Mc Donalds USA

McDonalds Turns Away Over 938,000 Applicants For Minimum Wage, Part-Time Jobs

.

.

This is what the US economy has been reduced to: McDonalds reports that as part of its employment event to hire 50,000 minimum wage, part-time (mostly) workers, subsequently raised to 62,000 it received a whopping 1 million applications, or a Tim Geithner jealousy inducing 6.2% hit rate (h/t X. Kurt. Osis). Alas, the US economy is now so pathetic that the bulk of the population will settle for anything. Literally anything. And the saddest part: over 938,000 applicants were turned away. Here’s hoping to Burger King needs a few million janitors in the immediate future too. And yes, aside from reality, things in America are really recovering quite nicely.

Kees Wiersema April 2011.

,,,

 
 

Keiser report.

donderdag 28 april 2011 22:14

 

Video: Keiser Report: Blind Cult of America (E142)

Kees Wiersema April 2011.

..

 
 

Toplaag trekt de middenklasse leeg.

donderdag 28 april 2011 21:56

 

[13:30] Die oberen 20% besitzen jetzt 93% des Vermögens: Guest Post: The Housing Bubble Broke The Middle Class

Die Mittelschicht hat 50% ihres Vermögens durch den Kredit-Konsumwahn verloren.

[18:45] Passt dazu: Wal Mart CEO: “Shoppers Are Running Out Of Money”; There Is “No Sign Of A Recovery”
 

[12:30] Steht sogar schon im Handelsblatt: Sind die USA noch kreditwürdig?

Die Märkte reagieren bereits mit Dollar-Abverkauf.

Kees wiersema April 2011

.

 
 

James Turk expectations.

donderdag 28 april 2011 21:44

 

..

Ben, soon kiss your job good bye: James Turk – The Waterfall Decline in the US Dollar Has Begun

Kees Wiersema april 2011

 
 

Benzineprijs zakt morgen fors lager.

donderdag 28 april 2011 19:55

 

..

De stellige overtuiging dat de benzineprijs vanzelf wel weer inzakt is helemaal ingeburgerd. Het is even afzien en dan komt het vanzelf weer op zijn pootjes terecht. Mensen klagen nog niet echt voluit, want ze verwachten immers dat het wel weer bijtrekt; het is irritant en meer niet.

Economische problemen zijn tegenwoordig tijdelijke dipjes die door natuurlijke krachten weer rechtgezet worden. Het geloof in de overheid, onze economen en het slimme welvaarts systeem zijn onbegrensd en beresterk.

In 2008 gingen transportbedrijven failliet door de hoge benzineprijzen toen deze ietsje te lang aanhielden, maar gelukkig kwam die crash van 2008 en heeft de overheid alles en iedereen gered en ons weer op het oude spoor van betaalbare welvaart teruggezet.

Energie en voedsel zullen nu echter blijven stijgen over een langere periode. Het is een onderdeel van de beginnende Crack Up boom die leidt tot hyperinflatie.

Und sie fahren trotzdem weiter: Benzinpreis übersteigt Rekordmarke von 2008

Kees Wiersema

..

 
 

Silvermonster is back.

donderdag 28 april 2011 17:41

 
 

RUN op Comex?

donderdag 28 april 2011 12:56

 

..

RUN op COMEX in gang gezet?


Dat zou sensationeel zijn voor de edele metalen en desastreus voor het geldsysteem.

.

.

It appears as though those who have said that a run on the Comex can’t happen are about to get beaten with a clue stick

April 28th, 2011 by maxkeiser
Respond

 

Kees Wiersema; april 2011

…..

 
 

Great Britain before double dipp.

donderdag 28 april 2011 10:09

 

.

.

Die kommen aus ihrer Depression nicht raus: Britain ‘on the edge of a double dip recession’

..

.

Kees Wiersema; april 2011.

…..

 
 

Dollar index keldert naar 73,27.

woensdag 27 april 2011 22:20

 

Gevarenzone ligt bij 72.

Euro klimt naar 1.48

De euro zal binnenkort ook gaan kelderen met failliet van Griekenland inzicht.

Goud en zilver stijgen naar nieuwe records.

   25.40  +4.8%    18.13  +3.7%    16.18  +5.6%
Ireland    12.00  -0.7%           10.46  -0.0%
Portugal    11.77  +0.8%    11.65  -2.2%    9.62 +0.2%

 

Kees Wiersema; april 2011.

..

 
 

Hypotheekrente zal stijgen.

woensdag 27 april 2011 20:25

 

……

Nu ook op de N.O.S. verkondigd. De nieuwe fase van hogere inflatie en hogere rente wordt mediaal in gang gezet. De economen wisten het wel, maar ze deden alsof de rente eeuwig laag zou blijven; de oplichters en charlatans bij uitstek.

..

Kees Wiersema; april 2011

Sie bereuen es sicher schon: Silber verkaufen? Schlechte Wahl!

Insider-Info: Bei einem deutschen EM-Händler wurden in der letzten Woche mehrere Tonnen Silber verkauft. Die Verkäufer wollen jetzt angeblich in Wohnungen gehen.

Selbst schuld. Der Silberbulle läuft schon wieder. Der Crash bei Wohnungen kommt aber noch.

 
 

Rene Tissen.

woensdag 27 april 2011 15:36

 

Tissen: breekt ook in Europa de hel los?

Column van Rene Tissen op RTL 7, waarvan het belangrijkste deel het volgende behelst. Een Dutch of European debt clock naast de al bestaande in de USA.

Tissen;

Breekt binnenkort ook in Europa de hel los? Laten we beginnen met op het Binnenhof ( vlak naast het torentje) een ‘European Debt Clock’ op te hangen. Digitaal is zo’n klok er al lang. Ik bedoel net als in New York een tastbare klok. Laten we daarnaast een echte ‘Dutch clock’ hangen met het Nederlands aandeel in deze schuld, zowel in de vorm van een bedrag dat de totale garantiestelling weergeeft als een bedrag voor de feitelijke extra schuld die Nederland op zich neemt, per hoofd van de bevolking. Dat zal een ontluisterend en hard voelbaar beeld opleveren.

Reclame;

Kees Wiersema April 2011
.
.
Tissen: breekt ook in Europa de hel los?

26 APR 2011

Niet alleen in de VS, ook in Nederland moet het publieke worden doordrongen van de enorme rentebetalingen van de overheid. Lees de column van René Tissen.

Column René Tissen

 

Dollar gekte

De VS gaan spannende tijden tegemoet. Na de aankondiging van een mogelijke afwaardering van de kredietwaardigheid van het land dreigt de dollar steeds verder af te glijden. Is de dag dat de dollar waardeloos wordt dan toch dichtbij? Afgewacht moet worden of en zo ja hoe ingrijpend het effect zal zijn van het streven van de Chinese Centrale Bank naar het afstoten van de eigen dollarreserves.

China bluf?

Dit weekeinde werd tijdens een officiële –door de regering goedgekeurde- lezing van een hoge functionaris duidelijk dat het China menens is. Maar liefst 2 biljoen (van de 3 biljoen) dollars moeten op termijn ingewisseld worden tegen andere valuta en misschien zelfs goud en zilver. Toch is het de vraag of dit bericht tot een acuut verlies aan vertrouwen van de wereld in de dollar zal leiden. Of dat het nog een tijdje gaat duren.

Spilzucht

Dat de dollar snel op weg is om waardeloos te worden, staat hoegenaamd wel vast. Maar de situatie wordt pas echt bedreigend als Amerikaanse burgers in eigen land het vertrouwen in de dollar kwijtraken. Ook daarvan is volop sprake. Dan bedoel ik niet de snelle toename van alternatieve betaalmiddelen die door burgers en lokale gemeenschappen in het leven worden geroepen als een vorm van beschaafd protest tegen de spilzucht van de Amerikaanse samenleving uit het recente verleden.

Rentespiraal

Nee, het vertrouwen in de dollar gaat er pas aan als Amerikanen zich realiseren dat ze de afgelopen decennia écht op veel te grote voet hebben geleefd en het tot hen doordringt dat er geen enkele mogelijkheid meer is om schulden op een fatsoenlijke wijze af te lossen, geheel of gedeeltelijk en zonder pijn. Vaststaat dat Amerika geen schuldbewust land is. Ze hebben zelfs geen idee van de torenhoge rentebedragen die gemoeid zijn met de stand van hun overkreditering.

Schrikken

In New York hangt op Manhattan de ‘National Debt Clock’, een fysieke display waarop de totale Amerikaanse staatschuld is te zien. Dat bord kent iedereen en er wordt naar gekeken. Elke fractie van een seconde komt er meer bij. Maar er zou eigenlijk een bord met rentebetalingen naast moeten hangen, de ‘National Interest Clock’. Meer niet. Eén extra klok is genoeg. Dan wordt het pas echt schrikken. Digitaal is uiteraard alles te vinden. Tot in elk detail. Maar schuld en rente moeten tastbaar zijn. Want die moeten daadwerkelijk gedragen worden. Vandaar een gewone klok.

Federal Reserve

Amerikanen leven op hoop. Amerikanen willen dat het allemaal weer goed komt. Daarom sluiten zij de ogen voor het spel dat de Federal Reserve met hun toekomst speelt. Amerikanen denken dat de regering nu aan zet is. Dat het om de politiek gaat en partijen eensgezind tot bezuinigingen moeten besluiten. Niets van dat al. De feitelijke touwtjes zijn stevig in handen van Bernanke. Hij blijft maar doorgaan op het pad van stimulering en geldverruiming. Hij gaat tot het gaatje. Zoals beloofd.

Gokken

Van een exit-strategie is geen sprake. Mogelijk zal Bernanke besluiten om QE-3 niet door te laten gaan. Maar nu al vallen de economische groeicijfers maand na maand tegen. Op zijn best is er sprake van miezerige groei. Ik verwacht dat bij de Amerikaanse bevolking alle remmen los zullen gaan zodra duidelijk wordt dat de Federal Reserve ernaast zit. Dat deze instelling het helemaal mis heeft gehad. Dan heeft Amerika gegokt en verloren. Precies op dat moment implodeert de dollar. Het wrange is echter dat op dat moment óók de andere belangrijke valuta’s vallen. Want dan snapt iedereen dat een overmaat aan schuld uiteindelijk leidt tot waardeloos geld. Op deze weg is de westerse wereld momenteel (on-) aardig ver gevorderd.

Europa

Breekt binnenkort ook in Europa de hel los? Laten we beginnen met op het Binnenhof ( vlak naast het torentje) een ‘European Debt Clock’ op te hangen. Digitaal is zo’n klok er al lang. Ik bedoel net als in New York een tastbare klok. Laten we daarnaast een echte ‘Dutch clock’ hangen met het Nederlands aandeel in deze schuld, zowel in de vorm van een bedrag dat de totale garantiestelling weergeeft als een bedrag voor de feitelijke extra schuld die Nederland op zich neemt, per hoofd van de bevolking. Dat zal een ontluisterend en hard voelbaar beeld opleveren.

René Tissen

Business Universiteit Nyenrode

 
 

Baantjespolitiek staat boven landenpolitiek.

woensdag 27 april 2011 14:38

 

….

EL GRECO REITET WEITER – 25%: GREEK GOVT BOND HELLENIC REP2Y, Rekord-Rendite für griechische Anleihen

Das sind echte Staatsbankrott-Zinsen, aber noch nicht der Höhepunkt.

Leserfrage: Ob die Griechen es noch bis Freitag schaffen unter 30% zu bleiben, das ist die Kernfrage.

[14:00] Pimco: “Griechenland muss umschulden”

[9:30] Kein Wunder bei so vielen Schweinen: Verschuldung in der Euro-Region erreicht 85 Prozent des BIP

[9:30] Das sind ja absolute Schnellmerker: EU-Kommissar nennt Lage in Athen besorgniserregend

Die Lage in Griechenland und Portugal ist viel dramatischer als erwartet. Die Athener Regierung bekommt die Situation nicht in den Griff.

Rehn, Barroso, Juncker, Trichet & co dürften Blut schwitzen. Sie sehen den Untergang von EU und Euro, sowie ihren Jobverlust.

Sie können zusehen, wie ihre GR-Rettung versagt, Portugal untergeht und die Zahler (FI, DE) immer unwilliger werden. Eine neue GR-Rettung mit noch viel mehr Geld, während die Griechen nicht sparen, dürfte bei den Zahlern nicht mehr durchgehen.

Kees Wiersema; april 2011.

 
 

Economen waarschuwen voor bankencrisis

 

P.S van de blogger;

Brutale uitspraken van Paul de Leeuw en Joep van het Hek verbleken bij deze uitspraken in gefundeerde en zeer begrijpelijke taal door respectabele mensen.

Nederland zou op zijn kop moeten staan en iedereen gewaarschuwd!

De mythe van de stropdasbankier blijft echter fier overeind en behoudt zijn status van advokaat, een arts of een hoofdonderwijzer, terwijl het in feite de status moet krijgen van asociale, shyzofrene autoverkopers die total loss verklaarde produkten verkopen om een forse bonus binnen te halen over de hoofden van de argeloze burgers.

info; biflatie.nl

postdateiconwoensdag, 27 april 2011 07:58 | PDF | Afdrukken | E-mail


Drie economen en een oud-bankier luiden de noodklok. De politiek moet direct ingrijpen in de bankensector. De waarschuwing komt een dag voor de presentatie van het halfjaarrapport van De Nederlandsche Bank over de economische situatie in Nederland. Arnoud Boot, Ewald Engelen, Hans Schenk en Herman Wijffels leggen bij Nieuwsuur uit waarom ze de situatie zo zorgwekkend vinden.

Sinds in 2008 miljarden euro’s aan staatssteun in de bankensector werden gepompt, is er volgens de vier sprekers niets veranderd. Het risico op een nieuwe crisis achten zij daarom levensgroot. Ook waarschuwen de vier economen voor de kleine kring waarin bankiers zich begeven. Daardoor is het risico groot dat bankiers niet meer kritisch naar hun werk kijken, en ‘in hun eigen waarheid gaan geloven’, aldus Herman Wijffels.


Via: Nieuwsuur

 

 

 
 

Beursgoden.

woensdag 27 april 2011 11:30

 

.

.

Kees Wiersema april 2011

Leserfrage-DE – warum steigt die Börse weiter?

Jeder weiß das diese Krise schlimmer wird wie viele Krisen vorher. Selbst EZB-Mitglieder warnen vor einer neuen Bankenkrise, die die Lehmann Pleite wahrscheinlich überschattet.
Warum steigt die Börse trotzdem und wielange wird dieses Spiel so weitergehen?

Weil etwa Aktien mit superbiligem ZB-Kredit gekauft und extra gestützt werden (PPT).

Wie lange das geht? bis die Zinsen massiv hoch müssen, dann der Crash. Wenn Gold richtig abhebt.

En voor de bonus natuurlijk.

Kees Wiersema april 2011

..

 
 

De donkere kant van bankadviezen.

woensdag 27 april 2011 9:17

 

.

Als ik geld vraag voor mijn kunst, dan kijken mensen me vaak wantrouwig aan met een blik van; mij verneuk je niet! Of andere toespelingen; hoe durf je daar nog geld voor te vragen?

Ondertussen vertrouwen ze wel waardeloze bankpapiertjes en papieren beloften.

Hauptsache, die Provision stimmt und das Verkaufsziel wird erreicht: Die dunkle Seite der Bankberatung

.

..

Haben Sie auch Dank eines Bankberaters Ihr Geld dem Betrüger Bernard Madoff anvertraut? Oder haben Sie es einem Bankberater zu verdanken, dass Sie einst in Meinl European Land investiert haben? Oder war es ein Bankberater, der Sie zu einer Investition in die Auer von Welsbach-Gruppe animiert hat? Oder haben Sie zu den „Glücklichen“ gehört, denen ein Bankberater GM-Anleihen noch vor der Pleite des Autoriesen schmackhaft gemacht hat?

..

..

Kees Wiersema; april 2011.

Dit bericht werd geplaatst in aardgas, biflatie, biobrandstof, CO2, deflatie, dollar, economie, frankrijk, goud, goudprijs, groei, grondstoffen, Hartgeld, inflatie, klimaat, Libie, media, nederland, olie, oud-vkblog, peakoil, politiek, recessie, rusland, Uncategorized, us, verkiezingen, wetenschap, zilver, zout. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s