De schandvlek van Groningen; Kaas Knot.

.

.

Artikel uit GEENNIEUWS.COM.

Ik heb al vaker geschreven over Klaas Knot en dit artikel ligt helemaal in die lijn. De reactie van een Geennieuws-lezer (daaronder) is nog interessanter.

Buikspreekpop Klaas Knot ernstig in de war

 

Nadat wij regelmatig berichten lezen en horen, dat het met de economie in ons land prima gaat, een paar uur later blijkt dit dan weer niet zo te zijn, maken wij ons nu ernstige zorgen over de mentale gezondheidstoestand van Klaas Knot. Of het hierbij om een soort post traumatische stress gaat, voortgekomen uit het feit dat Knot is geboren  in de donkerste sombere  binnenlanden van Groningen, die al een aantal gelijksoortige dwalers hebben voortgebracht, zoals Henk Bleker of Jan Mulder, weten wij niet, maar Klaas, die kennelijk ook niet meer weet welke kant het uit moet is ernstig in de war.

 

 

 

 

Knot zegt in een interview het volgende :  ” De essentiële ingrediënten voor het oplossen van de eurocrisis liggen met de laatste maatregelen van de Europese centrale Bank ( ECB) nu op tafel”,   en denkt deze Haagse buikspreekpop de burger te laten geloven, dat het allemaal wel goed zal komen. “Als de overheden nu daadkrachtig optreden zijn wij binnen 5 jaar uit de crisis “. Zeker mijnheer Knot, maar wel met of een EU  failissement aan de broek, waar u en de politiek uiteraard geen last van zullen hebben en zeker niet op afgerekend  zult worden. U weet wel, “met de kennis van nu…. enz.”.

Wij citeren Klaas even met wat hij zei in Juli van dit jaar : ”

Begin juli 2012 liet Knot zich in het openbaar uit over de Europese staatsschuldencrisis : “ Deze gaat naar zijn mening nog jaren duren. Er zijn geen eenvoudige oplossingen. Er is nog maar één weg uit de crisis : eerst een begrotingsunie en een bankenunie, en dan een politieke unie van de eurolanden. Zonder zo’n unie kan de euro niet voortbestaan “.

En, Klaas, inmiddels is er een bankenunie, een begrotingsunuie en een politieke unie, of hebben wij ( of Knot zelf) te lang op een ver hier vandaan onbewoond eiland gezeten en wat gemist ?

Maar inmiddels aangevuurd door zijn bazen, de maragarinesmeerder Mark en beroeps agitator Diederik, raast Knot nog even door. Hij is positief over het plan van Mario Draghi van de ECB om ongelimiteerd schulden op te kopen van euro landen die in de problemen zijn geraakt.  Het feit dat zijn Duitse collega Jens Weidmann, die kennelijk minder aan de teugels van zijn politieke bazen loopt,  als enige tegen deze beslissing stemde, ach, dat doet Knot af met dat  het uitermate vervelend is,  dat wij geen consensus hebben kunnen bereiken. Volgens mij streef ik exact dezelfde doelstellingen na als Weidmann. Maar ik denk binnen het ECB bestuur effectiever te kunnen zijn dan daarbuiten. Weidmann heeft een andere strategie gekozen.

Hieruit kunnen wij slechts één conclusie trekken, Knot is door zijn met het EU politbureau meehuilende bazen gedwongen toe te geven aan de politieke doeleinden van Brussel, waar de belangen van de burger niet of nauwelijks tellen. Vanaf heden zullen wij Klaas dan ook “Klaas Beknot “noemen, want uit vrije wil en overtuiging kan toch zelfs een man die zijn gehele leven tot nu toe als onrendabele gesleten heeft, niet zijn.

“Slechts als de overheden zich maximaal blijven inzetten om de Euro te redden kunnen de ECB maatregelen effect sorteren ” , mummelt Knot verder, waarbij juist hij, jarenlang werkzaam geweest bij de overheid toch zou moeten beseffen, dat de huidige crisis de capaciteien van ex boekhandelaren, terraskelners, verpleegsters, onderwijzeres en nog wat  meer aangespoeld wrakhout bij verre overstijgt.

“De Euro is onomkeerbaar” volgens BeKnot en ook deze lippendienst aan de politiek toont duidelijk zijn afhankelijkheid , die bleek uit het tenedentieuze benoemningsbeleid dat leidde tot de benoeming van Knot als president van DNB, een persoonlijke wens van Markje Margarine. En als wij daaraaan toevoegen, dat BeKnot in opdracht van Den Haag ook maar vast even een balletje opgooide om de aftrekbaarheid van de pensioenpremies te wijzigen waardoor de   Nederlandse banken minder afhankelijk zouden worden  van de internationale financiële markten, dan weet u, dat u middels deze Haagse marionet weer het bekende oor wordt aangenaaid.

En het overheidsbedrog, er komt maar geen einde aan, terwijl Klaas rustig zijn favouriete liedje neuriet :

 

U kunt een reactie achterlaten, of verwijzen vanaf uw site.

2 reacties

 1. Mario8282 Schreef:In de desinformatie en propaganda oorlog van de financiële maffia tegen de massa belastingbetalers, laat eurocraat Knot twee salvo’ s los : (A) hij gelooft in Draghi’s OMT’s en (B) vraagt hij om “daadkracht” van de eurolanden om uit de crisis te komen.
  = = =
  (A)
  “Knot toont zich voorstander van de nieuwste maatregel van Europese Centrale Bank (ECB). De ECB kondigde vorige maand aan dat zij bereid is tegen strenge voorwaarden ongelimiteerd staatspapier van zwakke eurolanden op te kopen.” Het gaat om de Outright Monetary Transactions van de ECB.
  Het “geld” dat Draghi voor zijn nieuwe truc gebruikt heeft de ECB niet. Dit geld wordt van de Fed geleend. De fed heeft het ook niet, maar het makt het met de computer.
  Het voordeel van de financiële maffia:1.
  De ECB wordt geprezen als de “redder” van de Euro.
  (geen redding want er komen gewoon nieuwe schulden bij)2.
  De voorwaarden die an de “redding” kleven zijn strikte naleving van het ESM.
  (soevereiniteit afstaan aan de banksters)3.
  De speculanten blijven dik aan de staatsobligatieshandel verdienen.
  (De ECB houdt zich aan de Maastricht normen en koopt geen staatsobligaties direct van de “geredde” landen, maar van de handelaren die bij deze verzekerd zijn van tergubetaling van hun geld én van hun commissies).

  Via de ECB is de Eurozone monetaire slavenmassa geworden van de Fed.
  = = =
  (B)
  Knot leeft in totale ontkenning van een alles behalve levensvatbaar of duurzaam maar wel TERMINAAL geldsysteem.
  Alles wat we “geld” noemen is geschept als hoofdsom van een lening. Bij alfossingen of rentevergoedingen wordt geld uit de omloop gehaald. Een voortdurende stroom van steeds grotere kredieten is essentieel voor het overleven van de fysieke economie. De nieuwe bankregels dwingen een krimp in de nieuwe kredietverlening en hiermee een tekort voor het vervangen van het geld dat vernietigd wordt door aflossingen en rentebetalingen. De fysieke economie gaat snel en fors krimpen en de overheid vangt zo steeds minder belastingen.

  Ook de overheid is inmiddels uitgeput door de “reddingen” van de steeds rijker wordende speculanten (die dienst doen als zombie banken) terwijl Knot vraagt “daadkracht” , dus bezuinigen tot honger en zelfs nog verder.

  “Circling the drain” – de draaikolk dynamiek van de Grote Crisis
  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  Vanwege dit systeem alles wat afhankelijk is van geld drijft rond een opzuigende gat met geen kans voor ontsnapping. Dit geldt voor alle bedrijven, (landelijke/semi-) overheden, personen, etc.

  Van MUNTUNIE naar SCHULDENUNIE tot FAILLISSEMENTSUNIE.

  De Euro is een piramidespel en een uitknijpmachine van de Federal Reserve.
  De Euro is een gecamoufleerd US Dollar surrogaat waarmee de economie binnen de hele Eurozone een zeepbel is geworden.

  Zolang dit systeem aanblijft zullen we meer schulden dan geld hebben in het Eurosysteem:
  – de schulden zullen blijven groeien
  – de economie zal blijven krimpen
  – de speculanten verrijken zich mateloos
  en de politici van alle kleuren schieten op elkaar maar laten het systeem met rust.
  Kan het nog erger? Beetje dictatuur misschien of beetje oorlog. Wie weet!

  Al komen er belastingen van 100% (honderd %) op alle inkomens en toch zullen er meer schulden dan geld in het systeem blijven. Alle pleisters op de pus zijn zinloos.

  Het probleem is het systeem.

  “Hervormen”, bezuinigen, meer belastingen, meer “stimulus”, etc. zijn zinloos.

  Oplossing:
  – bankensplitsing volgens de Glass-Steagall Act
  – SOEVEREINE MUNT, een Europees Euro a.u.b. of anders géén Euro
  – voorrang aan de ontwikkeling van de fysieke economie.

  Hoe langer dit systeem aanblijft des te erger want dan zullen we heropstarten vanaf een steeds dieper wordend punt.
  = = =
  Beste heer Knot, wij vragen u om nu, per direct en zonder excuus of uitstel over te gaan op een geldsysteem van SOEVEREINE MUNT .
  Begrijpt u het niet waarom? Ontslag nemen.
  Begrijpt u het wel maar wordt u tegengehouden of gechanteerd? Openbaar aangifte doen.
  Blijft u zo doorgaan? Dit is dan hoogverraad, u verpatst de toekomst van onze kinderen aan de financiële maffia. Genoeg is genoeg.

  Geplaatst op oktober 6th, 2012 at 3:39 PM

 2. gijs van meeteren Schreef:Is Klaas Knetter Knots niet een betere naam voor dit walgelijke zetbaasje? Klaas Knots is nog beter. Want geef je hem een dubbele naam, dan suggereer je nog wat aristocratische allure. En dat lijkt me niet samen te gaan bij deze volslagen boerel*l.
  A, Heertje zei eens dat achten negens aantrekken en zesjes werken liever samen met vijfjes. Welnu, die voorganger van hem was al een vijfje. Kunnen we Klaas Knots dus gerust een vier noemen. Een dikke vier. Met rode pen geschreven. En hij krijgt die vier, omdat hij zo braaf en toegewijd zijn opdrachtgeefster Von A. tevreden stelt.Eigenlijk verdient meneer dus een drie. En dat is al een geflatteerd cijfer.Mijn vraag spookt al jaren door mijn hoofd. Hoe kunnen wij het redden in ons landje en werelddeel met zulke prutsers die geacht worden ons land en onze landen te besturen?
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De schandvlek van Groningen; Kaas Knot.

 1. Alex Groen zegt:

  Graag zou ik verder lezers erop opmerkzaam willen maken dat deze site bestaat uit het zonder respecteren van auteursrechten overnemen van artikelen van andere sites zoals het bovenstaande artikel integraal zonder zelfs een bronvermelding is overgenomen van http://www.geennieuws.com.
  Een typische Nederlandse wijze om mee te liften op het werk van derden.
  Alex Groen – co editor Geennieuws.com

  • Bijna altijd zit de bronvermelding er wel bij (behalve van hartgeld en zerohedge en wat andere uitzonderingen) dus uw opmerking dat ik alleen maar pik zonder bronvermelding is overdreven.

   Meestal beargumenteer ik het artikel en soms niet omdat het zoeken naar een geschikt artikel genoeg tijd vergt.Het moet p[assen in de lijn van mijn blog en ik neem niet lukraak dingen op om te pikken en mee te liften.

   En ik heb nooit klachten gehad, tot nu toe.

   Als je wil dat ik het weghaal, dan is dat geen punt.

 2. observator234 zegt:

  Ook ik heb grote twijfels over Klaas.

  Maar intussen ook over Wellink, die ik zowel in de DSB affaire als in de Icesave ellende verdedigde.
  Sinds Wellink in een parlementair onderzoek zei ‘de Griekse crisis niet te hebben zien aankomen’ vraag ik me af wat DNB eigenlijk doet.
  En sinds Wellink zei ‘nu er een muntunie is moet er ook een politieke unie komen’ vraag ik me af of Wellink iets van economie begrijpt.

  De euro fout was en is zeer verschillende economieën, voortkomend uit zeer verschillende culturen, één munt te geven.
  Die fout een complete ramp maken door een politieke unie is recipe for disaster, van nog meer economische ellende tot burgeroorlog.

  Maar we moeten ons natuurlijk wel afvragen wat onze ‘leiders’ moeten zeggen om onze export overeind te houden.

  Dat geldt niet voor mw Stellinga, als ik de naam goed heb onthouden, een top NRC journaliste, schijnt ook nog economie gestudeerd te hebben, die bij de Pouw praterij het had over Griekenland helpen.
  De Grieken kunnen alleen zichzelf helpen, door corruptie en belastingontduiking eens aan te pakken.
  Dat gaat niet van de ene dag op de andere, helaas.

  Dat we niet van de euro afkunnen is onzin.
  Googel eens Bootle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s