Catalonie wil zich afscheiden van Spanje.

.

.

.

Anderhalf miljoen protesterend Spanjaarden (da’s echt veel!) voor interne opsplitsing van het Spaanse land.

.

De EU is niet echt grijpbaar voor de Spaanse burger. Interne verschillen wel. Misschien is juist datgene wat wel duidelijk, grijpbaar en tastbaar is voor de Catolonische burgers mogelijk de nagel aan de doodskist van de fascistische EUrocraten, want een splitsing van Spanje is even desastreus als een uittreding van Griekenland.

.

Artikel uit Xandernieuws. Goed verzameld en vertaald.

.

Uitsnede;

De autocraten in Brussel moeten wel wakker zijn geschrokken van deze massale protesten. In het Italiaanse Zuid Tirol, het Belgische Vlaanderen, het Hongaarse deel van Slowakije en zelfs in het Duitse Beieren bevinden zich eveneens afscheidingsbewegingen die weliswaar veel kleiner zijn, maar die door het eventuele succes van de Catalanen ongetwijfeld een enorme boost zullen krijgen. Hiermee dreigt de ergste nachtmerrie van de EU-fascisten bewaarheid te worden: geen éénheid, maar juist nog meer versplintering.
Dreigende afsplitsing Catalonië begin van het einde van de EU?
Inmiddels wil een meerderheid van de inwoners van Catalonië zich afscheiden van Spanje. (Foto: massa demonstratie in Barcelona in september 2012). 
Het steeds meer macht en geld opeisende Brussel ziet tot zijn schrik dat het centralistische integratiebeleid in steeds meer Europese landen een averechts effect heeft en juist wrevel en grote maatschappelijke spanningen veroorzaakt. Spanje, dat dankzij de invoering van de euro steeds verder de economische, financiële en sociale afgrond inglijdt, dreigt hiervan het eerste slachtoffer te worden. In de regio Catalonië, waar men toch al nooit blij was met ‘Madrid’, eist men nu massaal onafhankelijkheid. De dreigende afsplitsing van de economisch belangrijkste regio van Spanje zou wel eens het begin van het einde van de Europese Unie in zijn huidige vorm kunnen betekenen.
De escalerende spanning tussen Madrid en Barcelona, behalve op voetbalgebied ook op talloze andere terreinen eeuwige rivalen, is niet enkel te wijten aan de afgelopen vier crisisjaren. Het Catalaanse wantrouwen tegenover het machtscentrum in Madrid is altijd al zeer groot geweest.
Catalonië heeft zijn eigen spraak, cultuur en had ooit zijn eigen koningen. 75 jaar geleden was Barcelona het laatste bolwerk tegen de troepen van Franco. Onder zijn 40 jarige dictatuur werden de Catalanen en de Basken zwaar onderdrukt. Na de komst van de democratie, die pas begin jaren ’80 ontstond, ontwikkelde Catalonië, dat reeds een grote mate van autonomie heeft, zich tot de belangrijkste economische motor van Spanje. De Catalanen nemen inmiddels bijna 20% van het Spaanse BNP voor hun rekening. Elk jaar vloeit er € 18 miljard euro uit Catalonië in de nationale kas.
Afscheidingsbewegingen 
Enkele weken geleden moest de Catalaanse premier Mas bij de Spaanse premier Mariono Rajoy een noodkrediet aanvragen. Ondanks het feit dat Catalonië zelf veel te veel geld had uitgegeven gaf Mas Madrid de schuld van de financiële problemen, waardoor halverwege vorige maand in Barcelona prompt anderhalf miljoen mensen de straat op gingen om te protesteren. Naast de talloze rood-geel gestreepte vlaggen van Catalonië waren er opvallend veel vlaggen te zien met een toegevoegde blauwe driehoek met daarin een witte ster: het symbool van de separatisten, die Catalonië willen afscheiden van Spanje.
De autocraten in Brussel moeten wel wakker zijn geschrokken van deze massale protesten. In het Italiaanse Zuid Tirol, het Belgische Vlaanderen, het Hongaarse deel van Slowakije en zelfs in het Duitse Beieren bevinden zich eveneens afscheidingsbewegingen die weliswaar veel kleiner zijn, maar die door het eventuele succes van de Catalanen ongetwijfeld een enorme boost zullen krijgen. Hiermee dreigt de ergste nachtmerrie van de EU-fascisten bewaarheid te worden: geen éénheid, maar juist nog meer versplintering.
Toekomst Spanje in handen van Catalanen 
In 2006 blokkeerde het Constitutionele Hof meer autonomie voor Barcelona en stelde dat Catalonië geen land is en Spanje een ‘onoplosbare eenheid’ is. Dit veroorzaakte zoveel wrevel, dat inmiddels een meerderheid van de Catalaanse bevolking vóór afsplitsing van Spanje is. Het land kampt dan ook niet enkel met een financiële en economische crisis, maar ook met een politieke, zelfs existentiële crisis.
Vergis u niet: de toekomst van Spanje ligt op dit moment in de handen van Catalonië. Dat is beslist niet overdreven. De Catalaanse premier Artur Mas heeft in november nieuwe verkiezingen uitgeschreven en wil daarna een referendum houden over de positie van Catalonië in Spanje. Wat de uitslag hiervan ook zal zijn: Spanje zal nooit meer hetzelfde wezen.
Het is duidelijk dat steeds meer Europeanen niets moeten hebben van het plan van de Europese elite om alle landen en volken in één federaal keurslijf te dwingen. Onafhankelijke analisten schrijven al langer dat juist dit geforceerde streven naar éénheid en het oplossen van de identiteit van de verschillende volken en culturen de stabiliteit en welvaart in Europa ondermijnt en uiteindelijk zelfs burgeroorlogen dreigt te veroorzaken.

Xander

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Catalonie wil zich afscheiden van Spanje.

 1. observator123 zegt:

  Ik zie het andersom, hoe meer Europese landen uit elkaar vallen, hoe meer de Europese hovelingen zich verkneuteren, ‘verdeel en heers’.
  Als ik het gister goed heb begrepen op Franse BFM, rad Frans volgen is niet eenvoudig, dan plant het Brusselse hof het samenvoegen van de staatsschuld van alle euro landen.
  De vlucht naar voren.

  • Dat is een mogelijkheid; bewust aansturen op een Europese chaos.

   Groot verschil met vroeger is dat de crisis wereldwijd is en de gehele wereld een wiebelig kaartenhuis van valse vermogens.

   De globale elite waagt een poging, maar zal het vertrouwen van de burger niet vast kunnen houden als blijkt dat pensioenen en spaargelden vergokt zijn.

   de huidige elite zal plaats moeten maken voor de grote goud en zilver investeerders, de rest zijn slechts papieren afspraken en de globalisten kunnen duizend keer om de tafel gaan zitten; ze komen er nooit uit.

   Kleinschaligheid en goudstandaard gaan hun plek weer opeisen. De grootschaligheid komt op de tweede plaats. Globalisering zal niet verdwijnen maar niet meer de hoofdmoot vormen.

   De slimme super-elite weet het ook en die hebben hun keldertjes vol liggen met barbaarse metalen. Ze verliezen nooit echt en komen via een omweg wel weer terug.

   .

 2. observator123 zegt:

  Wat betreft die burgeroorlog, ja, de VS werd ook bloedig gevestigd, door het vernietigen van het cosmopolitische, en welvarende, zuiden.
  De bende van toen daar, het zogenaamde oosten, geografisch NO, zat er niet mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s