Het Duitse inflatie trauma.

.

.

Echte angst voor inflatie?

.

Dit Duitse trauma vormt het grote verschil met de rest van Europa en vooral Nederland.

.

Wij Nederlanders hebben geen tientje van Lieftincks trauma’s en diepgravende angstverhalen over schrille ellende van voorouders die met kruiwagens vol geld een paar broodjes kochten. Kinderen die stapels geld als blokkendozen gebruikten en geld dat gebruikt werd om je kont mee af te vegen of een sigaret op te steken.

 Over inflatie zijn wij Nederlanders in het algemeen zeer lichtzinnig. Beetje bijdrukken kan geen kwaad.

.

De volle overtuiging over het terugtreden van Duitsland naar de D-mark is nauwelijks aanwezig op anti-Europa sites en aanverwante artikelen. Ook bij veel Duitsers is die terugkeer nog een stap te ver, omdat ze geen echte inflatie verwachten.

.

De Duitsers die deze toenemende inflatie wel verwachten zijn angstig. Het zijn dus de kenners, de machtigen en de wetenden die angstig zijn. En het lijkt me logisch dat ze daar naar gehandeld hebben. Dit is hun grote kans om het verzaken uit het verleden weer goed te maken en ze zullen als helden die geschiedenis in gaan. Zoniet dan komen ze als grote verliezers in het bekende rijtje van grote criminelen en landverraders terecht.

.

Er is voor mij alle reden om aan te nemen dat die D-mark 2 klaar ligt en Duitsland op twee paarden gokt. Ze gaan blijkbaar vol voor het kreupele EU paard met daarop Merkel als halfblinde pikeur, maar op de achtergrond in de diepe schaduw, de Deutsche Beauty Mark die alle lopende EU paarden nog voorbij gaat hollen en als grote winnaar over de eindstreep snelt.

.

 

[9:15] DWN: Warum die Welt die „German Angst“ vor einer Inflation ernstnimmt

Deutschland hat wie kaum ein anderes Land ein kollektives Trauma: Die Inflation. Wann immer angelsächsische Medien über die Deutschen berichten, dann schreiben sie in diesem Zusammenhang von der „German Angst”. Die historische Einordnung der aktuellen Geldpolitik der EZB zeigt, dass die Welt gut beraten ist, wenigstens in diesem Punkt Deutsch zu lernen.

Möglicherweise sind die deutschen Sparerschafe etwas weniger dämlich als die anderer Staaten. Das zeigen die Fluchtbewegungen aus dem Euro, etwa in Immobilien oder Gold, die in DE besonders stark sind. Aber leider noch nicht hinreichend stark.WE.

 

Jetzt geht es rasant abwärts: Deutsche Industrieproduktion im Absturz

Nur, diesesmal wird es im Gegensatz zu 2009 keine Konjunkturprogramme mehr geben, da alle Staaten sparen müssen und teilweise schon in einer Depression sind.

Deutschland & Euro/EU:

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s