PVV verwerpt grotere problemen door EXIT Euro.

.

De PVV begrijpt nog maar de helft, maar dat is veel meer als de andere partijen.

.

Ze zijn zich zelfs bewust van de kapitaalvlucht uit Spanje en ander Zuid Europese landen. Daar wordt in de reguliere media nauwelijks over gerept, dus niet slecht.

.

Verder.

.

De uitslag van het Bundesgericht in Karlsruhe is jammer genoeg ook op 12 september, maar..

.

Die uitslag is in de vroege morgen (als ik het goed begrepen heb) en als het meezit dan kan de PVV daar diezelfde dag nog op inhaken en een slaatje uitslaan.

.

In de trant van; de Duitsers hebben tegen het ESM gestemd en het hele ESM op losse schroeven gezet. De eenheid in Europa is ver te zoeken en de Duitsers hebben meer zeggenschap als wij, want we hebben al toegezegd.

.

En niet te vergeten:

Als de beursen dan direct en diezelfde dag  gaan crashen door dit negatieve nieuws, dan zal dit het stemgedrag van hen die in de middag en avond gaan stemmen kunnen beinvloeden.

.

Als de Duitsers wel voor het ESM stemmen, dan heeft de PVV er niks aan.

.

Ik stem in ieder geval zo laat mogelijk.

.

.

PVV verwerpt “grotere problemen” door exit euro

.

DEN HAAG – De PVV verwerpt het idee dat de financiële markten op hol zullen slaan als Griekenland of andere landen uit de euro vertrekken.

.

“De markten spelen nu al in op de overlevingskansen van de eurolanden en voorzien het einde van de eurozone”, aldus PVV-Kamerlid Teun van Dijck tegenover NU.nl.

“We zien dat beleggers en spaarders massaal vluchten uit Zuid-Europese landen en de euro. Ze verwachten dat schulden niet worden terugbetaald.”

Hij reageert daarmee op de berichtgeving vandaag dat Amerikaanse bedrijven zich erop voorbereiden dat Griekenland uit de euro vertrekt.

 

Lehman Brothers

 

Minister Jan Kees de Jager van Financiën zei vorige week nog dat een Grieks faillissement nog steeds het risico met zich draagt om net als bij de val van Lehman Brothers in 2008 een nieuwe recessie te veroorzaken.

Maar volgens Van Dijck gaat dat argument niet op: “Lehman Brothers zag niemand aankomen, maar de problemen in de eurozone zijn nu al jaren aan de gang. De financiële markten, veel economen en ook wij zien de euro al lang als een mislukt experiment.”

De PVV vindt dat alle landen weer terug moeten naar hun oude munt. Daardoor zouden landen waarmee het nu slecht gaat, via lagere lonen en devaluatie van hun munt een sterkere concurrentiepositie kunnen innemen ten opzichte van de rijkere Europese landen.

 

VNO-NCW

 

Van Dijck is verder niet erg te spreken over de pro-Europa campagne van werkgeversorganisatie VNO-NCW. “Wij koesteren onze exportpositie, maar we halen de euro niet door elkaar met de interne Europese markt”, aldus van Dijck.

“Dat er verschillende munten zijn, houdt het bedrijfsleven op scherp, net als vroeger. Een Heineken moet dan in Griekenland bijvoorbeeld met lokale brouwerijen samenwerken om tegen de scherpste prijzen te kunnen leveren.”

De campagne van “de grote bedrijven” doet hem denken aan 2005, toen Nederland een referendum hield over de Europese grondwet.

Van Dijck: “Toen deed VNO-NCW ook alsof het licht uit zou gaan als die grondwet niet ondertekend werd. Maar vooralsnog zie ik alleen nadelen van de Brusselse dictaten en de miljarden die we eraan kwijt zijn.”

 

Debat

 

Op 3 september gaan de financiële woordvoerders van verschillende politieke partijen met elkaar in debat tijdens ‘Het Financiële Verkiezingsdebat‘ georganiseerd door NU.nl en het Holland Financial Centre.

In de aanloop naar het debat spreekt NU.nl dagelijks een van de deelnemers over het actuele nieuws.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s