Vlinderlijke berichten uit het sterke stugge Duitsland.

.

.

De banken vormen de grote kink in de kabel en naar blijkt gaan ze nu ook moeilijk doen over leningen aan de gemeenten. Althans in Duitsland.

.

Als dat nu gaat overwaaien naar Nederland, dan hebben we een nieuw probleem van grote proporties. De gemeente zal ook verder moeten gaan bezuinigen ten koste van de onnozele burgers.

.

De gemeenten in Nederland staan er beter voor als de Duitse, maar ook bij ons worden er forse verliezen geleden op grondspeculatie. De banken kunnen ook hier wel eens heel moeilijk gaan doen.

.

Zonder krediet werkt niets meer in de huidige economie. Men gaat welliswaar meer sparen, maar dat sparen is een lachertje met een rente die lager ligt als de inflatie. In vergelijking met de schuldenbergen stelt dat sparen helemaal niets voor.

.

.

Zu viel Defizit: Banken wollen Kommunen kein Geld mehr leihen

Jetzt gilt es auch auf Gemeindeebene: Ein öffentlicher Schuldner ist ein schlechter Schuldner.

Rezession voraus: Zahlmeister, jetzt kommst auch Du an die Reihe!

Deutschland marschiert mit Sieben-Meilen-Stiefeln eventuell schon in diesem Quartal in die Rezession. Ausschlaggebend sind vor allem die stark sinkenden Exporte in die EU. Die Wirtschaftsforscher kündigten schon vergangene Woche an, ihre 2prozentige Wachstumsprognose für 2012 zu halbieren.

[08:30] Keine strukturellen Einsparungen: Deutschland macht nächstes Jahr 17,1 Milliarden Euro neue Schulden

Die Oppoition schäumt und wirft Schäuble Buchungstricks vor, die er in Griechenland niemals akzeptieren würde.

[08:15] 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie