Rene Tissen nu ook openlijk PRO-DUITS

.

.

Hyperinflatie WordPress werd altijd verguist en ontweken voor zijn pro-Duitse instelling.

.

Hyperinflatie WordPress heeft een nieuwe medestander gevonden die PRO DUITS is.

.

Het is Rene Tissen die nu openlijk zijn Duitse liefde toont.

.

Dat is moedig van Rene, nu Willem Middelkoop nog.

.

 

Artikel van Tissen;

 

Alexander Dobrindt is de voorzitter van de Duitse Christen Sociale Unie. Hij noemde dit weekeinde Mario Draghi van de Europese Centrale Bank de grootste valsemunter van Europa aller tijden. Het zal je maar gezegd worden.

Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank ging dit weekeinde openlijk de strijd aan met Draghi over het op grote schaal opkopen van problematische staatsschulden door de ECB en hij ging en passant ook nog eens tekeer tegen het idee van Draghi om te hoge rentes op de herfinanciering van staatschuld af te toppen. Weidmann laat terecht niet met zich spotten.

Nog enkele ogenblikken

De spanning in Duitsland over de euro stijgt. Maar niet vanwege Griekenland. Eigenlijk heeft iedereen dat land inmiddels opgegeven –ook Frankrijk- en wordt het nu aan premier Samaras overgelaten of hij zelf wil uittreden, of dat er binnenkort een laatste harde klap wordt uitgedeeld. Het maakt niet meer uit. Griekenland is aan het einde van de rit gekomen. Europa heeft zich in het geheim voorbereid op de fall-out van een faillissement van Griekenland en is klaar om vaarwel te zeggen. Nog enkele weken en dan heeft Griekenland geen geld meer in kas. Niets meer.

Het oude Rome

De openlijke machtsstrijd tussen Weidmann en Draghi is niet zozeer pikant omdat die er is, maar omdat er sinds dit weekeinde sprake is van een openbaar gevecht in de stijl van de Romeinse gladiatoren. Ik ben er zeker van dat Duitsland dit keer gaat winnen. Want bondskanselier Merkel laat zich geen tweede keer het kaas van de boterham eten. Haar ijzersterke geheugen verteld haar nog dagelijks van de publieke vernedering die zij onlangs moest ondergaan naar aanleiding van de vorige topontmoeting met Monti, Rajoy en Draghi waarin deze Zuid-Europese heren de victorie kraaiden. Wie het laatst lacht, lacht het hardst.

Geen probleem

Is het nou zo’n probleem als Noord en Zuid Europa binnenkort hun eigen gang gaan? Als de exit van Griekenland tot een spontane stoelendans leidt van landen die gezamenlijk sterker denken te staan, dan alleen? Eigenlijk niet, ware het niet dat de ECB zich inmiddels als spelbederver heeft opgesteld. Degene die de macht over de ECB weet over te nemen, bepaalt de nieuwe coalitie van landen. Nederland moet hopen dat Duitsland wint. Anders betalen wij als staatsburgers de rekening van Zuid-Europa voor zolang als het hen uitkomt en altijd onder het motto dat de prijs van een verenigd Europa nu eenmaal hoog is en de kosten altijd voor de baten uitgaan.

Geheimzinnige club

Ronduit verontrustend is dat de ECB van plan is om zelfvernietigend beleid te introduceren, namelijk door de maximale rente op de herfinanciering van staatschuld geheim te houden voor de lidstaten en haar burgers. Mijn bewering is nu al dat de ECB een gevaarlijk gesloten organisatie is die zonder democratische procedures in staat is om hoge lasten op te leggen aan grote groepen van de bevolking. Twee kredietramen van bij elkaar 1 biljoen euro zonder dat wij dat wisten en zonder dat het van ons mocht? Ik huiver bij de gedachte van nog meer geslotenheid.

En wij dan?

Resteert de vraag wat de positie van Nederland in deze trend naar opdeling van Europa in een noordelijk en zuidelijk blok zal zijn, met Frankrijk als degene die op het laatste moment eieren voor zijn geld zal kiezen en zich bij Noord Europa zal aansluiten. Gaat Nederland als vanzelf op in groot-Duitsland omdat wij goed weten wie onze boterham smeert? Ik zou het toejuichen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik van Nederlands-Duitse komaf ben. De gedachte is echter op zichzelf kansrijk omdat Duitsland een open en vrije samenleving is waarin mensen geen schuldenslaven zijn. Tenzij Weidmann binnenkort opschuift richting Draghi. Dan zijn ook wij de pineut.

©René Tissen, rtlz.nl

 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s