Jean Claude Trichet bekent; ons geldsyteem is niet langer houdbaar.

De hoogste baas in de EU erkent het falen van ons systeem. De President van de Europese Bank J.C Trichet spreekt zich uit; een hogere functie is er niet in de EU op dit gebied. Niet voor niets is de functie met presidentiele waarde bekleed. Trichet vindt dat het geldsyteem kompleet op de schop moet; het is syteem is te zwak en wordt met noodinjecties bijelkaar gehouden.

Zij die nu nog ontkennen dat er niets aan de hand is moeten troost zoeken bij de gedachte dat deze autoriteit -vandaag- niet helemaal goed snik is en zijn functie misbruikt voor flauwe grapjes.

Dit kunnen we zien als één van de eerste openbaringen vanuit de top zelf die zal leiden tot een nieuw geldsyteem. Je kunt hoog en laag springen maar het is nu een hoogstaande autoriteit die ons geldsyteem in twijfel trekt en daarnaast een soort presidentieel alleenrecht heeft om het syteem op te blazen met één druk op de knop.

Wat komt er nu op ons af? Een nieuwe monetaire wereldmunt? Wordt alles genationaliseerd?

Is er wel een alternatief plan b of c, klaar voor gebruik?

Er kan binnen enkele maanden van alles gebeuren; maar hoe wordt dit uitgevochten? Gaat de hele wereld eensgezind verder? Neemt iedereen vrijwillig zijn verlies?

Als voorbeeld van oneerlijke verhoudingen nemen we even onze eigen ING die een absurd hoge hefboom hanteert van 60 keer en meer. Het eigen vermogen van ING is net onder de 10 miljard gezakt, en dat is erg weinig bij uitstaande kredieten van 600 miljard en een totale balans van 1200 miljard.
De ING is veel groter dan de Nederlandse overheid kan dragen. 10 miljard hoest de overheid gemakkelijk op, maar hoe moeten we die andere 1000 miljard verwerken? en de partijen die daarbij betrokken zijn tevreden stellen? Dat gaat straks allemaal vrijwillig en zonder horten en stoten?

Amerika zal een wereldmunt toejuichen; die wil graag van zijn enorme schulden verlost worden en (als het even kan) weer een sterke positie innemen op het wereldtoneel van nieuwe kredieten. Ik ga ervanuit dat er nooit een langdurige eensgezindheid zal ontstaan. Er is maar één neutrale eensgezindheid die overblijft en dat is de neutraliteit van een geldsysteem gedekt door goud en zilver. Het antwoord is voor iedereen gelijk over de hele wereld; je hebt het of je hebt het niet. 

[14:45] Trichet – was soll sich ändern? BernerZeitung: Oberster europäischer Banker: «Alles muss sich ändern»

«Alles muss sich ändern», sagte Jean-Claude Trichet am Freitag vor Journalisten in Paris. Die aktuelle Wirtschafts- und Finanzkrise habe gezeigt, dass das ganze System «zu zerbrechlich und nicht widerstandsfähig genug ist», sagte Europas oberster Währungshüter.

Stimmt vollkommen. Nur nicht mit diesen Typen von Politikern, Bankern und Zentralbanker. Die verstehen nur Eines: mehr Geld draufwerfen. Es kursieren sogar Gerüchte von einem neuen Goldstandard – Sarkozy soll das gesagt haben. Nicht mit diesen Typen, denn dann müssten alle Staaten ihren Apparat um 90% reduzieren – das wollen sie sicher nicht.

Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog. Bookmark de permalink .

4 reacties op Jean Claude Trichet bekent; ons geldsyteem is niet langer houdbaar.

 1. landheha zegt:

  Het blijft een fransman, dus helemaal vertrouwen doe ik het niet šŸ™‚

 2. Storm zegt:

  Bekend -> bekent!
  Na de val van het Communisme maken we nu de val van het Kapitalisme mee.
  Was dit in 1989 gebeurd dan waren we nu allemaal communist geworden.

 3. indian zegt:

  Aan ALLES komt een eind. Ook aan systemen, aan organisaties,aan regeringen,aan het leven.
  Alle rijken zijn aan hun eind gekomen,romeinse,griekse,egyptische,spaanse,engelse,inca,azteken,chinese keizerrijk,communisme, etc, etc.
  Nu is aan het zg kapitalisme, een eind gekomen.
  En dat is maar goed ook.Want een groter uitbuitsysteeem is NIET denkbaar, gebaseerd op leugens, stelen, oorlog, moord, en uitbuiten van arme landen.
  DE HEL zal losbarsten, omdat de huidige machthebbers hun GELD en MACHT NIET zomaar inleveren. De stervende draak, zal nog HEEL wat schade extra aanbrengen, zonde aanziens des persoons.
  Maak Uw borst maar vast NAT.

 4. Hyperinflatie zegt:

  Indian.
  Inderdaad de machthebbende elite en onze politici, onze Femke en Balkie zullen tot het einde toe aan de touwtjes willen trekken.
  Gevaar is wel dat er een sterke man (goed of slechtaardig) kan opstaan, omdat de politiek zijn eigen valkuil graaft en er revoluties in allerlei vormen zullen ontstaan.
  Zeker is dat er binnenkort massaprotesten komen als de mensen merken dat de pensioenen grotendeels verdampt zijn. We worden nu netjes ingelicht over het verlies van pensioenen, terwijl ze vergeten dat er binnenkort weer een grote klap op de beurzen te verwachten is en mensen snappen dan meteen dat er weer twintig procent en meer van hun pensioen is weggevaagd.
  We gaan hopelijk terug naar het oude kapitalisme van sparen en dan pas uitgeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s