Wikipedia. Ruttelen: vorm van gestaag liegen als een reutelaar.

.

.

Ruttel de pruttel in het reutelende kikkerland; Nederland.

.

En als toetje komen de debiele halfbroertjes van Madoff nog even langs om de laatste goudeerlijke hoop voor de vrijdenkers weer grandioos onderuit te halen. Zilver en goud worden ruw en meedogenloos verrot geslagen met mokerslagen. 

.

De verrotte tijdgeest en de hypocrisie is alom vertegenwoordigd en je wordt er doodmoe van.

.

Uit Market Update.

.

« Terug

Prijzen goud en zilver onderuit bij opening COMEX

Frank Knopers | 28-11-2012
Prijzen goud en zilver onderuit bij opening COMEX

De prijzen van goud en zilver ging bij het openen van de handel op de COMEX plotseling onderuit. De reden: een plotselinge verkoopgolf van een kleine 8.000 contracten goud en een minstens zo grote hoeveelheid contracten zilver. Doordat deze contracten in zeer korte tijd de markt overspoelden zakte de prijs behoorlijk weg. De goudprijs zakte in twee minuten van €1346 naar €1335 per troy ounce en ging daarna nog eens €10 omlaag. De zilverprijs ging van €843 naar €833 per kilo en zakte een uur later nog verder tot €821 per kilo.

Tijdens de koersval – die werd ingezet om 14:20 – werden er op de COMEX 7728 contracten goud aangeboden. Omgerekend naar 100 troy ounce per contract is dat een belofte op ruim 24 ton aan goud. Dat was meer dan de markt op dat moment kon verteren, met als gevolg een prijsgrafiek die opeens een kleine duikeling maakte. Dat zag er als volgt uit op de prijsgrafiek van Goudstandaard.

Goudprijs onderuit door plotseling aanbod van 24 ton aan papiergoud (Bron: Goudstandaard)

Ruim 7.700 contracten goud werden aangeboden, waardoor de goudprijs snel onderuit ging (Via Zero Hedge)

Zilver

Met zilver gebeurde hetzelfde, want op hetzelfde moment werden er ruim 8.000 contracten zilver aangeboden. Omdat elk contract betrekking heeft op 5.000 troy ounce spreken we van een hoeveelheid zilver die op papier ruim 4 miljoen troy ounce groot is. Dat is vrijwel evenveel zilver als de wereldwijde mijnproductie in twee dagen, aangeboden in twee minuten tijd. Dit soort verkoopgolven zijn kenmerkend voor de goud- en zilvermarkt en wijzen op manipulatie. Geen enkele professionele vermogensbeheerder of belegger zal namelijk op het idee komen om zoveel contracten in één keer aan te bieden. Dit overspoelt de markt en brengt de prijs omlaag, waardoor de verkopende partij niet de maximale opbrengst uit zijn verkooporder haalt. De zilverprijs zakte in vijf minuten tijd met €10 per kilo tot €833, om een uur later in een nieuwe verkoopgolf weg te zakken tot €821. Dat is een intraday beweging van €20 omlaag, dus ongeveer 2,5%. Onderstaande grafiek van Netdania laat de explosie in verhandeld volume zien.

De zilverprijs ging in meerdere stappen omlaag in iets meer dan een uur tijd

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s