Niks

.

.

Vandaag niks

.

Want het niks regeert op alle fronten.

.

Nog tien jaar RTLZ of DWDD of NOS of PVDA en VVD en ander politiek afhankelijk gezeik?

.

Nog tien jaar slijmen en zeuren met de medemens over nietigheden en waai maar mee met de wind die de media voor ons bedenkt?

.

Zeiken om het zeiken? Kunst om de kunst?

.

Nog tien jaar brood en spelen?

.

Wat een moedeloos gedoe.

.

Gedraai en gedrentel zonder een waarachtige kern en zonder de vrucht van het leven.

.

Een voetbalwedstrijd kun je nog enigzins lezen, net als een tenniswedstrijd, maar de economie en de beurs slaan meestal nergens op. Er komt altijd wel weer ergens een nieuwe regel bij; een lijn wordt verschoven, of de bal wordt met metaal of lachgas gevuld; er is altijd wel weer wat in dit grillige wereldje. Gelijk aan de zigeunerin die in een glazen bol kijkt.

.

Na 5 jaar economie en beurs kom ik (wederom) tot de bedroevende conclusie dat er maar zeer weinig te plannen valt en de meeste inzichten zijn overbodig. Meestal is het blind gissen, want het is een korte termijn casino en soms heb je geluk op de lange termijn.

..

Ook al gaan goud en zilver verder stijgen en een nieuwe valuta vormen in de toekomst; de korte termijn voorspellingen van de goud- en zilverexperts over een paar maanden of een paar weken en zelfs dagen zijn nauwelijks betrouwbaar. Ook de goud en zilver experts met relevante en bijzondere informatie zitten er wel heel vaak naast.

.

Het is wel leuk dat de edele metalen langzamerhand omhoog gaan, maar van die winst kun je niet erg enthousiast worden. Hoe mensen daar in vredesnaam van kunnen leven is mij een raadsel. Kun je als zilver expert leven van die zilverinvestering? Op de korte termijn inspelen op die markt levert nauwelijks wat op; het is gewoon te grillig. Leven van andermans investering als adviseur blijft vaak over. Er zijn uitzonderingen, maar die zijn zeldzaam.

.

Een site al US Markets had vorig jaar (na een slecht jaar) een redelijk winst, maar dit jaar zit het verlies al bijna het hele jaar op zo’n 70 procent. De deelnemers hebben over drie jaar gezien verlies. Alleen de praatjes makers en de voorspellers verdienen geld met andermans geld. Andermans geld is vaak de pineut en de praatjesmakers sieren met de winsten van de enkeling die wel geluk heeft. 

.

Er wordt volgens mij wel wat geld verdiend in de kleine procentuele bewegingen op de beurs, maar echt goed voorspellen en winst maken is voor weinig weggelegd. Ze voorspellen meestal maar wat in het wilde weg. Voor dit kleine procentuele gokspel zitten mannetjes in witte overhemden naar zes beeldschermen te kijken (de hele dag door en af en toe met chips op de bank) en dat noemen ze dan werk. Met voorspellen en inzicht heeft dit weinig te maken, volgens mij. Het woord Beursexpert maakt weinig indruk op mij, want van alle tegengestelde meningen van beursexperts blijkt iedereen gelijk te hebben.

.

Een bekende olie-expert voorspelt een zware terugval in de olieprijs. En als het niet plaats vindt; pech gehad. Hij blijft natuurlijk wel olie-expert. 

.

Het is toch iets meer geworden als niks, vandaag. En dat is niet niks.

.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s