Europese banken worden juist vermeden door Europese bankenunie.

.

 

Hoe simpel.

.

De komende bankenunie maakt de sterke nationale banken niet sterker maar zwakker. Zwakke banken worden ietsje sterker, maar een Griekse bank zal nooit goed kunnen concurreren met een sterke bank als bv een Nederlandse RABO bank. Er is meer, dan alleen dit kleine ogenschijnlijke nadeel.

.

Stel je investeert als niet-Europeaan in de RABO bank.

.

Brussel gaat als eis stellen dat de hypotheekrente aftrek afgeschaft moet worden. Heel aannemelijk en waarschijnlijk de eerste grote confrontatie met de EUSSR eisen.

.

De Nederlandse RABO wordt door zo’n Brussels besluit (en Europees toezicht) niet sterker, maar zwakker.

.

Feitelijk wordt de nationale kracht van een bank opgeheven als de Europese banken unie een feit is geworden. Brusselse Eurocraten kunnen stiekum mee kijken over de schouders van die bankiers en hebben inzicht in de gestalde vermogens en transacties. Wat ze met de inzichten doen kom je niet te weten, maar het gevoel dat ze daar gebruik/misbruik van kunnen maken raak je als investeerder niet meer kwijt.

.

Brussel wil en gaat met onderpanden van banken schuiven en spelen om de banken in de breedte sterk te houden, anders heb je geen bankenunie nodig en laat je iedereen aan zijn lot over. Sterke banken moeten zwakke banken steunen en dat zal tot een gemiddelde gaan leiden, ten koste van de sterke banken en ter profijt van de zwakkere.

.

Ik zou als niet-Europeaan geen geld stallen in Europa en ook niet meer in Zwitserland. Goud is de meest veilige bank. Goud (zilver) is als een bank zelve.

Sind eben zu riskant: Kein Vertrauen: Investoren meiden Banken in Europa

.

Protesten in Spanje en Portugal bereiken nieuwe dimensie.

[7:30] Auf welcher Seite Polizei und Militär stehen: Proteste in Portugal und Spanien: Das spanische Manifest

Die Proteste in Portugal und Spanien haben – relativ unbeachtet von unseren Medien – eine neue Dimension erreicht. In Portugal hat sich die ‘Bewegung der Empörten’ inzwischen mit den Gewerkschaften und sogar der Polizei verbündet und selbst das Militär hat durch eine Erklärung deutlich gemacht, dass sie im Zweifel auf der Seite des Volkes stehen werden: Der Offiziersverband stellte klar, dass man sich, “wie es uns die Verfassung vorschreibt, niemals als Repressionsinstrument gegen unsere Mitbürger” instrumentalisieren lasse. Man habe schließlich “geschworen, sie zu verteidigen”. Hunderttausende sind mittlerweile in Portugal auf der Straße, ein Generalstreik steht noch im Oktober bevor.

Die Polizei prügelt aber schon, wie wir in Spanien gesehen haben. Die Frage ist nur, wo werden Militär und Polizei stehen, wenn es wirklich zum grossen Aufstand kommt: an der Seite des Volkes gegen die Regierung oder auf der Seite der Regierung, die die Gehälter bezahlt?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s