De EU; verbod van kinderboeken in de maak.

.

.

Zij die vinden dat bepaalde blogs wel erg ver gaan in hun EU kritiek en deze fascistisch noemen, krijgen nu het belangrijke gelijk aan hun zijde.

.

Het willen afschaffen van bepaalde stereotype en klassieke kinderboeken staat bijna gelijk aan de boekverbrandingen van de Nazi’s.

.

Dat het de EU niet gaat lukken, maakt niet uit. Het gaat om de intensie. Het waanzinnige geloof dat ze hebben in hun Brusselse grootheidswaan komt hiermee aan het licht en daar gaat het mij om. 

.

Uit EJ Bron WordPress.

.

.

EU plant verbod op kinderboeken

Posted on 17 november 2012 

Wat is er zo erg aan als je kinderen “oude waarden” bijbrengt en men hen “over vroeger” vertelt of als ze boeken lezen met verhalen, waarin de vader voor het gezin zorgt en werkt, terwijl moeder thuis is en de kinderen opvoedt? Tsja, als het aan de EU ligt, zijn zulke verhalen niet meer van deze tijd! Ze gaan over rolpatronen die niet meer met de huidige tijd compatibel zijn…

De EU wil kinderboeken verbieden, waarin “verouderde” rolpatronen worden verbreid. De moeder bij de haard of het meisje met poppen moeten evengoed op de lijst komen als jongens in een boomhut. Zullen weldra “Pippi Langkous” en “Peter Pan” verboden worden?

Na de klimaatwaan en vele andere verordeningen en bevelen uit EU-Absurdistan dreigt nu de “genderwaan”. De eurocraten hebben sinds kort namelijk een nieuw gebied ontdekt, waarop ze regulerend invloed willen uitoefenen: kinderliteratuur.

De “goedmenschen”-junta in Brussel is het een doorn in het oog dat in veel kinderboeken oude rolpatronen worden gebruikt. Voorbeeld: de vader, die naar het werk toegaat en de moeder die thuisblijft om voor de huishouding te zorgen. Of meisjes, die met poppen spelen en jongen die boomhutten bouwen.

Onder de kop “Nu heeft Brussel het voorzien op de ´Vijf vrienden´!”, bericht de Britse krant “Daily Mail” over het nieuwe plan uit Brussel. Volgens de krant zou de EU lesmateriaal willen afschaffen, die aan leerlingen een traditioneel rollenbegrip van de sekses doorgeven. Kinderen zouden al; op jonge leeftijd d.m.v. televisieseries, televisiereclame, lesmateriaal en opvoedingsplannen met seksestereotypen worden geconfronteerd, staat er in een handreiking van het EU-comité voor vrouwenrechten en seksegelijkheid. Daarom zou het belangrijk zijn om kinderen zo vroeg en zoveel mogelijk te onttrekken aan de invloed van seksestereotypen.

Over welke boeken het precies gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Vast staat alleen: als dit besluit rechtsgeldig wordt, dan komt 80% van de Duitse kinderliteratuur op de lijst, inclusief de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Ook echte klassiekers worden bedreigd: Enid blytons “Peter Pan” en “Paddington Bear” zouden dan net zo goed de dupe kunnen zijn als “Pippi Langkous” van Astrid Lindgren. En ook in “De kinderen van Bolderburen” bouwen kwajongens boomhutten, terwijl de brave meisjes met poppen spelen.

Dat gaat de gender-gevolmachtigde in Brussel duidelijk te ver. Wat er met de verboden boeken dient te gebeuren, blijkt nog niet duidelijk uit het ontwerp. Denkbaar zou immers een officiële kinderboekenverbranding, om definitief af te rekenen met ouderwetse clichés en rolpatronen. Mooie nieuwe EU-wereld.

Het beste zal vermoedelijk zijn wanneer het genonderzoek gaat werken aan de ontwikkeling van een “gendermens”? Een mens zonder geslacht! Zo kan niemand erover klagen zich gediscrimineerd of benadeeld te voelen. We zouden geen quota meer nodig hebben en alles zou super zijn! Kinderen worden dan niet meer “verwekt”, ze worden in reageerbuisjes – geheel volgens de wensen van de ouders – gekweekt. Ach wat, ouders heeft men dan immers ook niet meer nodig… die hebben immers sowieso geen tijd… die moeten immers allebei werken en carrière maken…

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=32121

Auteur: Zirze

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.mmnews.de/index.php/politik/11304-eu-plant-kinderbuecher-verbot

Auteur: Michael Mross

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

En als toetje.

Posted on 17 november 2012 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De EU; verbod van kinderboeken in de maak.

  1. denk niet dat ik brusselse idioten nodig heb om uit te maken wat ik moet vinden…..

  2. Degene die dit bedacht heeft is volslagen gek in zijn of haar hoofd. Klassieke kinderboeken, afblijven!!!

  3. rikus zegt:

    Een verbod op de EU zou beter zijn
    wat een bemoeiallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s