Wereldwijde interventie Centrale Banken

.

..

Wat is de volgende stap?

Wereldwijde geldschepping door de Centrale Banken, die gestort worden in een nieuw soort IMF met versoepelde regels? Landen hoeven zich nog maar een beetje aan te passen (voor de schijn) en het geld zal rijkelijk vloeien.

De EFSF en IMF en de ECB zijn aan de kleine kant, maar vooral te langzaam. Landen moeten zich aanpassen voordat er geld wordt overgemaakt.

Een nieuw soort IMF gesteund door de centrale banken. Dat klinkt hoopvol en past in de algemene oplossing die er gezocht wordt. In feite is het niet meer dan een ordinaire weg naar wereldwijde hyperinflatie.

In de kern blijft het oude schulden met nieuwe schulden bestrijden. Ergens zullen de burgers en investeerders dit geloof verliezen en kiezen voor real assets en de crack-up boom versnellen. De inflatie is niet eeuwig te beteugelen en de vervalsing van de inflatie statistieken zal aan het licht komen.

Toch blijf ik hopen dat Europa -en het omvallen van de euro- voortijdig de weg naar hyperinflatie zal onderbreken, want Europa is het voorbeeld voor een falende wereldglobalisatie.

Europa is de wereld in het klein, waarin we zien dat het loslaten van nationale belangen ten koste van internationale globalisatie -en bedacht door een elitaire wereldburgers- een mislukking is.

Landen houden elkaar in gijzeling en het land dat niet meer meespeelt in het hyperinflatiespel wordt bestempeld als een terrorist die de weredvrede op spel zet.

Hoe langer Nederland en Duitsland met dit gijzelingspel meewerken -die ons onherroepelijk zal leiden naar een wereldwijde hyperinflatie- des te slechter we eruit zullen komen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wereldwijde interventie Centrale Banken

  1. Vraag is wat kost het wat gaat het ons kosten wat hebben we eraan…
    Uitstappen is mijn idee; zijn we van alle gekonkel af

  2. Na vier jaar gekonkel wil ik wel eens wat anders als de economie aanhoren en zelf iets opstarten in de nieuwe economie. Nu heeft het geen zin; alles is te duur en kan nauwelijks uit. Fietskarretjes ofzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s