Nederlanders Dokken voor Luxe van Griekenland.

Na het uitkopen van de banken moeten we nu andere landen gaan uitkopen en dat kan niet goed komen.

Nederlandse pensioenfondsen zijn volop in Griekenland vertegenwoordigd en de verliezen nemen nu al flink toe. Het failliet laten gaan van Griekenland is geen optie omdat er teveel verbintenissen zijn met andere EU landen die een domino effect kunnen veroorzaken.

We gaan Griekenland aan boord houden van de politieke euro zonder land.

Achter de dollar en het pond staat immers een land en landsbelang, maar achter de euro staat geen land. Het eurogebied is een samenraapsel van meerder landen met verschillende nationale belangen.

De Grieken moeten om financiele hulp te krijgen wel aan bepaalde sancties en maatregelen houden. De Grieken zijn daar niet sterk in gebleken en blijken zelfs met vervalste cijfers een toetreding tot de euro afgedwongen te hebben.

De Grieken hoeven zich niet aan deze sancties te houden, want europa heeft daar geen wettelijke macht voor. In een land met een nationale munt kun je wel van een provincie eisen dat het zich aanpast, maar Griekenland is geen provincie 9komt niet eens in de buurt ervan) maar een totaal ander land met een eigen politiek en maatschappelijk systeem.

De Grieken moeten om de schulden af te bouwen flink ingrijpen in hun pensioenen en sociale uitgaven en dat gaat veel protest opleveren; de heersende partijen worden afgezet en daar hebben de ijdele politici niet veel zin in. Griekenland bevindt zich in een soort Ijslandse positie en de Griekse bevolking heeft geen zin om de luxe op te geven als dat niet perse hoeft.

De Europese Unie kan Griekenland er niet zomaar uitgooien en de Grieken gaan zich waarschijnlijk mondjesmaat aan deze sacties houden om sociale onrust te voorkomen, omdat de EU Griekenland toch wel gaat bailouten.

Ik verwacht niet dat een zwak land uit de euro zal stappen, omdat dit eigenlijk gelijk staat aan een staatsbankroet.

Ik verwacht dat uiteindelijk Duitsland uit de EU zal stappen omdat die niet langer wil gaan meebetalen aan slecht handelen van zwakke EU landen.
De Duitsers zullen namelijk gaan proteseren tegen het bailouten van andere landen; het bailouten van de banken is al een hekel punt en laat staan het bailouten van anderen landen.

Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s