EU Koekje van eigen deeg.

.

.

Politieke Partij belang boven landsbelang (partijen kiezen eerst voor zichzelf).

Bank belang boven landsbelang (zie recent Gerrit Zalm).

Europees belang boven lands belang (Brussel slaat terug).

Waar is het landsbelang gebleven?

Het landsbelang slaat uiteindelijk terug en eist een eigen munt op.

….

Welke politieke partij gaat de nieuwe begroting ondertekeningen -voor de verkiezingen- en water bij de wijn doen, zodat hij kiezers zal verliezen? Geen enkele partij.

Hoe later de nieuwe verkiezingen, des te meer druk op Nederland vanuit Brussel en de financiele markten. Dat maakt de politieke partijen niet uit; ze moeten maar even wachten in Brussel. Ze vergeten dan wel dat Brussel niet meer weg te stemmen is; het is immers geen politieke partij.

Na de verkiezingen zullen de partijen pas wat water bij de wijn gooien en zelfs dan wordt het zeer moeilijk, vooral als Brussel voet bij stuk houdt. Brussel zal voet bij stuk houden, want dat hebben we zelf zo geregeld.

De VVD en CDA hebben zich al in de kaart laten kijken en de bezuinigingen op studie financiering en een extra bijdrage in de zorgkosten; dit zal de rechtse stemmer massaal naar links laten trekken.

De hypocriete Nederlander wil net als de Griek, wel de voordelen van de euro, maar niet de nadelen dragen; dat moeten andere landen maar doen.

Nederland in de slipstream van Hollande?

De grote lijn is. Bezuinigen en Brussel zal af en toe verlichting en groei brengen. Landen mogen niet zelf de bezuinigingen opheffen.

De markt zal Frankrijk en Nederland gaan afstraffen als ze zelf hun bezuinigingen gaan regelen.

Brussel was altijd ver weg, maar laat nu zijn tanden zien. Het knuffelbeertje is een woeste beer geworden.

De linkse socialisten; vooral in Nederland, Frankrijk  en Spanje denken met onderhandelingen hun zin te krijgen, maar Brussel en de financiele markten zullen hen keihard en bruut aanpakken, vooral als de ESM zijn intrede maakt.

Dus als Hollande het lid op de neus krijgt, dan zal Le Pen veel sterker worden en wil men uit die rot euro; koste wat kost.

Geldt voor Nederland dan niet hetzelfde? Een links en sociaal kabinet wil tevergeefs onderhandelen en krijgt een fikse dreun van het EU fascisme. De PVV zal dan net als Le Pen zeer sterk groeien. Men wil in een groeiende mate uit die Euro om aan de EU bezuinigingen te ontsnappen; koste wat kost.

Nederland wordt nu echt -vandaag voor het eerst-  geconfronteerd met de mogelijke macht van Brussel. En nog meer Brussels machtsvertoon als ze gaan eisen, dat we die begroting zo snel mogelijk op tafel gaan leggen; geen gezeik en getreuzel maar gehoorzamen!

.

Het eurofiele besef zal wegebben, wanneer we meer en meer, gaan beseffen dat we die Brusselse partij niet kunnen wegstemmen.

De verwende Europeaan is eraan gewend geraakt om vervelende componenten weg te stemmen. Als dat niet meer lukt raken we ons democratische gevoel van vrijheid kwijt.

De economen en bankiers willen daarentegen de vrijheid van het huidige economische kredietspel -inclusief hun baan en hypotheek- behouden en denken dat we beetje bij beetje, en steeds meer en meer, gaan wennen aan het feit dat we vanuit Brussel geregeerd gaan worden.

 

Als ze in Brussel gaan merken dat de EU door nationalistische krachten onhoudbaar wordt, dan gaan ze misschien over tot het plan van Hollande om de overheden direct vanuit de ECB te financieren. Nu zal dat niet gelukken.

De weg naar hyperinflatie zal zo lang mogelijk gevolgd worden, maar hopelijk gaat het eerder mis.

Stof tot nadenken!

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op EU Koekje van eigen deeg.

  1. Sterk uitgedrukt, het raakt precies de kern. De EU is bedoeld om de macht van de verschillende Europese landen te centraliseren en om de mindset van de Europeanen te ontdoen van het idee van naties en soevereigniteit. Een gecentraliseerd macht is makkelijker te controleren en te manipuleren. Het kost in ieder geval minder energie en middelen als het plaatsen van allerlei Blairs, Monti’s, Sarkozy’s, en Rosenthals in verschillende naties en kabinetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s