Duitse bankrun als ultieme troef om uit de Euro te stappen?

.

.

De grootste troef voor de Duitse politiek in de EU tragedie is wellicht het aansturen van de eigen bevolking tot een bankrun.

.

Ik stond er niet zo bij stil en wellicht velen niet, maar de Duitse bevolking kan natuurlijk ook tot een soort bankrun aangezet worden. Dit zal vervolgens de beleggers buiten de EU weer aanzetten tot een nieuwe kapitaalvlucht uit de Euro.

.

 

Het EFSF komt maar moeizaam tot stand. De nationale EU staten willen maar een klein beetje opofferen en zich niet door het handje van de EU en Duitsland laten leiden.

.

De werkelijke kracht komt in het ESM te liggen die een soort definitief reddingsfond moet gaan vormen. Deze ESM gaat veel verder als het EFSF en ontneemt de EU landen zeer veel zeggenschap, grenzend aan de bevoegdheden die de centrale bank in de USSR nodig had. 

.

Stel; de ESM wordt via een slimme politieke coupe doorgezet en de reddingsgelden worden opgehoogd en verdeeld zonder verantwoordelijkheid af te leggen aan de EU burgers. In Brussel wordt feest gevierd en de politici kunnen lafhartig verder gaan in het politieke hyperinflatie model.

.

Wat doen echter de Duitse burgers en de Nederlandse? Laten die hun geld op de bank staan? Als de goudprijs blijft doorstijgen is een keuze snel gemaakt. Niet voor niets wordt de goudprijs al jaren onderdrukt om geen vluchthaven te vormen, maar dat kan niet eeuwig onderdrukt worden. 

.

De burgers in Piggs landen worden wat minder gestimuleerd om geld van de bank te halen; ze hebben alleen die vervelende bezuinigingen. Duitsland staat immers garant voor eventuele moeilijkheden.

.

De Duitse politici gokken nu ook op een bankrun in eigen land om uit de EU te stappen. Een sterke troef naast de andere excuusvormen van een slecht georganiseerde EU met een zeer onhandelbaar Griekenland en ander gebrek aan tuchtigkeit.

.

Voor mijzelf is dit de meest visionaire blog die ik geschreven heb, tot nu toe. We zullen het later weten. Ik acht het belang van deze visie zeer hoog in een Nederlands landschap waar nauwelijks geloof heerst in het mogelijke uitstappen van Duitsland uit de Euro. Heel soms lees je er iets over, maar niemand die er constant in gelooft en er regelmatig over blogt. Ik acht de kans zeer groot en het zou verstandig en nuttig zijn voor zowel Duitsland als Nederland.

.

Het volgende artikel en de berichtgeving in de Duitse media sturen de burgers aan tot een Duitse bankrun. Het is nog maar een klein begin, maar het zou me niet verbazen als dit zich doorzet op grotere schaal.

.

 

Praktisch ein Aufruf zum Bank Run in der ARD: Ersparnisse der Bürger sind unwiderbringlich verloren

Banken plündern die Konten ihrer Kunden (ohne deren Kenntnis), indem sie das Guthaben an zahlungsunfähige Pleitestaaten wie Griechenland verleihen,
Altersvorsorge ade! Das Geld der Sparerinnen und Sparer ist versenkt.
Nur hat es noch niemand gemerkt, weil nur kleine Kassenbeträge abgehoben werden.

Zuerst ähnliche Artikel in der Welt, jetzt in der öffentlichen Glotze. Jetzt bekommen es die Sparer schon mit dem Holzhammer. Wann reagieren sie endlich? mit Flucht aus Banken und Euro?

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Duitse bankrun als ultieme troef om uit de Euro te stappen?

  1. fulpsvalstar zegt:

    “Ik acht de kans zeer groot en het zou verstandig en nuttig zijn voor zowel Duitsland als Nederland.”

    Nou nee, de nieuwe munt(en) van Nederland, Duitsland en Finland zou(den) zo duur worden dat de internationale handel met een klap onderuit zou gaan en dat willen we toch niet..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s