Als regeringsinterventie en regulatie van de markt en het geld eventueel faalt, zal de vrije markt opnieuw ontstaan, hetgeen leidt tot het ‘vrije markt’ goud- en zilvergeld.

Door de eeuwen heen, terwijl geld zelf en de methoden van regeringsinterventies veranderden en eigenlijk steeds verder gekunsteld werden, hebben deze onwrikbare wetten van de vrije markt zich niet veranderd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s