Democratie is landgebonden. Verdraagzaamheid (van graaiers en oplichters) is ook landgebonden.

.

.

Ieder land heeft zijn persoonlijke schandvlekken. Europese landen hebben meestal genoeg absorptievermogens om dit te verwerken, te verdoezelen, te bagatalliseren, te verdraaien of gewoon onder de mat te vegen.

.

We denken in Nederland dan snel aan Lodewijk de Waal die het bij de FNV opnam voor de arme arbeider en het nu opneemt voor de arme voorzitters en bestuurders van grote bedrijven en hartstochtelijk strijd voor nog vettere bonussen. In Nederland absorberen we dit soort hypocriete graaizucht nog net. Het zit op het walgelijke randje, maar het kan en mag.

.

Dat Wim Kok en Lubbers zich verrijkt hebben via slinkse omwegen valt ook nog net binnen de verdraaglijkheid (absorptievermogen) van een land.

.

Maar stel U eens voor dat Brussel echt de Europese hoofdstad is en de lakens uitdeelt in Europa en we komen erachter dat Barosso de boel oplicht voor persoonlijke verrijking?

.

Barosso blijkt vele miljoenen (via Berlusconi) naar van Rompuy te sluizen en de Belgen (van de Dexia bank) hebben deze gegevens verborgen gehouden met toestemming van de (woordvoerder) van Hollande. We pikken veel, maar dit gaat over het randje van onze verdraagzaamheid. We pikken dat gewoon niet van vreemden.

.

Niet snel daarna zullen andere duistere praktijken in Brussel ter zelfverrijking aan het licht komen die niet langer verborgen gehouden kunnen worden. De EU Gate is onvermijdelijk; het zijn immers gewoon mensen met universele hebzucht

.

Wat blijft er dan nog over van onze nationale verdraagzaamheid?

.

Ons absorptie vermogen wordt snel overschreden als dit niet meer land gebonden is. Brussel mag dan wel de democratie uithollen, maar het absorptie vermogen van landen ten opzichte van oplichters, graaiers en dergelijke is niet aan de zelfde uitholling onderhevig en blijft volgens mij redelijk constant.

.

Net als een goede democratie aan een land gebonden is, geldt dat ook voor de verdraagzaamheid t.o.v graaiers en oplichters.

De EU is ook om deze redenen gedoemd te vallen, want dit soort oplichterij is onvermijdelijk. 

.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Democratie is landgebonden. Verdraagzaamheid (van graaiers en oplichters) is ook landgebonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s