Arie Slob Christenunie; Trap die Grieken gdvvrdmme uit de euro!

.

.

Alle beetjes helpen.

.

Beetje spelen met de waarheid zoals de politici nu dagelijks plegen te doen is overgeslagen naar mijn serieuze blog!

.

Ik ben ook besmet geraakt.

.

Tijdelijk.

.

De Grieken kunnen en willen geen belasting meer betalen, waardoor de verwachtte 120 procent overheidsschuld t.o.v het BBP gemakkelijk oploopt tot 200 procent. De EU en het IMF houden daar totaal geen rekening mee.

.

Het onderzoek van de Christenunie mag dan wel niet serieus genomen worden, maar overtreft wel de onderzoeken uit de Brusselse EU en die van het IMF, want die slaan helemaal nergens op.  

.

Uit de ANP of iets anders het volgende bericht:

.

Fractieleider ChristenUnie: Grieken uit de euro

.

Het verlenen van financiële steun aan Griekenland hoeft niet eindeloos door te gaan.

Het verlenen van financiële steun aan Griekenland hoeft niet eindeloos door te gaan. Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie, pleit donderdag voor kwijtschelding van de Griekse schulden en voor het vertrek van Griekenland uit de euro.

Slob haakt hiermee in op de uitkomsten van het onderzoek dat zijn partij liet doen naar de mogelijkheden om de euro op te delen in een noordelijke (neuro) en zuidelijke (zeuro) variant.

Het onderzoek was bedoeld om het taboe op nadenken over andere oplossingen te doorbreken en noemt nu een goed doordacht vertrek van Griekenland als meest gewenste optie. Opsplitsen in een neuro- en zeurozone zou economisch gezien minder gunstig zijn, terwijl het opnieuw invoeren van de gulden zelfs onnodig schadelijk voor de noordelijke landen als Nederland, Duitsland en Oostenrijk wordt genoemd.

Griekenland uit de euro

Griekenland zou als het uit de eurozone stapt en weer een eigen munt gaat gebruiken, wel volwaardig lid moeten blijven van de Europese Unie, waardoor het recht houdt op EU-subsidies. ,,Dit vergroot de kans dat Griekenland zelf voor uittreding kiest. Het biedt uitzicht op een hogere economische groei voor Griekenland en de eurozone”, meent onderzoeker Johan Graafland.

Arie Slob is blij met Graaflands bevindingen. ,,Het rapport laat duidelijk zien waarom een eerlijk verhaal over Europa zo belangrijk is. Doorgaan met steunoperaties aan Griekenland helpt de Grieken niet, maar drijft ze naar de afgrond.

Vergroten van schulden, zoals nu met de laatste deal weer gebeurt, is dus niet solidair en toekomstbestendig.” Hij vindt het belangrijk dat nu serieus gekeken gaat worden naar gerichte voorwaarden rond een Grieks vertrek uit de groep eurolanden. ,,Daarmee versterken we de geloofwaardigheid van een gemeenschappelijke munt.”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Arie Slob Christenunie; Trap die Grieken gdvvrdmme uit de euro!

 1. King Billy zegt:

  Duitse, Finse en Nederlandse ministers mogen niet hun gezicht verliezen, schrijft de FAZ.
  „Diese Gewinne (rente op lopende leningen) sollen nach Athen weitergereicht werden. Aber sie fehlen in den Haushalten der Geberländer, weil sie dort schon verbucht sind. Für das abermalige Anwerfen der elektronische Notenpresse der Europäischen Zentralbank ist kein Betrag genannt. Hier handelt es sich um so etwas wie den Joker. Was nach Auszählung der vielen Unbekannten fehlt, soll wohl von der EZB kommen, die ihre Notfallhilfe für griechische Banken weiterlaufen lässt, um den griechischen Staat finanzieren zu können“.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/neue-griechenland-hilfe-mehr-kredit-fuer-null-zins-11973713.html

  En hier het hele ‘Graafland’ rapport. 87 pagina’s. Prettig weekend.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/11_november/29/binnenland/De_Euro_gewogen_november_2012.pdf

 2. dat zeg ik al twee jaar….en ik ben nog wel atheist

 3. Dat maakt het wel iets gemakkelijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s