EERST Europees banken toezicht.

.

.

Als tegenprestatie wil Merkel EERST een Europees bankentoezicht.

Voordat Italie en Spanje uit de ESM ruif kunnen snoepen.

In januari 2013 zou die in werking kunnen treden.

Misschien mogen ze nu al uit het ESFS snoepen, maar is dat wel reglementair?

.

Europees bankentoezicht verhoogt de objectiviteit en betere beslissingen, maar..,

De onafhankelijke stress testen uit het verleden stelden ook weinig voor en hebben de objectiviteit over de Europese banken niet verbeterd.

.

Niet alleen in Italie en Spanje worden de berichten rooskleuriger voorgesteld als ze werkelijk zijn; ook in Nederland, want op het eerste gezicht was ik zelf ook overrompeld en dacht voortdurend: Ggdvrrr, ggdvrr het zal toch niet waar zijn.., mijn geduld raakt op.

.

De VVD wil ons nu al wijs maken dat er geen nieuw instrument is toegevoegd en de belastingbetaler betaalt zogenaamd niet mee aan het directe financieren van de Spaanse banken, want dat doet het ESM. Wij zijn toch ook het ESM?

.

Hoe zal in vredesnaam het bankentoezicht eruit gaan zien? De eurofiele geilaard Pechtold ziet het al als een opstapje naar de de Europese bankenunie.

.

Het ESM is te klein volgens ieder nuchter denkend mens en er zal flink gestort moeten worden, omdat de Spaanse banken hulp nodig hebben en de Ieren komen nu ook met terugwerkende kracht er achteraan huppelen.

.

Kortom Nederland zal meer moeten bijdragen aan het ESM en daarom nog meer moeten bezuinigen.

In volkstaal; meer bezuinigen en betalen voor de Spaanse banken in nood.

.

De beoordelaars en toezichthouders van het Europese banken toezicht komen volgens mij in een complete nachtmerrie terecht. Niet alleen in zwakke landen, maar ook in de sterke landen zullen ze achteroverslaan van de bankbalansen. 

.

In de Italiaanse media wordt openlijk gesproken over een dubbele overwinning op Duitsland. Over nationalisme gesproken.

.

 Hoe subtiel en geraffineerd ze ons ook willen opofferen en klaarstomen voor een EU. Het komt er uiteindelijk op neer dat als er tegenslagen en problemen zijn in de toekomst en het loopt niet lekker in eigen land, dat we toch in eerste instantie gaan denken en spreken over de anderen die wel extra krijgen en de anderen die wel gevetmest worden of niet.

.

Het bekende spelletje om elkaar de schuld te geven in Nederland is al een drama zonder einde en nu komt de hele EU er nog bij. Wat een verwarring; zijn het de Grieken of de Spanjaarden die de economsiche groei blokkeren? Of meer geld krijgen dan ze nodig hebben? De politieke en fiscale unie zijn gewoonweg te groot om te behappen (en enigzins te begrijpen) voor de normale burger (maar ook voor politici en bankiers). Elke week een eurotop? 

 .

Het schijnt trouwens dat Merkel niet echt heeft toegegeven en kan daarom in aanmerking blijven komen voor de beste Oscar voor economisch toneelspel.

.

SO IST ES !! REINES WISCHI- WASCHI – GESCHWÄTZ: Full EU Summit Statement (In All Its Conditional Wishy-Washy Glory)

[10:15] Die Regierungschefs und Diplomaten der Eurozone konnten sich nicht auf überzeugende Maßnahmen einigenEU-Krisengipfel endet unentschieden

Experten rechnen nun mit einer weiteren Verschärfung der Eurokrise.

Es dauert nur Stunden und die Wahrheit kommt heraus: der Gipfel war ein kompletter Fehlschlag.

Nocheinmal: nach dem, was wir derzeit wissen, gibt es keine Eurobonds und keine direkte, unlimitierte Finanzierung von Pleitestaaten durch die EZB, nur einen komplizierten Mechanismus zur Bankenrettung aus dem EFSF. Merkel dürfte nicht nachgegeben haben.

Morgen wird von mir vermutlich dazu ein Artikel auf MMnews.de erscheinen – geschrieben, wenn sich die Nebel etwas gelichtet haben.WE.

[11:15] War da wirklich ein “Sieg”? EU-Gipfel: Sieg der Südstaaten ist Pyrrhus-Sieg für Europa

[10:00] Leserkommentar:

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s