Japan de ware haard van de crisis?

.

.

Middelkoop gaat voor de verdere ontwikkeling van Europa en Amerika vaak uit van het Japan scenario. Weinig groei, maar wel stabiel. We kunnen net als Japan nog een aantal jaren voortsukkelen totdat het echt niet meer langer kan.

.

Japan is een kat met veel levens; een eeuwige dead cat bouncing. Door veel schulden en veel geld in de economie te pompen wisten de Japanners zich altijd weer uit een dal te trekken.

.

Het was meestal de export naar de bloeiende wereldeconomie die Japan uit zo’n dal trok en die tijd is nu voorbij. Voor alle landen is dat een probleem, maar vooral voor Japan.

.

Geen ander land als Japan is afhankelijker van de wereldeconomie dan Japan.

.

Het Japan scenario is niet meer van toepassing als de wereldeconomie op alle fronten stagneert. Het economische dal en de recessie die zich nu aandient kan niet op de oude wijze bestreden en overwonnen worden.

.

Om maar wat te noemen: Autoverkopen in Europa en elders zijn dramatisch gedaald; een belangrijke afzetmarkt van de Japanners.  

.

Japan is groot en machtig als economie en legt veel gewicht in de schaal van de wereldeconomie. Spanje en Italie zijn peanuts in vergelijking met Japan. 

.

Hoe gaan de Japanners zich in vredesnaam uit het komende dal en recessie redden? De val is al ingezet.

.

Ik zie geen mogelijkheid meer. Het einde van de Japanse dead cat bouncing is nabij. De Japanse kat stuiter niet weer levend omhoog.

.

 

Explodierende Staatsschulden: Japan ist der wahre Krisenherd

9,7% Budgetdefizit und eine Staatsverschuldung von 211% des BIP. Nicht Griechenland oder Portugal, sondern Japan ist der breaking point für das internationale Finanzsystem.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s