Economie in April 2011

maandag 18 april 2011 9:42

 

.

Wilders is slechts een schoothondje die niet bijt en (nog steeds) deugdelijk te werk gaat.


Er zullen veel extremere varianten gaan opstaan -bijtend en niet deugdelijk- in het toekomstige Europa. De vraag is alleen hoe extreem. De EU maatregelen zijn voor een land als Griekenland, Ierland en Portugal tot een soort verdrag van Versailles verworden die deze landen helemaal zullen leegzuigen tot op het bot. Daaruit groeien in de toekomst nieuwe nationalistische krachten uitvoort die tijdig gecontroleerd moeten worden en moed van de politiek eisen van die landen.

Leserzuschrift – Zeitzeugenbericht: Politik und Hyperinflation 1923: must read!


Ich war gestern Nachmittag im Altersheim bei meinem Großvater. Er hat gestern seinen 98. Geburtstag gefeiert. Der Mann ist zwar körperlich nicht mehr ganz fit, aber sein Verstand ist noch klar und er lebt nicht nur in der Vergangenheit

 Er meinte nämlich, dass auch die politische Unfähigkeit wie wir sie heute sehen, schon mal da war. Die Zentrumspartei (CDU-Vorgängerpartei) und die SPD hätten sich in den späten 20gern und den frühen 30gern völlig von den Problemen der Menschen völlig entfernt und lebten quasi in einer Parallelwelt. Sie haben Deutschland und die Bevölkerung ausgeblutet weil sie sich nicht gegen den Versailler Vertrag zur Wehr gesetzt haben und krampfhaft Arbeitsplätze in der Industrie schaffen wollten. Die Zeche bezahlte die Bevölkerung lange ohne aufzumucken. Und dann kam auf einmal zum Ende der 20er Jahre ein junger charismatischer Mann und feuriger Redner, der sich hinstellte und sagte er würde diese Unterdrückung beenden, wenn man ihn und seine Partei wählt, was dann ja auch schließlich passiert ist. Eine solche explosionsartige Entladung der Wut hält er auch heute wieder für möglich, wenn nur genug aufgestaut ist und ein entsprechender Charismatiker eine Lösung dieses Problems vertritt.

Er glaubt es ist nur noch eine Frage der Zeit, denn die Parallelen zu den späten 20ger Jahren sein erdrücken. Die Politik ist so unfähig wie damals und das Volk wird ausgeblutet. Er meinte aber auch, dass er froh sei, dass er all das aufgrund seines Alters nicht noch mal miterleben wird.

Wie heute. De politische Reaktion wird auch diesesmal einer der “nationalistischen Art” sein.

Die Frage ist nur, wie extrem diese Reaktion ausfällt. Überall in EU-Europa.

 
 

Grieks drama deel; 9843

zondag 17 april 2011 22:19

 
Uit xandernieuws.
Griekenland in vrije val: bankrun en onvermijdelijk bankroet
Na Griekenland, Ierland en Portugal nu ook Spanje in het vizier

 

 
Laag onder de radar van de reguliere media gaat het inmiddels zó slecht met de financiële situatie van Griekenland, dat zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) afgelopen week niet meer ingreep toen de rente over de Griekse staatsobligaties in slechts één dag met maar liefst 2 procentpunten steeg (1). Statistieken laten inmiddels zien dat niemand nog Griekse schuldpapieren wil hebben; de rente over 2-jarige staatsobligaties bedraagt inmiddels 18,3%. Ondanks de € 110 miljard grote bailout door de rijke landen van Europa en door het IMF stort Griekenland financieel totaal in elkaar, waardoor er al 2 maanden geleden een in de media stil gehouden bankrun aan de gang is (2).

 

Miljarden haalden de Grieken al van hun bankrekeningen af, beseffende dat hun land ten dode is opgeschreven. Politici in de andere EU-landen hebben besloten dat hier in de reguliere media absoluut niet over bericht mag worden, uit angst dat de financiële paniek zal overslaan naar andere Europese landen.

Het gaat pijlsnel bergafwaarts in Griekenland. De belastinginkomsten dalen, waardoor het begrotingstekort ondanks de torenhoge bezuinigingen nog verder is gestegen. Steeds meer verzekeraars storten in elkaar. Meest recente voorbeeld is het faillissement van Evropaiki Pronia AEGE, waardoor 154.000 Grieken van de ene op de andere dag zonder autoverzekering kwamen te zitten. Met de telefoniebedrijven gaat het al net zo slecht omdat steeds meer Grieken hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

 
Het openbare leven komt in Griekenland langzaam maar zeker tot stilstand. Het ene na het andere ziekenhuis sluit plotsklaps zijn deuren omdat er geen geld meer is voor salarissen en medicijnen. Ondanks alle miljarden uit Brussel komt de sociale zekerheid nog steeds vele miljarden tekort. Het einde van alle ellende is nog lang niet in zicht omdat de premie inkomsten opnieuw met 15% zijn gedaald. Ondertussen steeg de werkloosheid in het land naar 15,1%, het hoogste niveau sinds in 2004 met maandelijkse metingen werd begonnen.
 
Gisteren liet het IMF dan ook doorschemeren dat de Griekse schuldenlast mogelijk spoedig geherstructureerd moet worden. Met andere woorden: zo’n 40% tot 50% van de Griekse schulden zullen dan niet meer worden terugbetaald. De Duitse EU-minister Hoyer verklaarde dat zijn land zo’n herstructurering zal ondersteunen (3)(4). Het betekent tevens dat de miljarden die de Nederlandse belastingbetaler aan Griekenland gaf definitief in rook zijn opgegaan.
 
De Griekse regering ziet het in ieder geval niet meer zitten. Iedere minister heeft onderhand met aftreden gedreigd omdat zijn budget steeds meer gekort moet worden. Minister van Financiën Papakonstantinou uitte onlangs openlijk zijn twijfels of Griekenland de huidige crisis ooit nog te boven komt. De coalitie dreigt dan ook uiteen te vallen, wat het land definitief in chaos zal storten, aangezien de volgende verkiezingen dan pas over 6 maanden worden gehouden en er in de tussentijd niets zal gebeuren om alsnog te proberen het huishoudboekje op orde te krijgen – en dat was feitelijk toch al een onmogelijke opdracht geworden.

Onlangs werd duidelijk dat na Griekenland en Ierland ook Portugal op de rand van het staatsbankroet staat en tussen de 60 en 80 miljard euro nodig heeft (5). Griekenland 110 miljard, Ierland 85 miljard en Portugal 80 miljard, dat is ruim een kwart biljoen euro bij elkaar. Het ene na het andere dominosteentje van de eurozone valt om en kandidaat nummer 4 is inmiddels ook al in het vizier: Spanje. Voor dat land is het geld echter op, waardoor de rijkere EU landen -o.a. Duitsland, Nederland, Finland- opnieuw fors de portemonnee zullen moeten trekken. Met als gevolg dat de internationale beleggers uiteindelijk ook aan ónze kredietwaardigheid zullen gaan twijfelen.

 
De Finnen zien de afbraak van hun verzorgingsstaat ten bate van de bodemloze Zuid Europese put niet meer zitten en hebben een protestbeweging opgericht tegen nóg meer bailouts met onder andere hun geld. De Duitsers en Nederlanders zullen echter ongetwijfeld braaf ja blijven knikken, totdat ook hier het geld op zal zijn. Omdat er dan niemand meer over is om óns uit te kopen zal de EU uiteindelijk als een kaartenhuis in elkaar storten.
 
 
Xander
 
 
 

Echte Finnen kunnen verkiezingen nog winnen.

zondag 17 april 2011 22:01

 

.

Een vrije EU handelszone is vele malen beter als de huidige dictatuur uit Brussel. Het overnemen van elkaars schulden stond beschreven in de wetten voor de nieuwe EU. De aanpassing voor het overnemen van andermans schulden is onrechtmatig en tevens niet democratisch.

 

.

‘Ware Finnen’ op winst bij verkiezingen

Timo Soini, leider van de Ware Finnen, lacht bij het horen van de eerste verkiezingsuitslagen» Timo Soini, leider van de Ware Finnen, lacht bij het horen van de eerste verkiezingsuitslagen AFP
Toegevoegd: zondag 17 apr 2011, 20:19
Update: zondag 17 apr 2011, 20:55

In Finland lijkt de anti-Europese partij ‘Ware Finnen’ de grote winnaar van de parlementsverkiezingen te worden. Volgens eerste tellingen komt de partij uit op 19,6 procent van de stemmen. Daarmee zou ‘Ware Finnen’ de tweede partij van Finland worden.

De conservatieve Nationale Coalitie gaat na het tellen van 70 procent van de stemmen met miniem verschil aan kop. Die partij staat op 19,8 procent, de sociaaldemocraten op 18,9 procent. De definitieve uitslag wordt later vanavond verwacht.

Noodfonds

De winst van ‘Ware Finnen’, die bij de vorige verkiezingen in 2007 nog 4,1 procent van de stemmen haalde, komt vooral doordat de partij tegen het Europese noodfonds is. Dat is het fonds waar Griekenland, Ierland en recent nog Portugal voor financiële steun kunnen aankloppen.

Volgens de leider van ‘Ware Finnen’, Timo Soini, verbieden Europese wetten het noodfonds heel duidelijk. “Lidstaten mogen elkaars schulden niet overnemen. Europa moet een vrije economische zone zijn”, zegt Soini. “Ik ben geen anti-Europeaan, ik ben tegen de federale koers die de EU de laatste jaren vaart.”

Onderhandelingen

Soini heeft in een reactie op de eerste uitslagen gezegd dat hij verwacht dat ‘Ware Finnen’ wordt uigenodigd voor coalitie-onderhandelingen. De Finse premier Kiviniemi heeft voor de verkiezingen geen enkele partij uitgesloten.

 
 

Wereldkampioenschap der valuta’s.

zaterdag 16 april 2011 20:33

 

..

Einmal muss er ja kommen, der Dollar-Abverkauf: Der Dollar verliert den Weltkrieg der Währungen

.

,

Der Dollar ist im Vergleich zum Gold auf den tiefsten Stand der Geschichte gefallen. Devisen wie der chinesische Yuan sitzen der US-Währung im Nacken.

.

And the winner is: Gold.

.

.

Kees Wiersema April 2011

 
 

Smart money wordt echt slim.

zaterdag 16 april 2011 18:17

 

HUGE! Smart money is dumping SLV (paper silver) and buying REAL SILVER (crash jp morgan buy silver)

Daar zaten we op te wachten. Ook na bijna driehonderd procent winst op zilver, gaat de weg verder omhoog om de 2,5 procent rente van de SNS bank totaal belachelijk te maken.

This was said today; 15 April 2011.

1:59 min. long

Interviewed mad that took out his silver coins after paying storage fees since 2003. Sounded like the man was not amused with the ordeal! Priceless!!

$43.05 closing!!!!!! on a FRIDAY!!!!

Hi Max,
Firstly. I love you work and brilliant analysis.
I am fully behind the Crash JP Morgan Buy silver movement. I note that the JP Morgan stock price and the silver price have almost reached parity. When silver goes past JPM I feel that this will an important milestone and morale booster for the SLA. I urge you to make mention of this on the Keiser report.
Keep up the great work.
I’m all in.
Cheers
Allan Murphy

Kees Wiersema April 2011

 
 

EU hulp voor Griekenland; gat zonder bodem

zaterdag 16 april 2011 13:18

 

.

.

Griechenland hat eine der größten Bürokratien weltweit: EU-Hilfe hat Griechen keinen Schritt weiter gebracht read!

Vor einem Jahr hat Griechenland um EU-Hilfe gebeten. Doch die Lage bleibt kritisch, weil die Regierung vor harten Reformen zurückschreckt.

„Ich sehe weder bei der Regierung Papandreou noch bei der Opposition den politischen Willen, um in einer gemeinsamen Anstrengung unpopuläre, aber notwendige, kühne Reformen durchzusetzen. Das Schlimmste ist, dass die Regierung nicht einmal begonnen hat, massiv Beamte und andere Staatsdiener zu feuern und die Last zu verringern, die den Haushalt am stärksten auffrisst.“

.

.

Während das Land in der Depression versinkt, ist die politische Klasse immer noch nicht gewillt, Beamte zu entlassen. Man sollte denen keinen Cent mehr geben.

.

Kees Wiersema April 2011

….

 
 

Euro is doomed.

zaterdag 16 april 2011 10:06

 

Der griechische Bank Run wird stärker: Neue Hiobsbotschaft: Griechen ziehen Gelder bei ihren Banken ab

Vor etwa zwei Wochen setzte in Griechenland der Bankrun ein. Man spricht nicht groß darüber in anderen EU-Staaten, weil man Angst hat vor Nachahmern. Die Griechen haben seither Milliarden von ihren Konten abgehoben. Das verwundert kaum, denn die Lage ähnelt jener in Fukushima: Alle öffentlichen Stellen in Athen gestehen die Wahrheit nur scheibchenweise ein. Die Realität lautet: Das öffentliche Leben kommt in Griechenland immer mehr zum Stillstand

Alles zerfällt dort unten.

„Dass mehrere Minister neue Haushaltskürzungen für ihre Ministerien abgelehnt haben, trübt die bevorstehende Vorstellung des Stabilitätsprogramms 2012-2015“, berichtet die griechische Zeitung Ta Nea. Wie das Athener Blatt berichtet, herrscht innerhalb der Regierung ein immer gereizterer Ton. Jeder Minister droht mit Rücktritt, wenn in seinem Ministerium noch mehr Finanzmittel gekürzt werden. Die Koalition droht auseinanderzubrechen. Schon bald. Dann könnte das Land im Chaos untergehen, denn Neuwahlen fänden dann erst in sechs Monaten statt. Bis dahin wäre jeder Geldhahn zu.

Kein Minister will sparen. Also wird die Regierung zerbrechen und es gibt Neuwahlen, damit auch noch das politische Chaos. Die EU kann aus diesem Land nicht mehr Sparanstrengungen herauspressen, man muss es einfach untergehen lassen.

 
 

Friday, April 15, 2011

Are You Ready For Next Week? (updated)

If you thought this week was volatile and fun, wait till next week. Feel free to enter below your official guess for the Comex closing price of silver next Friday. The winner gets….I don’t know. An attaboy and a promotion to Turd, Junior Grade. Maybe I’ll send you your own yellow cowboy hat with the stipulation you email me a picture to post with you wearing it.

Gold has finally broken free of the shackles of 1478 and now looks poised to make its first attack on 1500 by early next week.

Sweet silver continues to bludgeon Ruprecht and the boys. Any smartypant buffoon who stepped in and shorted this monster earlier this week has been beaten and left for dead. It will be very difficult for the Cartel to stop it next week. They could have their accomplices at the CME raise margins again but the last margin hike only affected price for about two days and the hike in crude margins last night had zero impact. Its actually UP $1.50 today. They could call an all-out raid but whenever, they do that, the BoS simply stand back and wait to re-enter. Silver, then, just shoots right back up. They are in a serious, serious jam. As you know, because its my blog, I get to make the rules. Therefore, after I collect all your guesses, I will provide my guess/prediction on Sunday evening.

Lastly, I’ve noticed a lot of wailing and grinding of teeth regarding some of the miners today. In all the hubbub about the PMs and “first notice” day, many of you seem to have forgotten that the third Friday of every month is equity option expiration day. Always shenanigans and hijinx today. Forget it. Look the other way. The HUI has corrected and is poised to spring to new highs. I’d say it’ll probably run to 620-625 before taking another breather. Keep the faith!

OK, as I type, silver just closed on the Death Star. I have a last of 42.52. About 35 cents off its highs but no big whoop. Lets see if it rallies on the Globex again today.
Gold is about to close and it has a last of 1485.10. Wow, that is just great! Hard for the AGAs and their willing accomplices in the media to ignore and/or SPIN that.
Have a great day. I may post again later but I may also wait for tomorrow am. It is Friday so please remember to toast The Great and Powerful Turd when you lift a glass this evening. TF out.

5:20 EDT UPDATE:
In what is undeniably a new trend, the metals have rallied again on the Friday, afterhours Globex market. No big moves like when The EE attacks, just a slow steady climb. I have a last in the May silver of $43.05, which is the high of the day. June gold is at $1487.10, just off its high of $1489.10. I don’t know about you but, for me, the next 48 hours are going to seem like 48 days!

 
 

De buren doen het goed.

vrijdag 15 april 2011 21:54

 

.

Bij de RTL Z sekte blijven ze enthousiast over Duitlsand. Onterecht op vele fronten..

Deutsche Staatsverschuldung seit 1950: Die Uhr schlägt 2.080.000.000.000

Am Ende eines Kondratieff-Zyklus standen immer Überschuldung, Staatsbankrott und Bürokratie…

Kees Wiersema; april 2011

.

 
 

Inflatie bestendig.

vrijdag 15 april 2011 20:15

 
 

Setup For The Con Of The Decade

vrijdag 15 april 2011 17:48

 

Guest Post: Here’s The Setup For The Con Of The Decade

 

Submitted by Charles Hugh Smith from Of Two Minds

Here’s the Setup for the Con of the Decade

The Con of the Decade, which I described last July, is being set up nicely.

 The circle is now complete: in “saving our financial system,” the public borrowed trillions and transferred the money to private Power Elites, who then buy the public debt with the money swindled out of the taxpayer. Then the taxpayers transfer more wealth every year to the Power Elites/Plutocracy in the form of interest on the Treasury debt. The Power Elites will own the debt that was taken on to bail them out of bad private bets: this is the culmination of privatized gains, socialized risk.

Kees Wiersema April 2011

….

.

The Con is being set up right now, and the outlines are clearly visible. The Con works like this:

1. The Financial Elites/Oligarchy raked in billions in private profit from the orgy of leverage, credit expansion, fraud, embezzlement and misrepresentation of risk that resulted in the Housing Bubble.

2. The losses were transferred to the public (Federal government, i.e. The central State) or its proxy, the Federal Reserve (i.e. the central bank), via bailouts, backstops, guarantees, the Fed’s purchase of taxic assets, and an open window for the financiers to borrow billions at zero interest (ZIRP) for further speculations.

3. The Treasury now borrows $1.6 trillion every year, fully 11% of the nation’s GDP, as the Central State has replaced private demand and credit expansion with its own borrowing and spending.

4. Non-U.S. central banks have largely ceased to support this unprecedented scale of borrowing, so the Federal Reserve now buys most of the Treasury’s issuance of debt via QE2 (quantitative easing, the direct purchase of $600 billion in Treasury bonds).

5. Unlike Japan, the U.S. cannot self-fund its own government borrowing: while U.S. investors, banks and insurance companies do own a significant chunk of Treasuries, the U.S. savings rate (capital accumulation) is still abysmally low, around 4%, which is half the historical average savings rate.

This is the result of the Keynesian Cult’s One Big Idea, which is to pull demand forward and encourage borrowing and spending now by any means necessary, and thus sacrifice capital formation/saving.

So the basic outline of the Con is that private losses from the financialization of the U.S. economy were shifted to the public. Now to keep the Status Quo and Financial Plutocracy from imploding, the public is on the hook for $1.6 trillion in additional borrowing every year until Doomsday (around 2021 or so).

Having secured the backing of the Central Bank and Central State, the Plutocracy’s only problem now is that it needs a risk-free source of high-yield income. Yes, it has a trillion dollars or so sitting in bank reserves, collecting interest from the Federal Reserve; this is certainly risk-free, but the Fed’s Zero Interest Rate Policy (ZIRP) keeps the rate of return absurdly low.

Here’s where we see the Con taking shape. The ideal setup for risk-free returns is to own Treasurys that pay a high yield. The way to get higher interest rates is to first make the Treasury market supremely dependent on a central bank or single buyer: Done. That buyer is the Federal Reserve.

Next, have that buyer stop buying. Suddenly, interest rates start moving up. If you don’t believe this is possible, or part of a larger project, then please explain why PIMCO sold all its Treasuries. Duh–because interest rates are set to rise, and not by a little bit or for a brief span, but by a lot and for years.

That means holders of long-term Treasuries (and other debt) will be cremated as rates rise. (Holders of TIPS will do OK, unless the government fraudulently sets the rate of inflation well below reality. Hmm, isn’t that exactly what’s it’s already doing?)

Once long-term rates have leaped up, then start accumulating the high-yield bonds. Why would rates jump? Supply and demand: as the demand for low-yield Treasuries dries up, the supply keeps rising: every month, the Treasury has to auction tens of billions of dollars of bonds, or even hundreds of billions of dollars. There is no Plan B, the bonds must be sold, and if there are no buyers, then the yield has to rise.

Once rates have been engineered much higher, the Financial Oligarchy accumulates the high yielding bonds.

Here’s where “austerity” comes in. Once rates are so high that they’re choking the real economy, then voices arise demanding the Federal government stop borrowing and spending so much. Austerity (forced or otherwise) soon reduces the supply of bonds hitting the market and so rates decline, boosting the value of the high-yield debt.

To service the cost of all this Federal borrowing, taxes are raised on what’s left of the productive members of society.

To add insult to injury, it will become “patriotic” to “buy bonds.”

OK, let’s check the setup:

1. Treasury market now dependent on one buyer: check.

2. That buyer stops buying, pushing rates higher: no QE3. Check.

3. “Austerity” is now seen as inevitable–but not just yet: check.

What the true believers of hyperinflation and the destruction of the dollar cannot accept is that debt is an asset to the owner of that debt. In focusing solely on the advantages of inflation to borrowers, they ignore the critical fact that inflation quickly destroys the value of the asset that debt represents to the owner. And debt is a primary asset to pension funds, insurance companies, banks, and indeed the entire financial sector.

So in claiming high inflation is guaranteed, adherents are claiming that the entire financial sector will accept being wiped out, just so Mr. and Mrs. Taxpayer won’t have to pay interest on the ballooning government debt.

That’s exactly backward: the entire point is for Mr. and Mrs. Taxpayer to pay high yields on Treasury debt, owned by the Financial sector’s Oligarchs. The Con is to stripmine the public coffers, then impose higher rates and “austerity”, buy the debt with the cash plundered from the public, and then sit back and enjoy risk-free returns as taxes are raised on the remaining tax donkeys. Inexpensive Bread and Circuses (SNAP food stamps and the political theater of the two parties staging a partisan “fight to the death”) will keep the peasantry entertained and complicit.

As I concluded in the first foray into the Con:

In essence, the financial Elites would own the revenue stream of the Federal government and its taxpayers. Neat con, and the marks will never understand how “saving our financial system” led to their servitude to the very interests they bailed out.

The circle is now complete: in “saving our financial system,” the public borrowed trillions and transferred the money to private Power Elites, who then buy the public debt with the money swindled out of the taxpayer. Then the taxpayers transfer more wealth every year to the Power Elites/Plutocracy in the form of interest on the Treasury debt. The Power Elites will own the debt that was taken on to bail them out of bad private bets: this is the culmination of privatized gains, socialized risk.

In effect, it’s a Third World/colonial scam on a gigantic scale: plunder the public treasury, then buy the debt which was borrowed and transferred to your pockets. You are buying the country with money you borrowed from its taxpayers. No despot could do better.

This is the ultimate endgame of the financialization of the U.S. economy and the concentration of wealth and thus political power in the hands of those who skimmed the immense gains from that financialization.

 
 

Top amusement

vrijdag 15 april 2011 16:21

 

Max Keiser – ten oclock live – banker talk

April 15th, 2011 by maxkeiser
Respond

Updated with higher quality upload:

Kees Wiersema April 2011

 
 

Goede tijden, slechte tijden.

vrijdag 15 april 2011 16:06

 

Was für eine Überraschung: Preise im Euro-Raum steigen stärker als erwartet

Die Wirtschaft in der Euro-Zone kommt in Schwung – und treibt die Preise: Mit 2,7 Prozent erreicht die Inflation den höchsten Stand seit mehr als zwei Jahren. In der gesamten Europäischen Union lag sie sogar noch höher.

Welch dreiste Lüge: 10% sind es sicher.

Leserkommentar: offizielle Inflationsrate jetzt 2,7%, EZB Satz 1,25%. Damit offiziell Wertverlust von 1,45%.

Die Sparerschafe und die Bondaffen sagen Määääh.

[15:30] Video: Inflation Explained

Kees Wiersema April 2011

 
 

Default.

vrijdag 15 april 2011 11:19

 

.

Ein D = Default wäre angebracht: Moody’s stuft Irland herunter

.

[10:00] Der Haircut wird schon eingepreist: Griechische 10-jährige Staatsanleihen auf Rekord

[11:00] Leserkommentar: Aber Gold bringt immernoch locker die doppelte Rendite, und zwar ohne Haircut.

.

Wehe, die Bondaffen beginnen das auch zu verstehen…

[7:30] Jetzt darf er es sagen, weil der Staatsbankrott fast da ist: ifo-Präsident Sinn: „Griechenland-Rettung war Konkursverschleppung“

..

Kees Wiersema April 2011

.

..

 
 

USDI

donderdag 14 april 2011 22:55

 

Op April 14, 2011, In munten, Slim Beleggen, Door Slim Beleggen
Tags: , , ,

De Amerikaanse dollar is al enkele maanden aan de daling bezig en is aanbeland bij het kantelpunt van de steile afgrond.

Op bovenstaande grafiek is te zien dat de bodem (lees: steun) ligt op 74 indexpunten. Bij een doorbraak van de US dollar index (USDX), volgt er naar alle waarschijnlijkheid een neerwaartse versnelling tot 70!

De USDX werd opgericht in maart 1973, kort na de ontmanteling van het Bretton Woods systeem. Bij de opstart stond de index op 100, waarna de USDX zijn hoogste punt bereikte op 147 in februari 1985.

Het laagste punt werd genoteerd tijdens de kredietcrisis in maart 2008, met een notering van 70,69.

De USD index korf bestaat uit de volgende valuta:

  • Euro (EUR), 57.6%
  • Pond sterling (GBP), 11.9%
  • Canadese dollar (CAD), 9.1%
  • Zweedse kronen (SEK), 4.2%
  • Zwiterse frank (CHF) 3.6%
  • Japanse Yen (JPY) 13.6%
 
 

Binnenkort echt dokken voor Griekenland.

donderdag 14 april 2011 19:58

 

Es kommt, denn die Griechen sind pleite: Athen kämpft gegen drohende Umschuldung

[12:30] 2-jährige Griechenbonds bei über 17%: GREEK GOVT BOND HELLENIC REP2Y

Das zeigt an, dass mit dem baldigen Schuldenschnitt gerechnet wird.

De tijd van garantie’s is voorbij. Een rasechte haircut en schuldsanering staan voor de deur.


Pakweg 70 procent kan niet terug betaald worden en zal worden kwijtgescholden. Dat kost Nederland honderden miljoenen en misschien wel een paar miljard.

Nederlandse pensioenfondsen hebben voor een aantal miljarden in Griekenland geinvesteerd. Dat was eerst niet zo erg en zoveel, maar als er maar 30 procent -en minder- van terugkomt, dan tikt dat lekker aan.

Huisje in Griekenland?

 
 

Groen en geel.

donderdag 14 april 2011 19:03

 

Ik erger me groen en geel als ik veel bewaking bij de winkels zie, terwijl ondertussen de witte boorden onze pensioenen en spaargeld leegroven.

 
 

Inflation Kampf.

donderdag 14 april 2011 17:45

 

.

Bald kommt die Abrechnung für die Inflationspolitik: Geldentwertung rückt in den Fokus der Anleger

Schon kehrt das Schreckgespenst der Inflation wieder zurück in das Bewusstsein der Anleger. Doch die Angst vor einer Geldentwertung ist nicht allein mit dem Ölpreis zu erklären. Es ist auch die Schuldenkrise in den Euro-Ländern, die Anlegern zu schaffen macht. Denn hohe Staatsschulden in Kombination mit einer üppigen Geldversorgung durch die Notenbanken führen bei guter Konjunktur aller Erfahrung nach zu mehr Inflation. Kein Wunder, dass die Sorge der Anleger um die Wertbeständigkeit ihres Ersparten wächst.

Die EZB in Frankfurt am Main Groß ist die Furcht vor dem Staat, der die Notenpresse anwerfen und sich über eine Entwertung des Geldes seiner Schulden peu à peu entledigen könnte. “Solche Sorgen sind insbesondere in Deutschland aufgrund der historischen Erfahrungen sehr verbreitet”, bestätigt Rolf Drees, Leiter Research der WGZ Bank.

Dann ist der Bondcrash nicht mehr weit entfernt. Gut für Gold.

Kees Wiersema april 2011

[9:00] Argentinische “Inflationsbekämpfung”: Argentina Fines More Economists Over Inflation Estimates

BUENOS AIRES—Argentina’s government has fined more economists for challenging official inflation estimates in what lawyers call a violation of freedom of speech.

Consumer prices rose 10% in February from a year ago, according to the national statistics agency, Indec. But most economists say annual inflation is closer to 25%, irking government officials who deny inflation is a problem.

On Tuesday, the government fined consulting firm Econviews 500,000 pesos ($123,442). It fined the consultancy abeceb.com an equal amount Monday for allegedly publishing inflation estimates that “lack scientific rigor.”

“This isn’t about methodology or truth in advertising, as the government claims. It’s really about silencing dissident voices,” economist and former finance undersecretary Miguel Kiguel said in a phone interview Tuesday.

Etwas dümmeres kann eine Regierung nicht machen: Geldstrafen über Ökonomen zu verhängen, die die offiziellen Lügenzahlen anzweifeln. Jetzt weiss das ganze Land, dass die Inflation mindestens 25% beträgt.

 
 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s