Het Groot Europees Rijk. Spaanse fraude met toestemming EU.

.

 

.

Uit Xandernieuws.

Spaanse banken plegen sinds 2000 met toestemming EU massale fraude en zijn feitelijk failliet
Spaans bankensysteem dreigt € 1,2 biljoen euro te verliezen en volledig om te vallen – Centrale Bank Spanje leent half biljoen, risico afgewenteld op Duitsland en Nederland 
Financieel expert en auteur Mark J. Grant: ‘Spanje is een sprookje dat is verpakt in misleiding en gebonden in gigantische leugens, om te voorkomen dat het land in ongenade valt.’   
 
In afwachting van het steeds waarschijnlijker wordende opkopen van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank is de rente die Spanje moet betalen gedaald. De nieuwste cijfers die uit Spanje komen zijn echter rampzalig slecht, waardoor de verwachting is dat het kleine beetje lucht dat Madrid op de kapitaalmarkten heeft gekregen van slechts zeer korte duur zal zijn. Vooral het nieuws dat de Centrale Bank van Spanje in juli al $ 530,8 miljard -ruim € 422 miljard- van de ECB heeft geleend -een stijging van 86,5% t.o.v. vorig jaar!- voorspelt niet veel goeds voor Duitsland en Nederland, die via het door bijna alle politieke partijen in Den Haag doodgezwegen Target-2 systeem volledig garant staan voor dit bedrag.

 

Kapitaal alle Spaanse banken dreigt te verdampen 
Volgens financieel expert Mark J. Grant, auteur van ‘Out Of the Box’, zou Europa ruw wakker moeten worden geschud door de nieuwste Spaanse cijfers. De op drie na grootse economie van Europa krijgt zulke zware klappen, dat een volledige bailout onvermijdelijk is geworden. De Spaanse banken raakten in juli in één maand tijd $ 93 miljard kwijt en dit bedrag loopt steeds sneller op. Op alle Spaanse banken staat € 1,2 biljoen geparkeerd. Op jaarbasis is het verlies 56,4%, wat betekent dat als deze trend zich voortzet het kapitaal van alle banken in Spanje volledig zal verdampen.
 
De economie van Spanje is gekrompen tot € 1 biljoen, waardoor het verlies van de banken 6,6% uit de economie heeft weggezogen. Dat is geen ‘lek’, zoals de media melden, maar een bankrun. Bovendien had het land in juni voor maar liefst € 163,4 miljard aan slechte leningen uitstaan.

‘Rotzooien’ met volledige steun van Madrid
Het is niet dat men dit in Europa niet heeft zien aankomen. Integendeel, in het begin van het jaar 2000, pal voor de fysieke invoering van de euro, startten de Spaanse banken met volledige steun van de regering in Madrid een proces dat de mysterieuze term ‘dynamische voorziening’ kreeg. In gewone taal: de banken kregen toestemming om te ‘rotzooien’ met hun cijfers. Verliezen en kapitaalreserves werden aangepast, veranderd en verplaatst, zodat er zo gunstig mogelijk kwartaalcijfers konden worden gepresenteerd. Verliezen op bijvoorbeeld vastgoed werden door zowel de banken als de overheid weggemoffeld, zodat de cijfers enkel lieten zien wat men wilde laten zien, en de werkelijke cijfers verborgen bleven.

 
EU heeft fraude Spaanse banken vanaf 2000 toegestaan 
De EU was vanaf het begin af aan op de hoogte en heeft Spanje tot op de dag van vandaag toegestaan om buiten de afgesproken Internationale Financiële Rapportage Standaarden om te blijven handelen. Daarom zijn de cijfers van alle Spaanse banken sinds het jaar 2000 één grote leugen geweest. 12 jaar lang werd er met medeweten en zelfs instemming van de regering in Madrid en van ‘Brussel’ regelrechte fraude gepleegd. Grant stelt dit al veel langer aan de kaak en herhaalt dat de officiële financiële cijfers van het land niet kunnen worden vertrouwd en de Spaanse banken daarom in de vuilnisbak horen. 

Zo hebben de Spaanse banken bijvoorbeeld hun vastgoedholdings met ongeveer 40% overgewaardeerd. Ook de werkelijke kapitaalreserves van de banken zijn naar alle waarschijnlijkheid veel lager dan wordt opgegeven. De verliezen zijn juist veel hoger dan nu wordt toegegeven. Volgens Grant is het hele Spaanse bankensysteem feitelijk insolvent, failliet, en blijven de banken enkel nog door vervalste cijfers overeind.

 
‘Misleiding en gigantische leugens’ 
Hoe ernstig dit ook is, dit is in de ogen van Grant nog slechts een klein deel van een nog veel ergere situatie. Als de Spaanse overheid hun banken toestaat om ‘dynamisch’ hun financiële situatie te ‘voorzien’, waarom zou de regering dan niet zelf een vergelijkbaar systeem hebben gehandhaafd bij het presenteren van de economische en financiële prestaties van het land? Volgens Grant zijn er talloze aanwijzingen dat de banken en de Spaanse regering onder één hoedje hebben gespeeld, en daarom ook de cijfers over het Spaanse BNP, de nationale schuldenlast en de omvang van hun economie volkomen ongeloofwaardig zijn.
 
‘Ik beweer dat bijna niets van wat we over Spanje en de Spaanse banken weten klopt. Spanje is een sprookje dat is verpakt in misleiding en gebonden in gigantische leugens, om te voorkomen dat het land in ongenade valt.’ 

Dramatische cijfers
Maar zelfs de enorm opgepoetste officiële cijfers schetsen een ronduit dramatisch beeld van Spanje:

 
* € 607 miljard staatsschuld
* € 422 miljard ECB/Target-2 schulden
* € 140 miljard regionale schuld
* € 122 miljard bankenschuld
* € 1291 miljard totale directe schuld
* € 1000 miljard verondersteld Spaans BNP
* Schuldenlast: 121,9% van het BNP 
 
Target-2 hevelt risico over op Duitsland en Nederland
Het gevolg is dat Duitsland en Nederland via het Target-2 systeem, dat door de Tweede Kamer werd goedgekeurd, een verschrikkelijk hoog risico lopen om te moeten opdraaien voor het bankroet van Spanje, dat honderden miljarden euro’s gaat kosten. En dat allemaal om de faliekant mislukte droom van een socialistische-liberale Europese eenheidsstaat in stand te houden.

Wij zullen moeten blijven betalen
En u dacht dat de bezuinigingen nu al niet veel erger meer kunnen? Wacht maar totdat we na het zoveelste reddingspakket voor Griekenland ook Spanje en daarna Italië moeten ‘redden’. En bedenk dat men in die landen simpelweg weigert om écht te bezuinigingen (er worden enkel toezeggingen gedaan); zo heeft bijvoorbeeld de rijke regio Catalonië voor de rest van dit jaar € 5 miljard geëist, maar heeft men er gelijk bijgezegd niet van plan te zijn ook maar enige tegenprestatie te leveren (2). Dit is niet alleen daar, maar in heel Spanje, Italië en Griekenland de heersende mentaliteit.

 
En u weet inmiddels wat de heersende mentaliteit in Den Haag is: daar willen zij maar wat graag voor blijven betalen, ook al gaat dit ten koste van onze sociale zekerheid, koopkracht en gezondheidszorg.
 
 
Xander
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s