Multinationals zetten met ontslagrondes de EU politiek onder druk.

.

.

De multinationals die onze politiek al jaren in gijzeling houden, zetten de politiek nu verder onder druk om de ECB een vrijbrief te geven. Zo zagen we vandaag op het NOS journaal waar Epke Zonderland zijn draaikont toonde aan de meisjes. Wat heerlijk naief zo’n jongen die over vier jaar weer wil vlammen en helemaal geen vermoedens heeft over de komende chaos voor ons. 

.

De multinationals dragen nu ook een steentje bij op een manier die de burgers aanspreekt. De Europese economie krimpt en er MOET wat gedaan worden. Inflatie is slechts een bijkomend en vervelend bijeffect van een vrijuit geld printende ECB.

.

De oude elite wil door pokeren ten koste van alles.

.

De nieuwe elite staat te trappelen. Wie dit zullen zijn, weten we nog niet.

.

De nieuwe elite bestaat uit de slimme jongens die zich volgeladen hebben met goud en zilver.

.

Wie zijn zij? Hoe ziet de nieuwe elite er straks uit? We weten het  nauwelijks. Het koren zal zich van het kaf gaan scheiden. Vele rijkaards die goud en zilver dachten te hebben blijken slechts papier gekocht te hebben en die vallen direct door de mand. Sommigen zullen een deel weer moeten verkopen doordat andere schulden te hoog oplopen. Het is een kwestie van afwachten, wie er over blijven.  

.

Een klein deel van de oude elite blijft wel overeind, maar het grotendeel zal vervallen of niet meer gewenst zijn als pensioenen en spaargeld vergokt blijken te zijn.

.

Je mag bv een rijke onroerendgoed magnaat zijn en veel aandelen in Shell hebben, maar dan ben je nog niet veilig. Shell blijft net als andere essenciele multinationals wel bestaan, maar op een gegeven moment zal de onroerendgoed magnaat zijn schulden moeten gaan inlossen als de huizenmarkt echt implodeert. Hij zal dan toch zijn Shell aandelen moeten verkopen om de nieuwe schulden af te betalen.

.

Dus veel aandelen van grote bedrijven zullen op een gegeven moment voor een prikje te koop zijn, maar nooit echt wegvallen, omdat ze echte economische waarde vertegenwoordigen.

.

Wie o wie zullen straks aan het stuur van de nieuwe elite staan?

.

Willem Middelkoop en vriendjes sowieso. Die kopen straks flink in bij grote bedrijven (als het bloed door de straten loopt en goud op zijn hoogtepunt is) om uit te groeien tot grote aandeelhouders; de nieuwe elite.

.

Verder? 

 

.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s