Eurofiel ideaal; De Verenigde Staten van Europa.

.

.

De USA geeft de staten ook het grondwettelijke recht om zich los te maken van de unie in geval van machtsmisbruik van de overheid.

.

En laat dit recht nu in opkomst zijn bij de Amerikaanse burgers.

.

Als de Eurofielen zo heilig geloven in een Amerikaans systeem dan zou dit recht ook in Europa een warm welkom verdienen.

.

Slechts 25000 handtekeningen zijn nodig om een officiele reactie van de EU te eisen.

.

In Europa zal het vinden van 25000 handtekeningen per land gemakkelijker zijn als in de staten van de USA.

.

De globalisatie is tever doorgeschoten en we moeten de kleinschaligheid weer bovenin de agenda zetten.

.

Uit Xandernieuws.

.

Burgers van 22 staten willen zich na winst Obama afscheiden van VS

In de rood gekleurde staten zijn petities opgestart waarin om onafhankelijkheid wordt gevraagd.

Na de verkiezingsoverwinning van president Obama van vorige week zijn burgers in 22 staten petities opgestart om zich af te scheiden van de Verenigde Staten. Het Witte Huis is verplicht een officiële reactie te geven zodra een petitie meer dan 25.000 handtekeningen heeft gekregen. In Texas is dit reeds het geval.

 

 

In Louisiana startten burgers vorige week de eerste petitie waarin om onafhankelijkheid van Washington wordt verzocht. Deze petitie heeft in korte tijd al ruim 14.000 handtekeningen verzameld.

Arizona, Oklahoma, Arkansas, South Carolina, Georgia, Missouri, Tennessee, Michigan, New York, Colorado, Oregon, New Jersey, North Dakota, Montana, Indiana, Mississippi, Kentucky, Florida, North Carolina, Alabama en Texas volgende vervolgens het voorbeeld van Louisiana.

Washington ‘verwoest’ de vrijheid

In de petitie van Louisiana wordt verwezen naar de onafhankelijkheidsverklaring van de VS in 1776, waarin staat dat de samengevoegde staten het recht hebben zich uit de unie los te maken indien bepaalde gebeurtenissen dit noodzakelijk maken of zodra er een federale regering komt die ‘verwoestend’ is voor de vrijheid van de burgers.

‘Schaamteloos misbruik rechten burgers’

De petitie in Texas is nog specifieker en wijst op het falen van de regering Obama bij het terugdringen van de schulden en uitgavendrift, met alle economische problemen als gevolg. Verder ‘lijden de Amerikaanse burgers onder het schaamteloze misbruik van rechten door de NDAA (Nationale Defensie Wet), de TSA (Transport autoriteit), et cetera.’

‘Omdat Texas een gebalanceerde begroting heeft en de 15de economie ter wereld is, is het praktisch uitvoerbaar dat Texas zich terugtrekt uit de unie en op deze wijze de levensstandaard van zijn burgers beschermt, alsmede ook hun rechten en vrijheden zoals onze Oprichters die voor ogen stonden en die niet langer door de federale regering worden geëerbiedigd.’

‘Tirannieke regering’

Ook in de petitie van Oregon wordt gewezen op het ‘machtsmisbruik’ van Washington en het invoeren van wetten en maatregelen die strijdig zijn met de Grondwet. ‘De federale overheid heeft ons maatregelen opgelegd die niet in het belang van Oregon zijn. Wij burgers willen ons dan ook op vreedzame wijze afscheiden van deze tirannieke regering die niets doet om onze kinderen een stabiele toekomst te geven.’ (1)

 

Xander

 

(1) World Net Daily

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Eurofiel ideaal; De Verenigde Staten van Europa.

 1. Arjan Fernhout zegt:

  Nou ja, zeg. Xander is bezig om sociale wantoestanden lopend tot hongersnood in sommige staten te promoten. Misschien even vergeten dat begrotingen per staat daar verschilt van 5% plus tot 10% tekort. Maar laat ik Paul Krugsman hier even aan het woord:

  = The story so far: When the euro came into existence, there was a great wave of optimism in Europe — and that, it turned out, was the worst thing that could have happened. Money poured into Spain and other nations, which were now seen as safe investments; this flood of capital fueled huge housing bubbles and huge trade deficits. Then, with the financial crisis of 2008, the flood dried up, causing severe slumps in the very nations that had boomed before.

  At that point, Europe’s lack of political union became a severe liability. Florida and Spain both had housing bubbles, but when Florida’s bubble burst, retirees could still count on getting their Social Security and Medicare checks from Washington. Spain receives no comparable support. So the burst bubble turned into a fiscal crisis, too. =

  Apocalypse Fairly Soon

  http://www.nytimes.com/2012/05/18/opinion/krugman-apocalypse-fairly-soon.html?_r=1&partner=rssnyt&emc=rss

 2. bedankt voor de aanvulling.

  Het gaat me voornamelijk om die grondwet van er uit kunnen stappen.

  Xander is een discutabel persoon, maar af en toe slaat hij de plank raak en is de moeite dan zeker wel waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s