Griekse rijken; tien keer rijker als de Nederlandse rijken.

.

.

Nederlandse Quote 500 levert slechts 150 miljard op (alles bij elkaar opgeteld). 

.

2000 Grieken hebben 1500 miljard op Zwitserse banken gezet.

.

Een factor tien is aannemelijk.

.

Als we een Nederlandse quote 2000 zouden opstellen dan komt er 1500 keer gemiddeld 20 miljoen bij en dat is slechts 30 miljard.

.

Ik wordt wel een beetje kotsmisselijk van het drama rond de Grieken die weer een bail-out willen met ons belastinggeld, met deze kennis op de achtergrond.

.

Mijn gezond verstand zegt. Laat vallen die Griekse hap en laat de Griekse rijken het land maar weer opbouwen. Dat doen ze echter niet omdat de val van Griekenland de rest van Europa in zijn val zal meenemen. De griekse geldelite is solidair met de andere elite en knijpen de burgers tot het bot uit en wachten rustig af op betere tijden om toe te slaan.

.

Als toetje een geweldig artikel over het baantjes walhalla voor na de politiek waar 140 miljard in omgaat, zonder iets wezenlijks bij te dragen aan de economie.

.

.

VanFrikschoten rekent het even voor op de achterkant van een bierviltje: 40 miljard voor het grijpen. Jaarlijks!

Door: Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Uit Amsterdampost.nl

Terwijl na de verkiezingen het illustere duo VVD/PvdA in de aloude lastenverzwaringen- en belastingverhogingenreflex schiet vanwege een beetje crisis ligt het geld nog steeds op straat. De elite wil niet op zichzelf bezuinigen en schuift de rekening weer makkelijk door naar u: de belastingbetaler.

Zorgpolissen worden verder uitgekleed, huren gaan omhoog, energie weer duurder en waar u maar gepakt kunt worden zullen ze u gaan pakken. “Geen forensentax” staat in de krant met chocoladeletters. Die belasting is er nooit geweest en anderzijds betalen die forensen 2% meer op de benzine, verzekeringen, onderhoud, boodschappen en alles wat er maar bij komt kijken. De burger wordt weer compleet genaaid.

De zogenaamde tekorten die dit land heeft zijn geen tekorten maar de resultaten van uitsluitend het wanbeleid waar diezelfde overheid u nu de rekening voor presenteert. Dit land bulkt van het geld! Het komt alleen structureel in de verkeerde zakken terecht.

Hier is een visionair nodig!

Ik zal die dames en heren in Den Haag eens even voor rekenen hoe VanFrikschoten 40 miljard per jaar regelt. Niet bezuinigt, niet door lastenverzwaringen in te voeren maar hoe ik VEERTIG MILJARD, schoon aan de haak, op tafel leg. Elk jaar weer! Om mee te beginnen! Ik krijg de zorgpremie op maximaal vijf tientjes per maand. Zónder eigen bijdrage. En de Btw kan naar 15%. Binnen een jaar!

Hoe dan Frik?

De overheid wilde op een gegeven moment inkrimpen. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben allerlei taken ondergebracht in Zelfstandige Bestuursorganen. Zogenaamde ZBO’s. Leuk boekhoudkundig truukje. Want die ZBO’s  worden betaald door de overheid die er vervolgens ook nog eens niets over heeft te zeggen. Dit zijn de Buma/Stemra’s, de Kamers van Koophandel, de CBR’s tot en met de meest exotische clubs als “Klassebureaus art. 6 Schepenwet en art. 6 en 3.1 Schepenbesluit 1965 en Binnenvaart”.

Er gaat per jaar een duizelingwekkende 140 MILJARD Euro van uw belastinggeld naar die clubs die allen in paleizen wonen. Veel van die organisaties doen overlappend werk en andere zijn totaal overbodig. Uw grote vriend Hero Brinkman wilde er 20% van schrappen. Fuseren of weg ermee. Laat de markt er maar inspringen als het de moeite waard is.
Dat schrappen doe ik ook en het scheelt 28 Miljard Euro. Elk jaar weer!

ACHTENTWINTIG MILJARD!

Maar geen partij die het wil aanpakken want die ZBO’s, dames en heren, vormen het baantjescarrousel voor de uitgerangeerde politici zelf! Commissariaatje hier. Voorzitterschapje daar. En zo zingen ze de rit met sigaren en cognac wel uit tot aan hun pensioen. Met die 28 miljard ben ik nog in een goeie bui!

Het zusje van de ZBO heet NGO. Niet-Gouvernementele Organisatie. Dat zijn de Oxfam-Nofibs, de Cordaids, de Artsen Zonder Grenzen en God mag weten wat al niet aan, zich op de borst kloppende, weldoeners die op uw geld leven en nog geen gat in een natte krant kunnen slaan op het wereldtoneel als het om ons aandeel in ontwikkelingshulp gaat.
China koopt de landbouwgronden op in Afrika om rijst te telen die vervolgens tegen hoge prijzen door die organisaties wordt uitgedeeld in hetzelfde land aan mensen die 300 km verderop voor hun hut in de woestijn zitten te zielig wezen en het verdommen om te verhuizen. Dáár gaat uw geld naartoe. Een slordige 4.5 MILJARD per jaar! Zet er maar fabrieken neer zodat die mensen werk hebben en onze producten kunnen afnemen!

Tussenstand: 32.5 MILJARD

De prognose voor 2012 was dat Nederland 14 MILJARD aan extra aardgasbaten zou opleveren met de bestaande gasvelden. Nog afgezien van het enorm potentieel aan schaliegas en olie en wat er nog onder de waddenzee zit overtref ik mijn belofte al:

Tussenstand: 46.5 MILJARD!

Nu ben ik een heel aardige meneer die de mensen het beste gunt en stort daarom 6.5 miljard terug naar ontwikkelingshulp. Om landbouwgrond op te kopen in Afrika. En fabrieken te bouwen. Zodat we die mensen geen vis geven maar ze léren vissen!

U ziet het: Ik heb u niet bestolen. Ik beloof u elk jaar weer 40 miljard zónder dat er ook maar iemand last van hoeft te hebben. Sterker nog, dit land kan het Brunei van het noorden worden. We kopen België en Luxemburg er gewoon voor de lol bij! GEEF MIJ EEN JAAR EN U GAAT IN EEN LIMOUSINE NAAR DE DOKTER VOOR EEN GRIEPPRIK!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s