Barosso en van Rompuy vormen geen gevaar meer!

.

.

In navolging van mijn vorige blog ‘Duitse bluf op volle toeren’.

.

Van Rompuy en Barrosso staan bekend als manische Eurofielen die de soevereiniteit van de EU landen willen opofferen, maar Duitsland kan deze negatieve krachten naar believen omzetten in een zeer positieve.

.

Van Rompuy en Barosso werken nu als ideologische trekpaarden voor Duitsland om de EU om de zeep te helpen!

.

Dat is een krasse uitspraak. Een echte 180 graden draai! Ik zal het uitgebreid uitleggen.

.

Zelfs op de slimme en zeer goede Duitse sites is het kwartje nog niet gevallen en dat is opmerkelijk want mijn kennis is daar grotendeels door gevormd. Het zal niet lang duren of deze verstandige mensen gaan het ook doorkrijgen. Op Zero Hedge delen ze waarschijnlijk wel mijn vermoedens. 

.

Hollande zegt namelijk in een Britse krant dat hij korte metten maakt met het Duitse verlangen naar een volledige politieke unie.

.

Anders gezegd: Eerst geld, garanties en nieuwe groei en daarna gaan we nadenken over het echt opgeven van soevereiniteit.

.

Duitsland heeft nu voorkomen dat dit socialistische traject met snel en veel nieuw geld van de ECB (en het omzeilen van de gevaarlijke Draghi) niet ongehinderd naar de PIGGS landen kan toestromen. Er is nu eerst een BVG en Bundestag toestemming voor nodig, voordat er  geld kan stromen naar de PIGGS. Zonder de ongewenste tegenprestatie en opoffering van de soevereiniteit zal er geen gratis geld naar de PIGGS stromen.

.

Nu blijkt (nogal onverwacht) dat de politiek leiders van de PIGGS helemaal niet geinteresseerd zijn in een politieke en fiscale unie. Ze willen in eerste instantie veel geld en garantie van het rijke Noord Europa (onder het mom van één fiscaal Europa) en dan als het uitkomt (waarschijnlijk niet, want de Fransen zijn zo nationalistisch als de pest als het er op aan komt) misschien die fiscale EU unie. Duitsland wilde die gok niet wagen en blijft kapitein op de EU Titanic.

.

Ik moet toegeven dat ik er zelf ook een beetje intrapte (af en toe), maar ik ben voornamelijk trouw gebleven aan de Duitse tactiek.

.

De Duitse tactiek?

.

De Duitsers gaan er vanuit dat de andere politieke leiders gebluft hebben.

.

Duitsland gaat nu zelf in de tegenaanval om ook volop te bluffen met als doel een politiek en fiscaal Europa. Duitsland wil de wereld laten zien dat ze Europa wil redden en Europa één willen maken, terwijl ze er bijna zeker van zijn dat de andere politieke leiders dit nog helemaal niet aandurven. Mocht het allemaal misgaan, dan krijgen zij niet de grote zondebok en spelbrekersrol op hun kerfstok geborduurd.

.

En als klap op de vuurpijl, de rede van Merkel gisteren (of vandaag?) in de Bundestag voorafgaande aan de EU top.

.

Merkel schoot echt uit haar DDR slof en ze was vol agressie en vuur voor haar doen.

.

In de trant van; Er komt alleen geld als we direct samenwerken en de landen sterk gaan bezuinigen en hervormen. Er moet balans zijn en er kan niet vrijuit geld geschonken worden zonder tegenprestatie. No free lunch!

.

Het is nu wachten op de Duitse kwinkslag in de trant van: Jullie willen toch één Europa? (en wijzen dan minzaam op Barosso en van Rompuy) die braaf ja knikken. De PIGGS politici volgen uiteindelijk als huichelachtige schapen met: JA.

.

‘Gut, Gut,’ zeggen de Duitsers:

‘Spanje gaat dus het hoofd buigen om in aanmerking te komen voor ons geld!’ 

.

Dat willen jullie toch? Dat is toch conform met jullie EU ideologie? 

.

.

Duitsland heeft de troeven in handen gekregen en Barosso en van Rompuy (die terecht gevreesd moesten worden) hebben een tegengestelde rol gekregen. Ze zijn nu een ideaal trekpaard voor de Duitsers naar één Europa, terwijl de Fransen en Spanjaarden dat eigenlijk (in de kern) helemaal niet willen, maar voor de publieke tribune wel. 

.

.

Voor de Hollandse Hollande, de heer Samson, geldt hetzelfde hypocriete gedrag (in hoeverre hij dit zelf door heeft weten we niet, want de hypocrisie zit in zijn hersenen vastgeketend aan objectief en helder denken, waardoor hij gelooft in zijn eigen gelijk). Samson wil hetzelfde als Hollande: Eerst sociaal zijn om met nieuw geld meer groei in Europa te stimuleren (zonder echte tegenprestatie’s) en daarna gaan we lekker  een fiscaal en politiek Europa vormen.

.
.
.
.
Waarom is dit net als bij Hollande bluf? Samson durft nu echt niet tegen de kiezers te zeggen. Brussel wordt de baas mensen. Als Brussel beveelt dat de hypotheekrente aftrek wordt afgeschaft dan doen we dat. Als Brussel ons bevelen geeft over ons huishoudboekje, dan doen we dat, want dat is onze grote EU ideologie. Maar nee, Samson verschuilt zich (net als Hollande) achter het valse feit dat dit voor later is en we nu eerst met kleine stapjes (ofwel schijnbewegingen zonder echte stappen) verder moeten. Duitsland zegt daarom terecht: Nu boter bij de vis en maak je woorden nu maar waar. Dat durven ze niet aan en dat zien we terug aan Spanje die het hoofd niet wil buigen voor zijn eigen Europese idealen. Weer geldt; eerst geld en dan de idealen.  
.
.
.
.
Het gaat tever om de EU plannen niet meer als ongevaarlijk te bestempelen voor de nationale soevereiniteit.  Het gevaar van het sinistere duo van Rompuy en Barroso blijft voortbestaan, maar in kleine mate. Als de EU politici namelijk besluiten tot een Europese coupe met een masterplan/marshall plan en een noodregering (die echter vele jaren aanblijft) dan zijn we de pineut en is de EUSSR een feit. 
.
.
.
.
.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s