Hollande bevestigd; ESM is pinautomaat van Europa geworden

.

.

Uitstekend vertaling van Xander van Xandernieuws met wat eigen inzichten. Ik zou het niet beter kunnen en voila.

.

Toch ga ik ervan uit dat er niets echt vast staat en dat Duitsland de stekker eruit kan trekken wanneer ze maar wil. De getekende wetten worden dan maar geschonden en betiteld als landverraad en dat behelst het ESM in principe ook.

 .

Reken maar dat uitspraken als deze van Hollande en die in de Italiaanse media over het verliezende Duitsland bij elkaar worden verzameld en later als wapen worden gebruikt.

.

Binnenkort zullen de landen meer geld willen zonder echte bezuinigingen door te voeren en als de Italianen en Spanjaarden weer gaan chanteren dan raken de gemoederen nog meer van de kook. 

.

Die Hollande is een god geschenk voor Duitsland en hij schud de Duitse bevolking goed wakker. Duitsland zal deze opmerkingen meenemen als ze eruit stappen en de D-marken uit de dozen halen.

.

De eurofiele paljas Pechtold is ook een geschenk uit de hemel voor Duitsland. Pechtold verbloemt de zaakjes niet meer.

‘We moeten nu jaren dokken na de vette jaren. EU boontje komt om zijn loontje.’

Zolang we dat nog niet echt merken komt hij er nog mee weg, maar na deze bezuinigingsronde zullen er nog vele volgen en dan kotsen we over deze  eurofiele onzin heen.

.

.

Franse president bevestigt dat ESM ‘pinautomaat’ is geworden
ESM kan inderdaad onbeperkt Nederlandse miljarden opeisen

Zijn Nederlanders de naïeve sukkeltjes van Europa geworden, nu ze volgens een onderzoek het meeste vertrouwen blijken te hebben in het Europabeleid van D66 leider Alexander Pechtold? 
De Franse president Francois Hollande toonde zich uitermate tevreden over de uitkomst van de EU top van de afgelopen twee dagen. En dat is niet voor niets, want Duitsland en Nederland zijn er volgens hem mee akkoord gegaan dat zij geen vetorecht (meer) hebben en het ESM nu naar believen Duitse en Nederlandse miljarden kan opeisen om Italië, Spanje en Frankrijk overeind te houden. In eigen land ontkennen de eurofiele regering en oppositie in alle toonaarden dat dit het geval is, maar klaarblijkelijk hebben zij -bewust?- de kleine lettertjes van het ESM verdrag niet goed gelezen.
Show Rutte, Hollande weet hoe het zit
Premier Rutte wist gisteren een perfecte show op te voeren door vol overtuiging te beweren dat hij keihard voor de Nederlandse belangen was opgekomen (3). Zijn Duitse collega Angela Merkel deed in eigen land hetzelfde en beweerde dat Duitsland nog altijd de zeggenschap heeft over de Duitse miljardenbijdragen aan het ESM.

De Franse president Francois Hollande weet echter hoe het werkelijk zit en zei blij te zijn dat er geen eenstemmige besluiten meer nodig zijn om het ESM te laten ingrijpen. Dat betekent niets anders dan dat eventueel onwillige geverlanden -Duitsland, Nederland, Finland- geen zeggenschap meer hebben over hun eigen belastinggeld.
Een niet bij name genoemde EU politicus verklaarde tegenover de Wall Street Journaldat ‘als Hollande dit heeft gezegd we net zo goed naar huis kunnen gaan om het ESM verdrag te verscheuren, want dit hebben wij niet afgesproken.’ Hij vergist zich echt; het ESM gaat weliswaar principieel uit van eenstemmigheid, maar bevat daarnaast een clausule dat als ‘de financiële stabiliteit van de gezamenlijk eurozone in gevaar is’, ook besluiten met een 85% meerderheid kunnen worden genomen.
ESM kan onbeperkt Nederlandse miljarden opeisen 
Nederland heeft eerder dit jaar zijn vetorecht vrijwillig opgegeven toen VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks instemden met het ESM. De Duitsers zijn echter nog met 27% bij het ECB vertegenwoordigd en hebben dus inderdaad vetorecht. MAAR: als het ESM verliezen lijdt doordat er bijvoorbeeld ongeremd staatsobligaties van de schuldenlanden worden opgekocht -en die kans is levensgroot omdat er bij lange na niet voldoende geld in het fonds zit om Italië en Spanje te redden, laat staan als daar anderen landen zoals Frankrijk bijkomen-, dan kan de directie van het ESM met een normale meerderheid besluiten om deze verliezen aan te vullen.
En dat betekent dat wanneer Italië, Spanje en Frankrijk dit eisen, Duitsland en Nederland zullen moeten betalen. Het gaat hier om écht geld, in ongelimiteerde hoeveelheden (ook daar bevat het ESM een clausule voor!), waardoor de schulden van ons land fors zullen stijgen en nieuwe, permanente miljardenbezuinigingen onvermijdelijk zijn.

Ongeacht wat politici en media ook beweren, de zeggenschap over het Duitse en Nederlandse belastinggeld is dus wel degelijk overgegeven aan de schuldenlanden van de eurozone, die zonder de instemming van ons parlement via het ESM ons geld kunnen opeisen om hun banken en landen -en daarmee hun veel te hoge uitgaven en veelal royalere voorzieningen, uitkeringen en pensioenen dan hier- te betalen. (1)

Geen kanzlermehrheit voor Merkel
Niet voor niets juichten de door de euro elite aangestuurde Nederlandse media dat het ESM met grote meerderheid door het Duitse parlement is aangenomen. Wat ze er echter niet bij vertelden is dat de stemming liet zien hoe verdeeld de Duitse regeringspartijen zijn. Bondskanselier Merkel wist namelijk geen ‘Kanzlermehrheit’ te halen (meerderheid van stemmen van de regeringspartijen), maar had daarvoor de oppositie (socialistische SPD en extreemlinkse Groenen) nodig, iets wat normaal gesproken tot een regeringscrisis zou moeten leiden. (2)

Naïeve sukkeltjes
Terwijl in Duitsland het verzet tegen het ESM groeit ontpoppen de Nederlanders zich echter tot de naïeve sukkeltjes van Europa. Gisteren berichtten de media dat ons volk wat de financiële crisis in de eurozone aangaat het meeste vertrouwen schijnt te hebben in D66 leider Alexander Pechtold, de grootste eurofiele politicus in Den Haag die staat te trappelen om zoveel mogelijk bevoegdheden, soevereiniteit en belastingmiljarden aan Brussel over te dragen. Een land dat klaarblijkelijk zo graag van zijn vrijheid, zelfbeschikkingsrecht en welvaart af wil verdient het misschien wel straks hetzelfde gezamenlijke lot te moeten ondergaan als de failliete schuldenlanden.

Xander
(3) NU
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s