Le Franse Idioterie la paraplu tou jour.

.

Beetje helderheid kan geen kwaad in de wereldwijde fontein van stompzinnig nieuws

.

Frankrijk de volgende

Het hart van de Europese Unie is de alliantie tussen Frankrijk en Duitsland. Als Frankrijk zichzelf niet bij elkaar kan houden, of Duitsland beslist om vrijwillig de Euro te verlaten, is de hele EU gedoemd. Aan de andere kant van deze medaille, zijn alle EU-landen feitelijk failliet. De schuldenlast kan niet worden opgelost zonder een vrijwillig financiële herstructurering, of faillissement. Het eerste zal niet gebeuren, door een gebrek aan leiderschap binnen de EU, het laatste gebeurt. Het is slechts een kwestie van tijd tot het blikje aan het einde van de weg geraakt.

 

Voor nu, zegt Frankrijk, dat het Griekenland niet uit de euro zal laten gaan; niet in het belang van het Griekse volk, de natie, of zelfs het behoud van de EU, maar Holande weet wanneer Griekenland failliet gaat drie grote Franse banken, Gen Soc., Paris Bas, en Credit Agricole onderuit gaan. Wat het einde van Frankrijk als natie betekent.

François Holande handelt zoals Christina Fernandez de Argentijnse president: klaar om de verkeerde maatregelen te nemen op precies het verkeerde moment. De Argentijnse overheid is een economische manipulator, waar bureaucraten de economie beheren. In Frankrijk is het niet veel anders.

Frankrijk zit in de problemen, net zoals de PIIGS, haar openbare schuld is 86,1% van het BNP, maar feitelijk is dat 146% als de ECB schulden en bankgaranties worden inbegrepen. Het verwachte begrotingstekort dit jaar is 4,5%, waarvoor Frankrijk zichzelf heeft vrijgesteld van de door de EU gestelde opdracht om tekorten terug te brengen tot 3% tegen het einde van het jaar. Duitsland daarentegen, de sterke man van de EU, kan besluiten de euro vrijwillig te verlaten, omdat zijn totale blootstelling aan de belegerde EU-buurlanden is gestegen tot € 1,500 miljard, terwijl de EU-landen om meer blijven vragen. Dat is een duizelingwekkende som geld, die gelijk is aan meer dan de helft van het Duitse BNP.

Frankrijk is al zwaar in het verlies, de rente over haar schulden is de op een na grootste post op de begroting, na het onderwijs. Toch heeft François Holande het plan om nog dieper te graven in de lege schatkist voor 60.000 meer onderwijs banen. Dan Amoss zegt: “In Frankrijk is er geen politieke wil voor zelfs de lichtste bezuinigingen, zoals bv. het verhogen van de pensioenleeftijd met een jaar.” En verder: “De nieuwe president zal aandringen op Keynesiaanse stimulering uitgaven die uiteindelijk Frankrijk in de PIIGS league zal duwen.”

De Keynesiaanse economische theorie komt neer op het geloof dat het drukken van geld de economie stimuleert en welvaart creëert. Het resultaat is de creatie van enorme hoeveelheden individuele en overheidsschulden. Die inmiddels zijn uitgegroeid tot een ondraaglijke situatie. Alles wat ermee werd bereikt, is een paar extra jaren van kunstmatige welvaart, met als gevolg dat nu een veel diepere depressie aanbreekt.

Een ander probleem van Keynesiaanse stimuleringen is, zodra grote bedrijven het overheidsgeld op gemakkelijke wijze in handen krijgen, ze hier nooit vanaf stappen. In een democratie gebeurt hetzelfde als de kiezers ontdekken dat ze zelf met stemmen een deel van de Schatkist in handen kunnen krijgen, dan wordt het wel ontzettend moeilijk om ze van de openbare zuigfles af te krijgen. Met als gevolg een grote financiële en economische catastrofe welke onvermijdelijk uitmondt in de nu aankomende depressie.

Holande wijt de verbreding van de kloof tussen arm en rijk aan het kapitalisme. Maar het is niet het kapitalisme dat dit doet, het zijn de overheid bemoeiers, de regelknechten die knoeien en het systeem optuigen, door geld van mensen af te nemen onder de richtlijnen van de elite die regeren vanuit het duister.

Probeert President Holande echt om de omstandigheden te verbeteren? Hij wil de belastingen verhogen, in het bijzonder voor ‘de rijken’. “Ik haat de rijken,” zei hij, waarom hij het toptarief op 75% stelt, veel hoger dan zijn Europese buren en daarmee praktisch een uittocht van de meest productieve mensen in het land garandeert. Hij zal het minimumloon ook nog verhogen.

De Franse economie groeit niet. Het leven is veel duurder dan bijvoorbeeld in de VS waar het minimumloon ten minste de helft lager is dan in Amerika. Daardoor is werkloosheid in Frankrijk onder de jongeren en de armen zo hoog. Werkgevers zijn terughoudend om iemand te huren, vooral omdat nieuwe medewerkers zo duur zijn. En deels omdat ze weten dat ze de helft van hun tijd zullen moeten besteden aan arbeidsconflicten.

Ondertussen riskeert het hele land onder haar zware schuldenlast te zinken en stopt met functioneren, net zoals in Griekenland, Spanje en Portugal, wordt Frankrijk met de dag rijper om in de PIIGS league te worden opgenomen.

Uitstaande publieke overheidsschulden, zijn niet alleen in nominale waarde gestegen, maar het is ook met een al time record accelererende snelheid aan het groeien. Vanuit fiscaal oogpunt bekeken, is in Frankrijk het volledig uit de hand gelopen. Onder de leiding van een stelletje idioten, die al het goede verprutsen omdat ze niet eens in staat zijn om het eigenlijke probleem te definiëren, laat staan dat ze ​​het kunnen oplossen.

De geschiedenis heeft bewezen, dat regeringen nooit betere economische resultaten leveren, in plaats daarvan geven ze meer en meer voordelen aan mensen die er niets voor betalen. Wie zou niet opnieuw voor hen stemmen? In tegenstelling, tot degenen die bezuinigingen implementeren, die worden weggestemd. Door het scheppen van miljarden aan geleend papierengeld elk jaar, in een consument geleide economie, zijn deze landen blijvend verlamd geraakt waardoor mede de grote werkloosheid deze recessie verandert in een andere Grote Depressie. Met een beetje helder verstand, zal het inmiddels duidelijk zijn, dat Overheden het probleem en niet de oplossing zijn.

Denk aan de dag van morgen en neem maatregelen om jezelf en je gezin te beschermen tegen de orkaanstorm die op ons afkomt. Wees erop voorbereid dat de door de staat gesteunde pensioenuitkeringen, worden beëindigd, en wel eerder vroeger dan later.

Het is verstandig om nu te beginnen je eigen pensioen te verzorgen, door de aankoop van waarde objecten zoals bv.: renderend vastgoed, antiek, objecten die geld verdienen, of dingen die je graag bezit. Goud en zilver leveren geen inkomen. Ze worden intrinsiek niet meer waard, hoewel de prijs in papieren valuta’s op en neer kunnen gaan, maar ze zullen niet hun waarde verliezen, ze waarborgen blijvend de koopkracht van je spaargeld.

Door Peter B. Meyer – 30 augustus 2012

 

Disclaimer bij columns op Edelmetaal-Info.nl: auteur schrijft op eigenverantwoordelijkheid. De mening van de auteur hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s