Europees banken toezicht sluit de DSB. Scheringa huilt.

.

.

Na een beetje logisch nadenken en vooral na de informatie dat het vormen van een bankentoezicht veel tijd kost en nieuwe basisregels nodig heeft, kunnen we dit besluit afserveren als een wassen neus.

.

5 jaar tijd om een toezicht te vormen schijnt redelijk te zijn.

.

En zelfs dan. Willen ze een bank sluiten die slecht draait en fuseren met een ander of wat dan ook.  Nu worden in Nederland ook bijna alle banken overeind gehouden en gebail-out. Alleen nietszeggende banken mogen omvallen.

.

Een toezicht houder voegt niets extra toe. Soms hebben ze betere informatie en soms slechtere. Uiteindelijk staan alle banken in Europa er slecht voor en hebben slechts een beperkt eigen vermogen.

.

Scherper toezicht wil niet zeggen dat je scherpere beslissingen kunt nemen. Europese banken zijn een soort kleine subprime pakketjes en hoe wil je die in vredesnaam op een lijn brengen?

.

Wil de Europese banken toezicht gaan ingrijpen in onze onroerend goed bubble? waardoor alle banken in nederland op de afgrond geraken?

.

Het enige wat de toezicht houder kan doen is geld in een bank pompen en verder nauwelijks wat. 

.

Over het ESM zal waarschijnlijk opnieuw gestemd moeten worden want directe steun aan banken en het niet voortrekken van de ECB (op gebied van staatsaandelen) is ook niet reglementair.

.

En Martin van Vliet (een RTL z commentator) had opeens een heldere ingeving. Het ESM is gewoon een soort eigen vermogen fonds dat opgehoest wordt door de lidstaten zelf om de lidstaten uit te kopen. Het duurde wat lang maar hij begint het te begrijpen en de rest volgt.

.

De markt heeft gratis geld nodig van de ECB.  Gratis geld uit het niets. Daarom hebben ze een politieke unie en fiscale unie nodig om dit ongelimiteerd toe toe te kunnen passen in belang van het geheel. De ECB als nieuwe FED.

.

De korte termijn regeltjes en korte termijn profijten stellen niets voor en zijn net als de vergezichten een wassen neus.

.

 

 

.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s