Rene Tissen wil Nederlandse democratie opofferen voor de EU.

.

.

Rene Tissen ontkomt niet aan mijn oog en beoordeling.

.

Landverrader pur sang.

.

De Europese democratie die Rene Tissen verlangt is geen democratie maar een farce van de elitaire globalisten en die hebben altijd gefaald in hun expansie drang.

.

Als de Nederlandse pensioenen en spaargelden grotendeels verdampt zijn gaan we wijzen naar de Eurofielen en niet naar de simpele geesten die land en volksvermogen wilden redden.

.

Eurofielen zijn niet te vertrouwen en ik wil ze liever een stap voor zijn. Landverrader klinkt hard, maar het is niet anders. In de ogen van Tissen ben ik een kleinzielige anti-globalist die de wereld verraad.

.

Wie liever een Italiaan of een Griek vertrouwd ipv een simpele Nederlander die vecht voor eeuwenoude welvaart, eigen vermogen en eigen cultuur is in mijn ogen onbetrouwbaar. 

Ga er maar vanuit dat Tissen mij beziet als een simpele Groningse boer die geen inzicht in de wereld en het menselijke denken heeft.

.

 

Rene Tissen artikel; uitsnede.

.

Exit?

Zal de eurozone uiteen vallen? Ik verwacht het niet. Op enig moment zullen de problemen zo groot worden dat er een bazooka ingezet gaat worden, waarschijnlijk Euro-obligaties. Dat zal eventjes helpen. Maar daarna trekt de schuldenkaravaan gewoon weer verder. Tot alles besmet is. Ook Nederland. Dan pas maakt het integratieplan van bondskanselier Merkel een politieke kans. Dan gaat echter de democratie eraan. De schuldencrisis lijkt een niet te overkomen probleem te gaan worden.

.

Hele artikel.

Italië is niet te overkomen probleem

.

Pas als alles besmet is, maakt het integratieplan van Merkel een politieke kans. Dan gaat echter de democratie eraan. De schuldencrisis lijkt een niet te overkomen probleem te gaan worden.

Italië is aan de beurt

Vooral in de Duitse pers verschijnen sinds kort berichten over de uiterst slechte staat waarin Italië zich bevindt. In Italië zelf rollen de politici over elkaar heen met de ene mededeling na de andere dat Italië zich juist in uitstekende staat bevindt. Alleen is en blijft het jammer dat het eten in het parlementsgebouw zo duur is geworden.

Ontkennen totdat het bevestigd wordt

Opvallend is dat het kabinet Monti onder aanvoering van de minister van economische zaken -“ Corrado Passera- samen met het parlement van mening is dat er eigenlijk niet zo veel aan de hand is. In de straten van Italië wordt daar anders over gedacht. Daar ervaart men aan den lijve hoe het werkelijk zit. Gaat premier Monti het redden of zal hij binnenkort ook via de achterdeur verdwijnen, zoals eerder zijn Griekse technocratische evenknie, ex-premier Papademos. De kans daarop is snel groeiende.

De zaak staat er slecht voor

Sinds 2008 is de industriële productie in Italië met maar liefst 25% afgenomen. Het label ‘Made in Italy’ is aan het verdwijnen en dat is zelfs in Nederland merkbaar. De Italiaanse industrie begint vast te lopen. In het land is de werkloosheid hoog en in een jaar tijd gegroeid van 8 naar 10%. Zoals overal in Zuid-Europa is de jeugdwerkloosheid schrikbarend hoog. Gegroeid van 28% naar 36%. Onhoudbaar. Verwacht wordt dat het BBP van Italië dit jaar met 1,5% zal afnemen. Hopen dat het daar bij blijft.

Echt heel slecht

Corrado Passera vindt het dom dat de andere Europese lidstaten niet snappen dat het eigenlijk heel goed gaat in Italië. Want het kan altijd slechter. Dat gaat ook gebeuren zo is de verwachting van vrijwel iedereen. Dat komt door de enorme schuldenberg van Italië van ruim 2000 miljard euro. Twee biljoen. Ongelooflijk. Deze schuld drukt het land snel richting de afgrond. Italië is nu al geheel afhankelijk van de financiële markten. Een klein beetje renteverhoging op staatsobligaties leidt al tot paniek.

De gebeten hond is … Duitsland

Italië is vooral boos op Duitsland, net zoals Griekenland en Spanje dat zijn. Want bondskanselier Merkel blijft halsstarrig tegen de introductie van Euro-obligaties en helemaal tegen de bankenunie waar iedereen zo van gecharmeerd is. Haar wordt verweten dat ze politiek bedrijft vanwege de Duitse verkiezingen in 2013. Dat Merkel een inhoudelijk sterk punt heeft wil iedereen in Zuid Europa het liefst negeren. Wat is er goed aan als schulden gesocialiseerd worden (geheel Europa) en bezit geprivatiseerd (per lidstaat)?

Stilzitten en luisteren

Premier Monti waarschuwde de bondskanselier dat zij nu snel moet gaan schakelen. Anders wordt deze zo aimabele hoogleraar-premier boos. Erg boos. En dat komt de politieke verhoudingen niet ten goede. Het door mevrouw Merkel voorgestelde Europa van twee snelheden loopt voortdurend averij op. Hoe machtig is Duitsland nog?

Zo kan het niet langer

In Duitsland zelf neemt de kritiek op Europa ook toe. Het merendeel van de Duitsers is nog wel voor het in stand houden van de Euro, maar het draagvlak brokkelt zienderogen af. De Duitse oppositie begint de gelederen te sluiten en roept om aanpassing van het ESM. Als Italië van het ESM gebruik moet maken, is het gedaan met Europa. Dat geld is er gewoon niet. Nu al moeten voor Spanje de geldpersen aan en dat zal zeker nodig zijn als het land én dus niet alleen de banken- financieel en emotioneel instort.

Wedden op het verkeerde paard

Ondertussen kijkt ieder weldenkend mens -zo ook ik- met grote argwaan en zelfs weerzin naar de tsunami van schulden die over Europa als geheel golft. Hoe kan het toch dat Europa blijft geloven dat de schuldencrisis door meer schulden kan worden tegengegaan. Het is inmiddels al zo vaak gezegd dat het afgezaagd klinkt, maar niet is. Van enig geloofwaardig Europees anti schuldenbeleid is geen sprake, behalve als het om bezuinigen gaat.

Exit?

Zal de eurozone uiteen vallen? Ik verwacht het niet. Op enig moment zullen de problemen zo groot worden dat er een bazooka ingezet gaat worden, waarschijnlijk Euro-obligaties. Dat zal eventjes helpen. Maar daarna trekt de schuldenkaravaan gewoon weer verder. Tot alles besmet is. Ook Nederland. Dan pas maakt het integratieplan van bondskanselier Merkel een politieke kans. Dan gaat echter de democratie eraan. De schuldencrisis lijkt een niet te overkomen probleem te gaan worden.

René Tissen

Business Universiteit Nyenrode

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rene Tissen wil Nederlandse democratie opofferen voor de EU.

 1. servetius zegt:

  Het is ondertussen voldoende duidelijk dat het economisch doen samengaan van de Z en N Europese landen en grote fout was.
  Wat me blijft verbazen is dat Frankrijk in de discussies steeds buiten schot blijft.
  Ook dat is een Z Europees land, me een veel te groot begrotingstekort, inefficient, en met een slechte belastingmoraal.

  Als ik de verhalen op BFMTV goed heb begrepen wordt daar gezegd dat Hollande zich opstelt als Z Europees iemand, en dat de samenwerking Berlijn Parijs nu over is.
  Opvallend is dat Washington nu het EU standpunt van Berlijn lijkt te steunen, oveigens zouden ze daar er beter aan doen hun eigen zaakjes op orde te brengen.
  De bezuinigingen in landen als Griekenland en Spanje, noodzakelijk door de euro, zijn natuurlijk desastreus.
  Hoe een land met tientalen procenten werkloosheid zo door kan gaan is volstrekt onduidelijk.

  Waar en hoe het schip zal stranden is onduidelijk, de conclusie dat de euro een grote vergissing was zal wel nooit worden getrokken, te veel belangen er mee gemoeid de illusie in stand te houden.
  Dus verwacht ik een catastrofe.
  Wat er dan gebeurt, ik kan me er geen voorstelling van maken, maar leuk zal het niet zijn, voor niemand.

 2. .
  .
  De Euro catastrofe komt versneld dichterbij.

  Wie had een maand geleden verwacht dat Spanje zou afglijden naar Junkstatus en honderden miljarden nodig zou hebben.

  De markten laten zich leiden door het loep systeem en nauwelijks door een objectieve en grootschalige blik.

  De loep licht nu bij Spanje en weldra gaat de loep naar Italie.

  De afgrond is verrekte dichtbij gekomen.

  Zolang men door de loep blijft kijken ziet men nauwelijks wat er buiten die loep afspeelt en de vergroting buiten de loep is groter geworden als het zicht door de loep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s