51% werkloosheid onder lage inkomens in VS

Uit Xandernieuws en heb dit nieuws al eerder ontdekt op maxkeiser.tv
Al 51% werkloosheid onder lage inkomens VS
Hoogste inkomens zorgen dat crisis hen niet raakt

 
Rijk wordt steeds rijker: de Amerikaanse topinkomens nemen sinds 2002 65% van de inkomensgroei voor hun rekening; 90% moet het doen met iets meer dan 10%.
 
Volgens het Center for Labor Market Studies van de Northeastern Universiteit in het Amerikaanse Boston klopt er niets van de door de Washington gemanipuleerde werkloosheidscijfers, die kunstmatig op circa 10% worden gehouden. Uit een onderzoek van het instituut blijkt dat het beleid van de regering Obama averechts werkt, en dat de werkloosheid juist onder lage inkomens enorm sterk oploopt. In het laatste kwartaal van 2009 was maar liefst 30,8% van de Amerikanen in de laagste inkomensgroep permanent werkloos, en als daar de 20,6% bij wordt opgeteld die is gestopt met het zoeken naar een baan of tegen hun wil slechts een deeltijdbaan heeft, komt de totale werkloosheid onder de lage inkomens in Amerika uit op een verbijsterende 51,4%.(1)


De Grootste Depressie ooit is voor de grote groep relatief arme Amerikanen die een jaarinkomen van maximaal $ 12.499 hebben al lang begonnen. De zwakste schouders krijgen duidelijk de zwaarste klappen, want hoe hoger de inkomensgroep, des te lager de werkloosheid:

 
$ 12.499 of minder:       30,8%
$ 12.500 – $ 20.000:     19,1%
$ 20.000 – $ 29.999:       19,7%
$ 30.000 – $ 39.999:     12,2%
$ 40.000 – $ 49.000:       9,0%
$ 50.000 – $ 59.000:       7,8%
$ 60.000 – $ 75.000:       6,4%
$ 75.000 – $ 99.999:       5,0%
$100.000-$149.999:         8,0%
$150.000 en hoger:       3,2%
 
De werkloosheid onder de armsten is dus bijna 10x zo hoog als onder de rijksten! Terwijl de lage inkomens met een echte arbeidsmarkt-depressie te maken hebben en de middeninkomens met een ernstige recessie, blijven de mensen aan de top gewoon aan het werk, hoe slecht het ook gaat met de economie. Bedenk dat dit beslist niet alleen voor de VS geldt, maar in meer of mindere mate voor alle landen met een vrije markteconomie – het hele Westen dus. De reden is simpel: de mensen aan de top zijn de mensen met macht, controleren het politieke systeem, en zorgen er overduidelijk voor dat de wereldwijde crisis hén niet raakt, maar vooral degenen die in het geheel geen macht hebben: de armen.
 
Zogenaamde overheidsprogramma’s en maatregelen die de laagste inkomens moesten ontzien, zijn zowel in de VS als ook in bijvoorbeeld Nederland één grote mislukking gebleken. In Amerika is de situatie echter zó veel erger, dat niet alleen de middenklasse wordt verwoest, maar dat er daarnaast een grote onderklasse is ontstaan die feitelijk een Derde Wereld-bestaan leidt, dat alleen nog beter is dan het leven in de állerarmste landen zoals Haïti. Inmiddels zijn officieel 38 miljoen, maar volgens andere schattingen zeker 50 miljoen Amerikanen afhankelijk van voedselbonnen en kunnen zij zich geen ziektekostenverzekering veroorloven.
 
In november 2009 had al bijna 1 op de 5 Amerikaanse mannen tussen de 25 en 54   geen baan meer, het hoogste percentage sinds 1948, toen het Center for Labor Market Studies begon met dit bij te houden. De officiële werkloosheidscijfers (10%, en 17% als deeltijdwerkloosheid erbij gerekend wordt) kunnen daarom rustig worden omschreven als een ‘leugen zeepbel’. Obama’s stimulansprogramma’s hebben werkelijk niets gedaan om de stijging van de werkloosheid onder de lagere inkomens zelfs maar in te dammen.
 
Sterker nog, de vele miljarden die aan deze stimulansprogramma’s zijn uitgegeven, hebben wél voor banen in China gezorgd. Een zeer groot deel van het geld wordt namelijk besteeds aan ‘groene’ windenergie. De hiervoor benodigde windturbines worden echter niet in de VS, maar in China gebouwd (misschien om de Chinezen, tot voor kort de grootste financiers van de Amerikaanse staatsschuld, tevreden te houden?). Zo gaat in totaal 80% van het Federale budget voor het stimuleren van de economie naar het buitenland.  

De torenhoge werkloosheid onder de lage inkomens zorgt ervoor dat geen enkel programma van de overheid het werkloosheidsprobleem op korte termijn zal oplossen, ook niet over vijf jaar of langer. Er zouden namelijk 10 miljoen nieuwe Amerikaanse banen geschapen moeten worden om naar het werkloosheidsniveau van 2007 terug te keren – de eerstkomende jaren een onmogelijke opgave, mede gezien het feit dat vóór het einde van april 2,7 miljoen Amerikanen hun ww-uitkering zullen verliezen, tenzij het Congres akkoord gaat met een verlenging.(2)

Het valt niet te verwachten dat de regering Obama, die enkel bestaat uit lakeien van Wall Street, ooit met de werkelijke cijfers naar buiten durft te komen. Mede daarom wordt het steeds waarschijnlijker dat alleen een nieuwe, gewelddadige Amerikaanse Revolutie een einde zal maken aan Amerika’s niet-functionerende, verloren gegane nepdemocratie, waarin de rijken zich -zelfs tijdens deze grote economische en financiële crisis- op schandalige wijze steeds verder verrijken, ten koste van de armen en de middenklasse.

 
 
Xander
 

(2) New York Times

Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s