20 miljard noodkrediet voor Roemenie.

.
In het rijke Nederland wordt over 7 miljard al belachelijk moeilijk gedaan.

Als 7 miljard al moeilijk is voor een rijk land, waar komt die 20 miljard voor Roemenie dan vandaan? Italie en Spanje hebben genoeg aan zichzelf met een sterk oplopende werkloosheid. Engeland kan zijn staatsaandelen niet eens meer kwijt.

Dit geld wordt door het IMF en EZB gewoon even digitaal bijgedrukt, en ze zien er nooit een cent meer van terug.

20 Mrd. Nothilfe für Rumänien: Welt: 20 Milliarden Euro Nothilfe für Rumänien

Die Europäische Union und der Internationale Währungsfonds (IWF) helfen Rumänien in höchster Not: Der osteuropäische Staat bekommt einen Kredit in Höhe von 20 Milliarden Euro. Auch Serbien gelang es, sich beim IWF einen Hilfskredit über drei Milliarden Dollar zu sichern. Damit soll der Staatsbankrott abgewendet werden.

Wo kommt dieses Nothilfe-Geld her? es wird von IWF und EZB gedruckt.

    Dit is nog veel zorgwekkender

 Gordon Brown hat gerade eine "Vote of non-confidence" vom Bond-Markt bekommen: Brown ‘Terribly Fragile’ After Bond Auction Flops  

Het niet kunnen verkopen van straatsaandelen bij de laatste veiling zorgt ervoor dat de Britten op andere fronten de rente omhoog moeten gooien om toch nog inkomsten te kunnen genereren; ze kunnen niet onophoudelijk hun eigen staatsaandelen met nieuw gedrukt geld opkopen. Dat zal in de toekomst wel meer gebeuren, maar het moet in fasen anders wordt het te bont en valt de Pond in een zwart gat. 

 Het fenomeen, of de regel dat na het falen van verkoopdagen voor staatsaandelen de rente omhoog gaat voor belastingen en lenen bij de staat drastisch omhoog gaat, leek mij altijd wat vreemd en onduidelijk, maar het kwartje valt nu. Er moet immers geld binnenkomen voor de staat anders kan de plotieman niet betaald worden en de staatschulden lopen tever op. Een soort spagaat ontstaat als men geen staatsaandelen meer koopt die het land financieelvermogen geeft om te ondernemen.

  Aldus de rente voor burgers en bedrijven voor kredieten gaan omhoog, terwijl het al moeilijk is om te lenen; de leners gaan echter nog meer betalen en iedereen in het algemeen meer belasting; plus minder belastingteruggave en minder subsidies. Momenteel nemen de tekorten bij belasting inkomsten enorm af doordat de economie zo sterk terugloopt; iets waar nu nog nauwelijks aandacht aan wordt gegeven, maar binnenkort op het bordje van Minister Bos terechtkomt en dan heeft ie weer een nieuw gat om te vullen en moet hij weer flink op van alles nog wat gaan besparen. 

 12:30] Die Krise beisst bei den Steuern:   Bild: Stadt fehlen heuer schon 200 bis 400 Mio Gewerbesteuer

Die Krise hat München erreicht. OB Christian Ude (61, SPD) klagt über „massive Ausfälle bei der Gewerbesteuer“, der wichtigsten Einnahme-Quelle der Stadt, und kündigt ein hartes Sparprogramm an.

Jetzt kommt also das Sparen. Und bald die Stadt-Bankrotte.    

Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s